• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Dobry mechanik Łódź

• Autor wątku Autor wątku Muciek156SW
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
jeżdżę AR od kilkunastu lat, siłą rzeczy znam warsztaty i ich właścicieli i pracowników (3B czy ATeam/LTeam obecnie ZTeam)
obecny właściciel to nie Grzesiek bo o nim piszesz wyżej tylko Zbyszek (dawniej związany z a24.pl)
Grzesiek poprzedni właściciel jest niemal moim sąsiadem, także Daniel jego były wspólnik to mój znajomy który nie raz mi pomagał i ja jemu też (np robiąc zdjęcia aut)
przy okazji Damian był założycielem i twórcą autosklep24.pl, zgadniecie kto im zrobił pierwsze 10 komentarzy na allegro? tak, ja - bo nie wiedzieli co i jak a chcieli wystartować ze sklepem
Marcina z a24.pl znam jeszcze z czasów gdy pracował dla innej firmy handlującej częściami do włoszczyzny (miałem Barchettę 16 lat temu...)

co ciekawe nie są to moi koledzy ani z podwórka ani ze szkolnej ławki - pomimo tego zdaje się że jakoś mnie znoszą, także moje marudzenie podczas napraw
a ja złego słowa nie mogę powiedzieć

nie bardzo mam jak obiektywizować bo to że znam to co w zasadzie? naprawiają ci sami ludzie... ja minusów nie dostrzegam, są też inne zadowolone osoby, w warsztacie
zwykle kolejka i terminy czyli ktoś z niego korzysta, większość wraca

zwracam jeszcze uwagę że łatwiej o niekorzystne opinie niż o korzystne - zadowoleni zwykle nic nie piszą

co do mailowania z mechanikiem w małym warsztacie - wybacz ale pomailować skutecznie można z dużym serwisem, z kierownikiem który popija kawkę za biurkiem
i pobiera co miesiąc pensję także za odpisanie na Twojego maila :) w małych warsztatach gdzie każdy pracuje ciężko jest biegać do komputera, sprawdzać
pocztę i konwersować via @ - za to cena jest niższa bo nie płacisz zrzutki na wspomnianego operatora klawiatury - coś za coś

podsumowując - polecam i nie mam złych doświadczeń

Ale ja nie mam żalu, że mi nie odpisał na maila czy co tam sobie ubzdurałeś :D Przecież go przeczytał i odpisał. Nie moja wina, że zwykłe zapytanie ofertowe potraktował jako zamówienie. Zresztą drogą telefoniczną również został przez dziewczynę poinformowany, że przywiezie ona części. Nie chodzi o jakość usług a o chamstwo i prostactwo. Bo trzeba mieć tupet i coś nie po kolei w głowie, żeby wydzwaniać po sklepach i wypytywać gdzie klient kupił części. Do tego insynuować jakieś swoje wymysły, wyżywać się na niczemu nie winnej dziewczynie... Na koniec żeby sobie odbić zarobek na częściach, skasował +100% za pasek i napinacz. To mi nie odpowiada.

Witam czy ktoś wie co się stało z autoklniką na ulicy Legionów 122 bo jest teraz tam inny właściciel i inna ekipa.
Czy ktoś ma namiar do dawnych właścicieli i czy jest z nimi jakiś kontakt...

535568116 telefon do Kezysztofa

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Właśnie to jest ciekawe że ten numer należy do innego właściciela. Podobnież zakład został sprzedany i dlatego szukam kontaktu bezpośrednio a może jakiś email albo cokolwiek

Właśnie to jest ciekawe że ten numer należy do innego właściciela. Podobnież zakład został sprzedany i dlatego szukam kontaktu bezpośrednio a może jakiś email albo cokolwiek
Autoklinike przejął inny właściciel ale Krzysiek (poprzedni właściciel) ma z nimi kontakt i zagląda. Teraz głównym mechanikiem jest Arek b. dobry mechanik. Ja mam kontakt z Krzyśkiem i jego prywatny tel. kto szuka z nim kontaktu niech pisze do mnie na PW z swoim nr tel. i tematem sprawy to mu przekaże.

- - - Updated - - -

535568116 telefon do Kezysztofa

To jest telefon do Autokliniki (Krzyśka już pod tym nr nie ma)

zwracam jeszcze uwagę że łatwiej o niekorzystne opinie niż o korzystne - zadowoleni zwykle nic nie piszą

podsumowując - polecam i nie mam złych doświadczeń

Podpisuję się pod tymi słowami. Z warsztatem na Wileńskiej mam dobre doświadczenia, serwisowałem i serwisuję tam kilka Lancii i Alf i zawsze mogłem liczyć na pomoc i fachową poradę.

Mam pytanie i zarazem prośbę może ktoś zna kogoś kto zrobi mi logi turbiny w 159?Chodzi konkretnie o zadane ciśnienie i jakie pompuje turbo.A może ktoś z forumowiczów może zrobić takie logi?

Mam pytanie i zarazem prośbę może ktoś zna kogoś kto zrobi mi logi turbiny w 159?Chodzi konkretnie o zadane ciśnienie i jakie pompuje turbo.A może ktoś z forumowiczów może zrobić takie logi?
Cześć, to dosyć prosta sprawa, możesz to zrobić sam i będziesz potrzebował laptop, darmową wersję programu MES i kabel z allegro za jakieś 30 PLN :)
Albo spróbuj podjechać w niedzielę na spot, może ktoś będzie miał ze sobą komputer.

Wpadnij na spot w niedzielę. Mogę wziąć ze sobą wtyczkę i laptopa. Tylko najlepiej jakbyś się przypomniał w niedzielę.
Czarna 159 na ERW.

Pytanie do szanownych forumowiczów. Czy ktoś mógłby polecić sprawdzony serwis w Łodzi lub okolicy, który ogarnął by porządnie usunięcie klap wirowych w 1.9JTDM 150KM - kolektor plastikowy i usunięcie przy okazji EGR. Niestety do cinsoftu ciut daleko.

Proponuję Ci kupić kolektor na allegro wysłać gdzie trzeba po czym podjechać do serwisu na podmianke. Nikt ci tak nie wyczyści kolektora jak ty sam

Polecacie jakąś stację kontroli pojazdów, gdzie dobrze ustawią mi zbieżność i nie wezmą jak za zboże? Albo którą lepiej omijać? W swojej okolicy miałem różne doświadczenia.

Wojtera przy glinianej

Dzięki. Wpadnę tam jak zdążę.

Czy kto był na legionów po zmianie właściciela?

Ja.
Ogólnie na chwilę obecną jedyna różnica jaką widzę to to, że nie pracują w sobotę ;) nic wielkiego nie robiłem, wymiana rolki od napinacza paska + sam pasek, cena części okej, kontakt bez problemu, wizyta umówiona, auto wstawione rano,odebrane po południu. Osobiście wierzę w Chłopaków, że uda im się utrzymać wysoki poziom usług ;)

Bardzo dobrze ustawiają zbieżność w Zgierzu na szczecińskiej, obok jednostki wojskowej.

Polecicie jakiegoś dobrego elektryka? Mam elektryczno-elektroniczny problem z klima w Corsie. Nie dochodzi napiecię do cewki sprężarki. Przydałby sie ktoś ogarnięty. W dwóch warsztatach rozłożyli już ręce.

Na Suwalskiej na przeciwko urzędu statystycznego. Tel. 509 490 800

Amortyzatory
Powrót