cuoreventi - AR 156 2.0 JTS Bn

SM jest skrótem od Stepper motor czyli też masz zegary cyfrowe na silniczku krokowym.
W związku z tym do tych zegarów powinien być ten czujnik KLIK

Jakoś mi się nie chce wierzyć że Twin Sparki miałyby mieć ciśnienie oleju wyższe niż V6
Nie byłoby wtedy problemów z panewkami.
no chyba że przy JTSie wreszcie poszli po rozum do głowy.

czujnik dobierał właśnie chyba Dabtuner, czyli człowiek od którego brałem cały komplet. Może to że mam ten duży wynika stąd, że zamawiałem zegary dość dawno (5-6 lat temu - moje SM były jednymi z pierwszych sprzedanych w PL) i wtedy nie było w ofercie tego małego czujnika?

Sprawdziłem w ePer.
Silniki JTS dostały zupełnie inne pompy niż wcześniej T.Sparki
Co ciekawe numer części przewidzianej dla mojego auta po numerze nadwozia nie jest wymienny z innymi JTSami - pasuje tylko do 156
A były przecież montowane i w GT i w GTV silniki 2.0 JTS

V6 miały wspólne pompy dla 2.5 24v i 3.2 gta i całej reszty.

Jeśli chcesz dalej drążyć temat, napisz może do dabtuner jaki powinien być czujnik do Twoich zegarów.
Ewentualnie możesz sprawdzić prawdziwe ciśnienie manometrem wkręcanym w czujnik od kontrolki na zegarach i porównać ze wskazaniem Auto gagów.

Czy możesz także regulować intensywność światła, jak jest to seryjnie w Alfie zrobione, czy potrzebna jest jakaś przeróbka, albo podłączenie (pod ten przycisk po lewo od kierownicy)>?
Znalazłem podświetlane na zielono, bo takie mam w swojej, szkoda że nie mają białych tarcz. :( Jak już to bym chciał dopasować pod kolorek seryjnych tarcz liczników, bo nie chcę teraz wymieniać wszystkich na czarne.

Białe zegary dostępne tutaj:
http://www.dabtuner.pl/STEPPER_MOTOR_WARNING_CLEAR_52mm-k44-0-3-default.html
Choć nie wiem na jaki kolor podświetlają.

Pierwszy filmik pokazuje przełączanie podświetlenia,
http://www.youtube.com/watch?v=cp27mKfOgso
Drugi pokazuje między innymi jak zachowuje się zegar ciśnienia oleju kiedy jest ono za niskie.
Bije po oczach, dodatkowo mogę wyregulować wartość od której ma się załączać ostrzeżenie (dla przykładu np poniżej 2,5 bar albo np powyżej 8 bar).
Ponadto można do tego migania dorzucić sygnał dźwiękowy.
Pokazane jest także opening ceremony czyli procedura otwarcia.
http://www.youtube.com/watch?v=HeQxG0XtWbw

Te białe także oglądałem, super tylko szkoda że są prawdopodobnie tylko na niebiesko podświetlane, za dużo rozbieżności kolorystycznych i wyglądało by to jak choinka na Boże Narodzenie. U Ciebie jest ślicznie pod kolor i wszystko pięknie współgra. Ech pozostaje mi poszukać takich które będą pasowały pod kolor bez niepotrzebnych przeróbek.

Na allegro możesz poszukać.
Z tego co pamiętam srebrny democar alfacubu miał zegary greddy które miały białą tarczę, zielone podświetlenie i czerwoną wskazówkę.
Obecnie auto przerabia SEm na Alfę RWD

Znając cuoreventi to magiczną granicę przekraczał bezpiecznie w garażu rozpędzając auto na rolkach...;)

A jak nie na rolkach, to podlewarowaną i odpowiednio zabezpieczoną ;)

Ale sobie ze mnie igrzyska zrobiliście :P
Przebieg nabity na trasie. Dzisiaj też jeździłem, ładna pogoda była :)

Do 60 tyś też dobije, ale pewnie nie w tym roku :stop:

Chętni na małą zagadkę?

Kto zgadnie co to za ustrojstwo i do jakiego celu służy, nim trafi do mojego auta? :)

Amortyzatory
Powrót