Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
słyszał ktoś kiedyś o czipowaniu 1.6 TS ? bo jeden pan z forum mówi mi " ze musze troszke poczytać " :D

Szukam kogoś z KWP2000 z Wawy. Proszę info na PW

Ostatnia edycja:
witam gdzie odczytać te wszystkie kody w ar 156 1.9 jtd 77kw? 99 rok?
i czy ma ktoś mapę do tego modelu?

znalazłem komputer pod BOSCH pisało 0281010020(810)
ma ktoś mape? do tego modelu?
i czy interfejsem KWP2000 można usuwać błędy z airbag itp?

Witam poszukuję kogoś z KWP z okolic ślaska i małopolski co do ceny sie dogadamy:)

Pozatym na allegro jest duzo KWP może mi ktoś przyblizyc jaki jest potrzebny do 156 1.9 JTD 77Kw 105 KM ? Gdyż iż jestem w tym temacie zielony i dopiero sie edukuję :)

Dane sterownika:
Bosch hardware number 0281010020

Papcio mamy te same kompy wiec mapa pewnie tez bedzie ta sama ;)

http://moto.allegro.pl/kwp-2000-kwp2000-obd2-chiptuning-tunning-w24h-vat-i1203314137.html taki może być ?

Ostatnia edycja:
Witam poszukuję kogoś z KWP z okolic ślaska i małopolski co do ceny sie dogadamy:)

Pozatym na allegro jest duzo KWP może mi ktoś przyblizyc jaki jest potrzebny do 156 1.9 JTD 77Kw 105 KM ? Gdyż iż jestem w tym temacie zielony i dopiero sie edukuję :)

Dane sterownika:
Bosch hardware number 0281010020

Papcio mamy te same kompy wiec mapa pewnie tez bedzie ta sama ;)

http://moto.allegro.pl/kwp-2000-kwp2000-obd2-chiptuning-tunning-w24h-vat-i1203314137.html taki może być ?

jak masz gniazdo OBD2 w aucie to może być to z aukcji, a jak nie to kwp2000 z pinami
http://moto.allegro.pl/wyprzedaz-chip-tuning-interfejs-kwp2000-k-piny-i1203353724.html

czy nie bedzie problemu z wgraniem softu do mojej jednostki 1,9 JTDm 16V 150KM z alfy 159 z tym samym motorem? przy czym moc jest identyczna ale w 159 moment wynosi juz 320Nm zamiast 305 jak jest u mnie, no i mam wrazenie ze rozwijany jest jakby plynniej.

wiem ze to nieduzo ale mapa seryjna wiec pewna, dlatego sie zastanawiam.

prosze o podpowiedzi.

Poszukuje jakiejś rozsądnej mapy do tego wozu aby delikatnie zwiększyć moc. Może ma ktoś za Was kolegów wgraną do tego modelu. Końcówki kompa i oprogramowania to 736 i 787.

Czy udało się komuś namierzyć mapy pod ten sterownik? Mam to samo i chętnie bym coś pomodził (choć zima idzie, więc do wiosny w razie czego wytrzymam :))

czy nie bedzie problemu z wgraniem softu do mojej jednostki 1,9 JTDm 16V 150KM z alfy 159 z tym samym motorem? przy czym moc jest identyczna ale w 159 moment wynosi juz 320Nm zamiast 305 jak jest u mnie, no i mam wrazenie ze rozwijany jest jakby plynniej.

wiem ze to nieduzo ale mapa seryjna wiec pewna, dlatego sie zastanawiam.

prosze o podpowiedzi.

To tak nie działa niestety...

czy ktoś ma delikatną mapkę do sterownika 0281 001 891 , najlepiej sprawdzoną?

witam a jest moze ktos z Ziemi Klodzkiej?? zeby udostepnic i pomoc w zawirusowaniu mojej 166 ? prosze o kontakt na pw :-) ewentualnie wrocław :-)

Rozmawialem dzisiaj z gosciem od tuningu i pytalem jak to jest ze spalaniem to czipie .Mowi ze w autach z CR ,raczej trudno zbic spalanie ,to raczej bedzie bardziej mozliwe w silnikach starego typu (i tutaj nie do konca pamietam, poprawcie mnie jak sie myle) chyba z jakas pompą :D ale nie wiem jaka :) co o tym sadzicie ? bo nie wiem czy koles podchodzi do tego solidnie czy tylko zwiekszy dawke paliwa i to bedzie jego "Tuning" :)

...spadek spalania po chiptuningu bierze się stąd że wzrasta moment obr...szczególnie istotne to jest w dolnym zakresie...powoduje krótszy czas rozpędzania się autka na poszczególnych biegach...czyli szybsze dochodzenie do prędkości przelotowej...bez konieczności wkręcania silnika na wyższe obr....brak konieczności redukcji biegu w trakcie wyprzedzania, a to nic innego jak podstawowa zasada ecodrivingu...no i oczywiście dobrze wykonany mod podnosi sprawność motorka...
...ot i cała tajemnica spadku spalania...a CR nie ma nic do tego :P

Amortyzatory
Powrót