• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] czujnik ciśnienia doładowania

Po wymianie czujnika zrobiłem coś ok 300 km dopiero, ale wydaje się jakby spalanie było trochę niższe :)
Turbo też wygląda jakby się zbierało od niższych obrotów niż wcześniej, ale to może tylko moja subiektywna opinia ...
Generalnie za 130 zł było warto go wymienić
:)

Używany z rozbitego auta na alledrogo
Czujnik po lifcie - z końcówką 845

To właśnie był z Opla :P

ja tez dzisiej zamontowałem i tez używke tyle że za 60 zł :D JAk na razie to tylko odczucie wizualne że wskazówka działa jak powinna spalanie nie uległo zmianie ;)

Za 60 to pewnie z FSO:)

Dla potwierdzenia u mnie wymiana omawianego czujnika skutecznie zlikwidowała problem błędnego wskazania wskazówki od turbo.
Ja kupiłem na alledrogo czujnik za 195 zł z wysyłką i powiem że cena w porównaniu do ceny ASO 435 zł (Dukiewicz) jest po prostu śmieszna.
Swoją drogą dzięki forum wiadomo która bella na używkach jeździ, a to przy ewentualnej późniejszej sprzedaży na pewno zaprocentuje niestety w dół cenowo dla sprzedającego.

- - - Updated - - -

a czy wersja 2.4 l ma ten sam czujnik?

Tak ten czujnik jest taki sam w 2.4 numer serwisowy to 55206797

no dokładnie... ja nie widze sensu wkładac czegoś za prawie 300zł jesli można za 60 i jest to też oryginał tylko że z innego auta.

jest to też oryginał tylko że z innego auta.
No masz oryginał przynajmniej,
Kolega Axel40 zakupił nówkę w cenie takiej jak ja płaciłem za używkę na allegro więc w jego oryginalność mocno powątpiewam ...

ja wolalbym kupic nowy zamiennik i miec na niego gwarancje niz uzywke w tej samej cenie,nie miec zadnej gwarancji i czekac az sie rozkraczy.

proszę może kiedyś skorzystasz http://moto.allegro.pl/czujnik-cisni...472313527.html czujnik jest nowy i oryginalny
Zważywszy na to że to nie ten czujnik to raczej nie skorzystam.
Zdecydowanie wolę wersję po update

ja wolalbym kupic nowy zamiennik i miec na niego gwarancje niz uzywke w tej samej cenie,nie miec zadnej gwarancji i czekac az sie rozkraczy
Na używkę mam gwarancję półroczną. W tej cenie nowego, poliftowego, oryginalnego nie znalazłem, a 3 stówek nie uśmiechało mi się płacić za element odpowiedzialny głównie za doznania wizualne

Ostatnia edycja:
Czy czujnik po lifcie można założyć do wersji przed liftem ?
Numer przedliftowy Bosch 0281002437
Numer poliftowy Bosch 0281002845

Amortyzatory
Powrót