Tylko, że Alfa ma tą skrzynię o wiele lepiej ustawioną... Miałem 330i i była daleka od tego co jest w Alfie.
W tym dyskursie chyba nie ma wygranej ani przegranej strony panowie. Każdy poszukuje czegoś innego od samochodu, jest to czysto subiektywne. Alfa wygrywa z rywalami pod jednymi względami czyli jakość prowadzenia, dynamiki, zawieszenia, subiektywnie wyglądu, potencjalnie ciekawej historii, z która w jakimś stopniu niektóre osoby mogą się utożsamiać, oryginalności i niepowtarzalności a przegrywa... systemem multimedialnym. Ja np wolę mimo wszystko właśnie za to Giulie, samochód który wzbudza we mnie jakieś emocje, jest oryginalny i po prostu ciekawy. Nie jest kolejnym BMW czy Audi, których wszędzie pełno i których mam już po dziurki w nosie. Samochód, który chce po prostu prowadzić a nie czuć się jak w Tesli.
Miałem BMW, które było naszpikowane elektroniką, multimediami ale było to po prostu zwykłe wozidło, które nie dostarczało mi żadnych emocji.
Dla mnie jako nabywcy istotne są inne elementy dla których wybieram samochód i jestem w stanie za to zapłacić. Pewnie są podobni do mnie ale też są podobni do kolegi azar co oczywiście nie jest złe. Dlatego też każdy może podjąć decyzję sam
Tak a propos, wczoraj prowadziłem Mercedesa AMG E63S za prawie 800k, świetny luksusowo-sportowy samochód, wykończenie za miliony monet, dźwięk silnika orgazmiczny - wtedy i tak nie zwracasz uwagi na tą całą elektronikę

Moja lepsza połówka za to tak skwitowała samochód: "głośny, huczy, buczy, pierdzi, stęka, sztywny, niewygodny, nie podoba mi się! Wole diesla, ktorym jezdzilismy dzien wczesniej"
Każdy chce czegoś innego!
BTW, to trochę jak z zegarkami. Są super ekstra hiper zegarki, które mają setki funkcji, łączą się z telefonami, normalnie cutting edge ale i tak wolę mieć na ręku Omegę Speedmastera