Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Przyjacielu peenbe,powiem ci na własnym przykładzie ,że mi spalanie zmalało (oczywiscie przy zachowaniu podobnej techniki jazdy).Mój nowy rekord to 4,9 (trasa białystok -Warszawa),mieżone na cpn gdzie wczesniej cieszyłem sie jak wychodziło 5.4-5,5.Także ja jestem zdania ,że po dobrej modyfikacji spalanie zmaleje.

...dam przykład moda JTD 115KM zrobionego w szczególności pod zmniejszenie spalania...oczywiście nie pomijając faktu że wzrost dynamiki jest zasadniczy:D

..mały modzik czasów wtrysku...i delikatnie ( max. 0.1bar) podniesione ciśnienie doładowania...efekt?...spadek spalania nawet do 1l.!!!:)
...moment w dolnym zakr. obr. mocno...a dalej delikatnie...bez zbędnych obciążeń dla ukł. zasilania..

Ostatnia edycja:
Witam , czy macie może jakieś mapki do alfy 156 1.9 mjtd 16V 140km i jaki przyrost można uzyskać z tego silnika ???

W tej (zresztą w każdej) jednostce nie ryzykował bym wgrywania gotowca.Zdrowe 1,9 16v 140km wychodzą na 170km.

Z tego zdjęcia na bank ktoś odczyta numer... jest Kaszpirowski na forum? :D

Wertujac tak z ciekawosci ten temat, jestem ciekaw co mozna uzyskac w 156 , 1.9jtd 115km, 2000r. Jaki jest tego koszt (patrzac na indywidualnie dobrane mapy, jak to ktos wspomnial) i jak sie takie zmiany maja do stanu techicznego auta ? Mianowicie czy cos trzeba zmieniac jeszcze, czy szybciej silnik, turbina czy co tam tylko sie zuzywa itp itd... Jestem kompletnie zielony, wiec stad tyle pytan, ktore pewno szybko sie nie skoncza ;p

Wertujac tak z ciekawosci ten temat, jestem ciekaw co mozna uzyskac w 156 , 1.9jtd 115km, 2000r. Jaki jest tego koszt (patrzac na indywidualnie dobrane mapy, jak to ktos wspomnial) i jak sie takie zmiany maja do stanu techicznego auta ? Mianowicie czy cos trzeba zmieniac jeszcze, czy szybciej silnik, turbina czy co tam tylko sie zuzywa itp itd... Jestem kompletnie zielony, wiec stad tyle pytan, ktore pewno szybko sie nie skoncza ;p

Proponuję na początek prześledzić od początku ten wątek, takich pytań jak twoje były już dziesiątki razy:) wiem, że łatwiej zapytać i uzyskać odp. ale nie ma lekko, funkcja "szukaj" się kłania....:)

A ja jestem ciekawy, ilu z was, hamowało swój samochód po wgraniu takiego gotowca? Są w ogóle tacy? Jeśli są, to może pochwalą się wykresami- pewnie by była ciekawa lektura dla kolejnych chętnych na tego typu operacje.

witam.
prosiłbym mapkę do ar 145 1.9jtd 1999r
sterownik to 0 281 001 936
pozdrawiam.

Ja też bym taką chciał. Nic nie powiem Ci o tych mapach bo nie ja je robiłem, jeździłem na mapach tego autora i nie było problemów. Najlepiej spróbuj sam.

Zanim zapytasz jak to zrobić i czym to grozi przeczytaj cały wątek.

P.S. Akurat w V-Techu dostaniesz podstrojonego gotowca.

AR 145 1.9 JTD rok prod. 2000

witam, koledzy jaka mapa pasowałaby do tego kompa ze zdjęcia??

i na co zwrócić uwagę przy wyborze mapki?

siemanko
czy pojawiło sie joż cos pod 20v Jtdm
cos kiedys ktos pisał ze w wakacje bedzie wgrywał ?

witam.
prosiłbym mapkę do ar 145 1.9jtd 1999r
sterownik to 0 281 001 936
pozdrawiam.
Poszukaj w tym wątku moich postów. Ja wgrałem gotowca kilka miesięcy temu. Oprócz przyrostu mocy i mniejszego spalania nic nie zauważyłem żeby działo się z silnikiem.

Wgrałem wczoraj gotowca do swojej 145. Wystarczyło tylko w galletto zmniejszyć prędkość portu com. Minimalnie więcej mocy w dolnym zakresie i przy wyższych obrotach zaczęło lepiej przyśpieszać. Mam prośbę do znawców aby porównali co w tym gotowcu jest pozmieniane. Zamieszczam mój oryginalny wsad i mod. http://wyslijto.pl/plik/b4f3qjdzdy[/QUOT

którą mapkę wrzuciłeś?

bo link jest dead

Amortyzatory
Powrót