• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Stelvio] Dodanie kamery i czujnikow parkowania

Czekamy na przyciski [emoji41]

Wysłane z mojego HMA-L29 przy użyciu Tapatalka
Oj to może już w sumie zamówię skoro tyle trzeba czekać:) ty masz ten moduł razem z wspomaganiem zjazdu? W serwisie bez problemu zamówię? Gdzie Ty wyszukiwarka numer części jaka potrzebna?
168.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

ze zjazdem jest tylko w stelvio, ja wzialem tylko z acc+.
numer mozna znalezc keyeper. ja już czekam z 2 tyg, kolega Marek dostał info że pod koniec kwietnia ma być dopiero.

Trochę słabo to wygląda. Nie ma Giulii, ale kurcze dołożenie tego w tym miejscu może okazać się niewygodne. Jednak sporo zabiera miejsca nad poprzeczką kiery i nie ma jak jej pewnie objąć kciukiem w tym miejscu.

Trochę słabo to wygląda. Nie ma Giulii, ale kurcze dołożenie tego w tym miejscu może okazać się niewygodne. Jednak sporo zabiera miejsca nad poprzeczką kiery i nie ma jak jej pewnie objąć kciukiem w tym miejscu.
Ee daje rade, kwestia przyzwyczajenia pewnie

przełącznik od ACC nowy w ASO ok 60e, wyglada na to, ze tylko podłaczenie i aktywacja MESem.
ja chyba sie skusze, zawsze w razie czego oddam przelacznik jakby mialo nie działać.

Z tym MESem to na pewno? Gdzie się to aktywuje? Trochę poszperałem i nie widzę w MESie ACC - nawet na stronie MESa nie ma ACC dla Giulii/Stelvio - a np. dla Stilo jest wymieniony "Adaptive cruise control Bosch ACC"?
Pytam się, bo jeżeli rzeczywiście da się aktywować tylko po wymianie modułu przycisków, to już lecę do ASO zamawiać...

ok, już widzę, dzięki...
tego MESa muszę wreszcie kiedyś ogarnąć kompleksowo, Fordy już dawno opanowałem :cool:

Ja zamówiłem wlasnie dla Stelvio 237,78 brutto. Co ciekawe nie ma roznicy w cenie między modułem z ACC a bez ACC;)

Dodatkowo zaszalalem I zamówiłem MES multiplexed package.. jak się bawić to się bawic;)

ja dzis pytalem w ADF o przycisk, to "brak daty dostawy" :(
Hmm mi powiedzieli 4 dni.. Ale to inny numer części w GAM datę dostawy podali 22 marzec ale chcieli zaliczkę 150zl i odpisali ciut pozniej jak juz zdążyłem zamówić w adf

Hmm mi powiedzieli 4 dni.. Ale to inny numer części w GAM datę dostawy podali 22 marzec ale chcieli zaliczkę 150zl i odpisali ciut pozniej jak juz zdążyłem zamówić w adf

W gam zawsze chcą zaliczkę.. No nic czekam na adf.

Ja zamówiłem wlasnie dla Stelvio 237,78 brutto. Co ciekawe nie ma roznicy w cenie między modułem z ACC a bez ACC;)

Dodatkowo zaszalalem I zamówiłem MES multiplexed package.. jak się bawić to się bawic;)

Wyślij mi proszę Nr części, tez zamówię ;)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Ostatnia edycja:
Maja!
Gdzie oni to robią? Oby nic nie zmienili w środku

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Jako część kierownicy jest wytwarzana w zakładach w Rumunii. Magazyn centralny nie zamawiał jako części zapasowej samego włącznika. Nie przewidzieli że można w ten sposób dodać opcję. Ja mam termin 23 kwietnia.

Panowie, to jak z tą kamerą cofania? Prześledziłem wątek, ale kolega chwali sie tylko działająca kamerą bez żadnego dodatkowego opisu swoich poczynań. Mogę prosic o jakieś wskazówki dotyczące instalacji kamery, chciałbym zakupić z tej aukcji i zamontować u siebie? https://allegro.pl/oferta/klamka-klapy-tyl-kamera-alfa-giulia-7849833974 . Jaki zestaw powinienem zakupić, aby bez problemu korzystać z MESa?

Amortyzatory
Powrót