• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Dobry mechanik Łódź

• Autor wątku Autor wątku Muciek156SW
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Osobiście polecę Robotec w Zgierzu. Robiłem u nich rozrząd z pompą, zawieszenie, linki ręcznego, linki wybieraka biegów, komplet napędowy (sprzęgło, dwumas, docisk, tarcza, uszczelniacz) i parę innych pierdół. Znają się na rzeczy.

Robił ktoś rozrząd w 2,4 20V w Zbynio Team? Na pytanie, czy mają blokady do tego silnika odpowiedzieli, że nie ma takiej potrzeby, a przeglądając to forum wnioskuję zupełnie co innego. Ale może rzeczywiście potrafią to zrobić, skoro we włochach się specjalizują i nie ma powodów do obaw?

Robił ktoś rozrząd w 2,4 20V w Zbynio Team? Na pytanie, czy mają blokady do tego silnika odpowiedzieli, że nie ma takiej potrzeby, a przeglądając to forum wnioskuję zupełnie co innego. Ale może rzeczywiście potrafią to zrobić, skoro we włochach się specjalizują i nie ma powodów do obaw?
Robiłem dwa razy i oba auta żyją. Ale czy to zgodne ze sztuką to nie wiem, nie drążyłem tematu.

To już jakieś pocieszenie. :) Dzięki za info

Ja jak bym usłyszał że zakłada się bez blokad to bym odpuścił. Tyle wątków na ten temat jest że łatwo jest o przestawienie. U mnie też taki as był (Łódzki warsztat ) co tak zrobił tyle że o tym nie wiedziałem okazało się jak przyszły mrozy i nie mogłem odpalić. Efekt był taki że auto jeździło z przedstawionym rozrządem. Po to są blokady by złożyć poprawnie.

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Ja jak bym usłyszał że zakłada się bez blokad to bym odpuścił. Tyle wątków na ten temat jest że łatwo jest o przestawienie. U mnie też taki as był (Łódzki warsztat ) co tak zrobił tyle że o tym nie wiedziałem okazało się jak przyszły mrozy i nie mogłem odpalić. Efekt był taki że auto jeździło z przedstawionym rozrządem. Po to są blokady by złożyć poprawnie.

Pojawia się tylko pytanie: gdzie w Łodzi mają blokady do 2.4 ?

Póki co korzystam z telefoniczna 46. Model auta i przypadki które często na forum wracają zna przynajmniej z pierwszych rozmów tak można odebrać

Póki co korzystam z telefoniczna 46. Model auta i przypadki które często na forum wracają zna przynajmniej z pierwszych rozmów tak można odebrać

Czy można prosić o jakieś namiary typu telefon? Bo w necie wyskakuje tylko serwis kosiarek (i pochwalny wątek z forum Lancii, ale sprzed roku).

605680643

Przekaż że od Michała srebrna 159 Sw

Wymieniłem dzisiaj rozrząd w Zbynio Team i wygląda na to, że wszystko w porządku. Dowiedziałem się, że w dieselach stosują tylko blokadę wału korbowego. 350zł ze swoimi częściami, wymiana w pół dnia.

Wymieniłem dzisiaj rozrząd w Zbynio Team i wygląda na to, że wszystko w porządku. Dowiedziałem się, że w dieselach stosują tylko blokadę wału korbowego. 350zł ze swoimi częściami, wymiana w pół dnia.
Ale przecież wał synchronizację się z pozostałymi walkami. Poco blokować sam wal to nie logiczne

Panowie,

kto w Łodzi dobrze zna się na skrzyniach m32? Polećcie jakiś warsztat.

Dobra panowie czyli reasumując , gdzie wymienić olej i filtry , rozrząd i zaślepić egr w Łodzi w 159 1.9JTDm?

Zbynio-Team na Wileńskiej , NIE POLECAM !!!!

jakieś szczegóły?
To ja wypowiem się na temat Zbynio-Team. Przy pierwszym serwisie urwali lusterko, przy kolejnym prosiłem o dokładne przejrzenie instalacji paliwowej bo od czasu do czasu czuć było zapach benzyny w kabinie. Podobno przejrzeli i nic niepokojącego nie znaleźli. Po jakimś czasie ściągnąłem osłonę silnika i problem namierzyłem i naprawiłem w 5 min. Była niedokręcona obejma, chłopakom chyba się nie chciało nawet zajrzeć. Pociło się w okolicach odmy, chcieli zrzucać pokrywę zaworów, kiedy nie było takiej potrzeby, znów naprawiłem to w 5 min. Po wymianie rozrządu u nich zaczęła się pocić właśnie z jego okolic. Na pocenie się z okolic klawiatury powiedzieli, że rozlałem olej przy nalewaniu itp itd. Generalnie ja ich nie polecam. Ceny mają bardzo wysokie, a jak poprosi się o fakturę to jeszcze doliczają vat!!! Nie znają się wcale na elektryce mają jakiegoś znajomego magika, który ma warsztat gdzieś daleko i terminy kosmiczne i jeżdżą tam sobie autem. Na plus to czystość w warsztacie w porównaniu np z Tmin tam to jest masakra :)

Ostatnia edycja:
A ja jeszcze od siebie dodam, że niedawno odkryłem, że nie otrzymałem faktury, a "OFERTĘ" wydrukowaną z programu handlowego, która wygląda dokładnie jak faktura, tylko zamiast napisu FAKTURA ma OFERTA. Drobny szczegół.

Potwierdzam, otrzymałem to samo przy wymianie rozrządu.

Amortyzatory
Powrót