Ciekawe ogloszenia

• Autor wątku Autor wątku Tuti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jak pochodzi z legalnego źródła tzn nie był kradziony do się odtworzyć dokumenty koszt ok 3-4 tyś zł. Przedtem należy wykonać TuV i to wiąże się z remontem który oceniam na 15 tyś zł do stanu zadowalającego. Jest to wersja na USA z wtryskiem Spica który jest kosztowny i trudny w naprawie - regeneracji.Jak posiadasz kolego zbędne 25 tyś to kupuj, bo szkoda by się zmarnowała.

Jak nie zaniecham doprowadzania swojej do porządku, to będę miał w wakacje mały interes do Ciebie. ;) Mocne sprzęgło do transaxla - z wysprzeglnikiem 'ciągniętym' (w każdym razie tym z mocniejszych wersji). Znajdzie się coś? :>

To szykuj się na wymianę skrzyni, bo sprzęgła z wypukłym dociskiem nie są wymienialne na te z wklęsłym (mocniejsze wersje). Przerabiałem :) miałem skrzynię z 4cyl w gtv6, no i wymiana sprzęgła (na właściwe) pociągnęła za sobą zakup skrzyni z milano oro. Nie osadzisz po prostu sprzęgła na tulei wałka sprzęgłowego. Nie mówiąc o innej pozycji tego cycka, o który opiera się widelec wysprzęglający. Zawsze możesz jakoś zmodzić to sprzęgło co masz, albo wzmocnić docisk (w granicach rozsądku) albo wpakować jakiś spiek. Odradzałbym jednak robienie tarczy bez tłumików drgań.

Ostatnia edycja:
Hi
dzisiaj byłem obadać temat Alfowy z Gorzowa. PO oględzinach samochodów i dokumentów dość dziwnej jakości ( ksera odpisy itp. ) i pertraktacjach doszliśmy do porozumienia z reprezentantem właściciela. W momencie podpisania umowy okazało się że prawowity właściciel ( widniejący na dokumentach ) nie podpisze umowy bo nie chce . Straciłem kilka godz i parę dudków. Samochody mają swoją dość zawiłą i tajemniczą historię - zresztą jak na prawdziwą Alfe przystoi.

Hi
dzisiaj byłem obadać temat Alfowy z Gorzowa. PO oględzinach samochodów i dokumentów dość dziwnej jakości ( ksera odpisy itp. ) i pertraktacjach doszliśmy do porozumienia z reprezentantem właściciela. W momencie podpisania umowy okazało się że prawowity właściciel ( widniejący na dokumentach ) nie podpisze umowy bo nie chce . Straciłem kilka godz i parę dudków. Samochody mają swoją dość zawiłą i tajemniczą historię - zresztą jak na prawdziwą Alfe przystoi.
Czyli wystawia je na allegro nie właściciel? Przy czym właściciel wcale sprzedażą nie jest zainteresowany? Którą chciałeś brać? Jak wygląda z bliska beżowa giulia?

Właściciel nie chce sprzedać, sprzedaje na siłę rodzina. Prawnie może być spory kłopot później jak nie podpisze umowy właściciel a przypomni sobie o temacie za 2 m-c.

A moim zdaniem można zarejestrować jako zabytek bez "briefu". Orientowałem się nawet w wydziale komunikacji (Lębork) - potrzebne są:
- wpis do rejestru zabytków
- umowa sprzedaży
- badanie techniczne.

Jeśli auto kupowane z zagranicy to dojdą jeszcze akcyza, zaświadczenie o braku VAT i oczywiście jest dowód opłacenia PCC.

Przestrzegałbym jednak od kupowania od nie-właściciela. Może się udać, ale w razie gdy właściciel sobie przypomni i się upomni, nie ma o czym mówić - samochód przepada, a i jeszcze można dostać za paserkę.

nie jest taka zla za 5ke moznaby lykac;)

Patrz, że nie ma zdjęć podłogi. Pewnie dziury takie, że kot wyjdzie z zamkniętego samochodu. Krzywo popasowane elementy, dziury w poszyciu. Mi by się zdecydowanie nie chciało za 5 tysiaków bawić się w takie coś. Chyba że jest kompletna (czego na zdjęciach nie widać).

ja oceniam auto z zalozeniu ze jest kompletne sam wiesz idle detale glownei wnetrza do tego kosztuja;/

http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-2000-iniezione-gtv-i1619342185.html

http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-giulia-super-i1619340176.html

http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-gtv-i1618809402.html

Kiedyś już rozmawiałem z Tym gościem ( jak sprzedawał dwie 75tki V6 i Tsparka ) , ma sporo Alf bez prawa rejestracji, ponoć maja tylko mały czy duży brief z Niemiec a są potrzebne oba i nie ma możliwości ich rejestracji.
Idealne wozy żeby wywalić wnętrze i zapierdzielać po torze. Cena wywoławcza tania jak na GTV 2000 to nawet bardzo :)
Mieszka ktoś niedaleko co by podskoczyć i oblukać co jeszcze koleś ma? Może jakieś graty do 75tki V6 lub GTV6 by mi się przydały.

no właśnie spotkałem gostka na a 4 w piątek prrzed opolem wiózł te cuda na lawetce z krakowską rejestracją, przyznać sie kto to kupił i podajcie jakiś kontakt do tego sprzedającego z gorzowa

no właśnie spotkałem gostka na a 4 w piątek prrzed opolem wiózł te cuda na lawetce z krakowską rejestracją, przyznać sie kto to kupił i podajcie jakiś kontakt do tego sprzedającego z gorzowa
Hehe, mogę się domyślać, kto to kupił. ;) Jest jeden taki pan :D

Amortyzatory
Powrót