B
Bllondas
Guest
znacie kogos kto chce sprzedac uzywke bo moj czujnik dogorywa niestety
?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witam mam problem a minowicie,jede dzisiaj sobie spokojnie i nagle jakby mi przerywało turbo tzn. wciskam gaz i nic sie nie dzieje a po 2-3 sekundach czuć jak wciska w fotel...albo jade 100km/h i trzymam pedał jednakowo,delikatnie i nagle jakby przerwało turbo i auto zwalnia i po chwile znów auto idzie...co może sie dziać?
Witam Panowie (i Panie -jeśli takie są). Podpinam się pod temat. Jestem po wymienie turbiny (wciągnięciu przez nią kawałka gumy) i w czym rzecz, odebrałem auto ale wydawało mi się że wskazówka doładowania turbiny nigdy mi nie zamykała skali 1,6, ale teraz (dzisiaj odebrałem auto) przy depnięciu gwałtownym zamyka licznik (doładowania) co prawda raczej na chwile ale nie mam pojęcia czy tak może być czy raczej nie. Przy normalnej jeździe stabilizuje się na około 0,8 i tak sobie śmiga raz wyże niżej. Panowie jeśli by wystąpiło przeładowanie to co się może stać. Auto moje to 2,0 jtdm 170 km. Co o tym sądzicie???
Która rura ? Z dołu czy z góry ? Zdejmowałem te dwie rury i nic takiego nie widziałem.jednej z nich znajduje się gumowa uszczelka która jeśli się nią niedokładnie włoży potrafi wpaść do turbiny ( dokładnie jej niewielki fragment) a to wystarczy aby było po turbinie.
Jak nie wciskasz pedału to 0,8 a jak wciskasz do podłogi to pompuje 1.6witam mam pytanie jeżli zapalę samochód i na postoju wcisnę pedał gazu to czujnik pokazuje mi 1.6 bara czy tak powinien dochodzić jak pedał jest w podłodze czy do 0.8 ???????????????:girl_wacko:
Pytanie do osób które wymieniały czujnik. Czy czuliscie lekkie szarpniecia przy jednostajnym lekkim dodawaniu gazu? Szczególnie na niskich obrotach?