• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Ciekawe ogloszenia

Znaczy się oczekujesz, że ktoś Ci napisze 'jest super, nic tylko brać!'? Taki samochód trzeba obejrzeć samemu, więc jeśli jesteś zainteresowany, rusz cztery litery i jedź do Płocka na oględziny. :P

Znaczy się miałem nadzieję, że ktoś go zna/już oglądał i wie co go boli, na co zwrócić uwagę. Może by mi to trochę ułatwiło oględziny bo jadę w poniedziałek... :P

Mikelos - nikt Ci nie odpowiada bo temat tej Alfy był już poruszany tak wiele razy jak czarnej ze Śląska. Wystarczy poszukać :) - taka podpowiedź na przyszłość.
Alfa byłą kiedyś w posiadaniu człowieka z Pionek - wielki miłośnik i znawca tematu ( miał sporo 75tek ) jest na forum jako użytkownik zender.
Oglądałem to auto jakieś 3 lata temu jak było w jego rękach i muszę przyznać że było lalka. Silnik, lakier generalnie nie było do czego się przyczepić ( no poza srebrnymi wstawkami :) ) Auto wtedy poszło do aktualnego właściciela który już z rok temu próbował ją sprzedać ( wtedy były zdjęcia z komisu :) ) Jaki jest aktualny stan auta ? Nie wiem . Czy aktualny właściciel bardzo ją zjeździł ? ( auto ma sprzęgło dwu tarczowe z wersji turbo i skrzynię ze szperą więc aż się prosi aby czasem mu depnąć na zakręcie :) )
Daj znać jak ją zobaczysz bo pewnie wszyscy byśmy się chętnie dowiedzieli czy nadal jest tak zadbana jak była.

Twierdzi, że prawie nią nie jeździ a sprzedaje bo chce kupić jakąś starszą alfę. Ma komis więc zapewne wcześniej tam stała.

Cześć

Znam jeden z poprzednich właścicieli tego samochodu - tego który doprowadził ją do stanu jak teraz wygląda.
Ale co z tamtego stanu zostało na teraz to nie mam pojęcia, bo to było już ładnych parę lat temu.

Na alfabb ktoś sprzedaje skrzyżowanie 75 z SZ, 7500 euro, odbiór w Szwecji :)
takie cudo:

26.jpg

Więcej o projekcie tutaj:
http://forum.alive.se/showthread.php?1600-Alfa-Romeo-75-v6-Zagato-inspirerad

Mikelos - gratulacje :)
Trzeba zrobić pierwszy Lubelski zlot transaxle bo w okolicy już ponad 5 sztuk samych 75tek jest :)

Mikelos gratuluje zakupu ale cacko!!:)

Hmm, cena wydaje się być całkiem atrakcyjna!:cool: Ciekawe w jakim stanie ta Alfetta..

//update
http://allegro.pl/show_item.php?item=1684580280 - a cóż to za wynalazek? Tarcza lita na 5 otworów? Gość katalogowo podaje że pasuje do 75 2.4TD - czyli piasty z mocniejszych wersji ale tarcza tak jakby ze słabszych(tyle że 5x98)?

Ostatnia edycja:
raz widzialem takie tarcze ale na ar 90

Amortyzatory
Powrót