Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
DPF, EGR, KLAPY OFF na serii 163KM 393Nm
Po mapie 202 KM I 490Nm
1.9 JTDm 16v

a skąd takie wyniki na serii, bo wywalenie całej ekologii nie robi takich wyników???

jak tak patrze na te wyniki to czasem to mam wrazenie ze tunerzy to chyba w paincie je robili, nawet inercja potrafi bzdury pokazywac i jest dobra do sprawdzenia czy cos sie pogarsza czy polepsza najbardziej miarodajny wynik daje maha

jak tak patrze na te wyniki to czasem to mam wrazenie ze tunerzy to chyba w paincie je robili, nawet inercja potrafi bzdury pokazywac i jest dobra do sprawdzenia czy cos sie pogarsza czy polepsza najbardziej miarodajny wynik daje maha

raczej superflow ;)
doszly mnie ostatnio sluchy ze jeden z rzeszowskich "nagrywaczy" zrobil 300KM w 159 (16V) i nawet pokazywal ludziom wykres (szkoda ze wykres wygladal jak 3.0 od bmw :D), tak wiec wiesz, 202KM to nic :D

Robiłem modifika u znajomego wiec wynik miarodajny poza tym auto przed chipem w seri bylo dosyc zwawe :) Jedyny minus to sprzęgło nie daje rade przy tym momencie i sie slizga od 4 biegu.

Ja widziałem jak na Dyno Projeckt moc auta rosła od 155 w opcji nieobciążonego do 270 przy obciążeniu. Inna sprawa że w tym aucie był kompresor który załączał się tylko przy obciążeniu, bez odpalonych hamulców chodził na sucho.
Ale to dało mi do myślenia i kiedyś pieprznę wykres na 500 w Niemcu. Ogólnie to chyba tuner jak wie co robić to pokaże ci tyle koni ile mu pasuje

Być może za rok będzie coś z 4 z przodu to;) do 5 się podgoni.

Robiłem modifika u znajomego wiec wynik miarodajny poza tym auto przed chipem w seri bylo dosyc zwawe :)

A ja głupi F40 wkładałem, wielkie turbo jeszcze przerobione które dmucha grubo ponad 2 bary, cooler i tylko 475Nm. Buuuuuuu.

Mam pytanie. Powyżej 70 stopni C sterownik zaczyna mocno korygować na + dawkę paliwa na IV cylindrze. Sprawdzone podczas spokojnej jazdy z prędkością obrotową nie przekraczającą 2000 obr/min. Co może być przyczyną?

Mapka benzynka V6 CF3

Witam,
Panowie potrzebuję mapki do 2.5 V6 CF3, może być standard a może być i dłubana, obojętnie. Jest ktoś w stanie pomóc? Druga sprawa pisaliście w temacie że potrzebne są numery sterownika. w 156 2002rok chodzi o ten element przykręcony do kolektora ssącego od strony grodzi do którego zamontowane są 2 duże wtyczki? Gdzie dokładnie jest ulokowany ten numer, aby dobrać mapkę do danego komputera?
Pozdrawiam ;)

Niestety nie mam w swoich zasobach :( gdzieś mi wyparowało trochę oryginałów a wiem, że miałem któreś v6...

Szkoda ale dzięki za poświęcony czas ;) :top: Może ktoś inny jest w stanie pomóc?

Jakie jest bezpieczne ciśnienie dla BV50?

Potrzebna pomoc dla lamera.

Co robie żle że nie mogę zgrać mapy :confused:

Używam MPPS 13.2 i kabelka zakupionego razem z software .
- wybieram auto
- wybieram silnik
- wszystko się ładnie łaczy
DSC_0066.jpg
- naciskam odczyt i czyta proces trwa około 40min
- na końcu wyskakują standardowe komunikaty , zapisz plik bin
- zapisuje i okazuje się że plik ma 36KB
:confused::confused::confused:

Co robię źle ? jedyne co mi przychodzi do głowy to przestawić tą opcję na pełen odczyt:
DSC_0068.jpg

help

Amortyzatory
Powrót