Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wgrałem wczoraj gotowca do swojej 145. Wystarczyło tylko w galletto zmniejszyć prędkość portu com. Minimalnie więcej mocy w dolnym zakresie i przy wyższych obrotach zaczęło lepiej przyśpieszać. Mam prośbę do znawców aby porównali co w tym gotowcu jest pozmieniane. Zamieszczam mój oryginalny wsad i mod. http://wyslijto.pl/plik/b4f3qjdzdy

Jakie macie doświadczenia odnośnie poziomu spalania po wrzuceniu nowej mapki ?

Witam
Moje autko to 166 2.4JTD 136kM
HW 0 281 001 787
SW 1037352209

Czy może ma ktoś jakąś sprawdzoną "rozsądną" mapkę?
Chodzi mi o niewielki przyrost kM i niutów a bardziej o wygładzenie dziury (około 2800 rpm) i troszkę mniejsze łaknienie paliwa. Może trochę odbiegam od od tematu ale może jest inna możliwość wygładzenia dziury (EGR zaślepiony - bez zmian w ECU).

Przebieg 160kkm, z turbo się nie leje, z jakimkolwiek ubytkiem oliwy tez nie ma problemu. Nogę mam dosyć lekka na codzień ale zdarza się czasem ze lubię troszkę przycisnąć:)

Jesli chodzi o spalanie to nie jest zle ( aczkolwiek zawsze miłoby było zmniejszyć:) ) MAFa nie sparwdzałem. To akurat jedna z rzeczy która planuje od kilku dni ale nie moge doszukac sie jakiejs charakterystyki albo przynajmniej wartosci jaka powinna być fabrycznie na jałowych

Diagnostyka

MAFa najlepiej testować przy odcięciu, więcej info o diagnostyce znajdziesz tutaj:

FES
AD
UD

Witam
Czy moge prosić o wrzucenie jakiejs mapki do 166 2,4 jtd 136 km
nr 0281003015
Dzieki serdeczne z góry

Alfa Romeo Brera 2.4 JTDM 200KM Q-Tronic
może taka mapka by podeszła do naszych 2,4 jtdm
tyle ze nikt jej nie ma :)

tak z ciekawości czy VAG KKL to to samo co zwykły kabel OBD2 czy po jakichś przeróbkach? Zastanawia mnie czy pod vag kkl można podpiąć przejściówkę do BMW i będzie trybiło?

okolice Krakowa

szukam kogoś z okolic Krakowa z KWP lub Galletto!

proszę o wiadomość na prv

pozdrawiam

alfa 166 2,4jtd 1999 225tys. 136KM 736.787

Poszukuje jakiejś rozsądnej mapy do tego wozu aby delikatnie zwiększyć moc. Może ma ktoś za Was kolegów wgraną do tego modelu. Końcówki kompa i oprogramowania to 736 i 787.

Temat bardzo rozległy. Mam poysł. Może wakacje to nie jest najlepszy moment na taką robotę, ale może ktoś obeznany w tej dziedzinie zrobiłby dokładną instrukcję co i jak , krok po kroku. Najlepiej na przykładzie 136km.
Pozdrawiam

witam a może ma ktoś mapę do 156 1.9 jtd 77kw 99 rok?
a jak nie to gdzie mogę ją dostać
i jak odnaleźć numery te wszystkie co do mapy w aucie?

Amortyzatory
Powrót