cuoreventi - AR 156 2.0 JTS Bn

widzę że zestaw niezbędnych wskaźników jest na pokładzie
gonisz Alfę czasem? ile bylo najwięcej temperatury oleju?

Temperatura jaką zazwyczaj osiągałem oscylowała od 90-95st w czasie jazdy.
Teraz w tym tygodniu po raz pierwszy osiągnęła równe 100st (w korku) i ani jednego więcej. A zegar w miarę dokładny.

Jutro olej zostanie zlany i Selenie Racing zastąpi Millers. Tak więc więcej jak te 100st już Selenia nie osiągnie. No chyba że w trakcie płukania.

Temperatura jaką zazwyczaj osiągałem oscylowała od 90-95st w czasie jazdy.
Teraz w tym tygodniu po raz pierwszy osiągnęła równe 100st (w korku) i ani jednego więcej. A zegar w miarę dokładny.

Jutro olej zostanie zlany i Selenie Racing zastąpi Millers. Tak więc więcej jak te 100st już Selenia nie osiągnie. No chyba że w trakcie płukania.

to są raczej umiarkowane wartości, na pewno nie upalasz samochodu
właściwie nawet, gdyby nie Alfaholizm, mógłbyś sobie odpuścić 10W60 przy takich temperaturach :-)
za jakiś czas możesz napisać jak się sprawuje Millers

pozdrawiam

10w-60 nie mogę odpuścić bo innego zalewać nie mogę do tego silnika według specyfikacji.

Może z piskiem nie ruszam, jeżdżę głównie po mieście ale i tak raczej nie schodzę poniżej 3,5tyś obr.
Wydaje mi się po prostu że albo układ chłodzenia oleju jest wydajny mimo braku chłodnicy oleju, albo ten Racing jest wyjątkowo stabilny temperaturowo.

A co to za przesiadka ??? Ja wracam we wtorek i ostro biorę się za pełnioletnią :)))) jak się spotkanie udało???

Zrobiliśmy sobie mini-spocik z drift-r'em dzisiaj. Nikogo więcej nie było ale spodziewałem się.

Ja jeszcze w Rawie Mazowieckiej czyli całkiem niedaleko drift-r'a więc nie dałem rady ale mam nadziej że następnym razem moja niunia wzbudzi małe zamieszanie ....

Jeśli planujesz mody równie zaskakujące jak felgi muchomora to na pewno :)

a ty dalej o tych felgach :) i tak mi się podobają :) ale spoko trochę maowania proszkowego i nie tylko przedemną no i jeszcze wykończenie sprężyn, tył z głowy został przód :)

74361858706655095505.jpg

Ostatnia edycja:
Kiedyś zdejmowałem podsufitkę by wyeliminować jakiegoś świerszcza z dachu.
No i przy okazji widziałem zwiniętą poduchę właśnie w podsufitce przy krawędzi drzwi.
Przez słupek idzie jedynie zasilanie do poduchy.

A montaż, kable schowane między szybę i krawędź słupka. Wychodzą do każdego z zegarów z osobna.
Kosmetycznie mógłbym to jeszcze poprawić ale nigdy jakoś czasu nie mam albo zaparcia.
No a przymocowane są na klej bezpośrednio do tapicerki słupka.
W każdej chwili mogę je usunąć jak mi się koncepcja zmieni.

Sam sobie je zakładałem.
Oprócz zegarów kupiłem nakładkę na słupek bo pierwotnie zegary miałby być w osłonie.
Ale jak zobaczyłem ile pałowania by było z dopasowaniem tego do profilu słupka to sobie odpuściłem i zostało tak jak jest.
Mogłem jeszcze kupić niby dedykowaną obudowę, no ale to minimum 250zł a i tak nie wiem czy efekt by mnie zadowolił.

Z racji tego że są to czujniki olejowe, to musiałem wkręcić je albo stosując podkładkę pod filtr, albo w miejsce korków pod chłodnicę oleju.
No i wkręciłem się w te korki stosując przejściówkę z gwintu M18 na M10
Tak więc zegary, dwie przejściówki, no i kawałek kabla do przedłużenia przewodów. To wszystko

Amortyzatory
Powrót