Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Chodziło mi o Smoke limiter, a dalej myślę nad tym Seatem :D Przepraszam.
Więc powinno być:
weloo, a czy Smoke limiter nie powinien zabezpieczyć przed przekroczeniem AFR i w sumie ograniczyć EGT ?

poprawnie "pokrecony" powinien (o ile nie ma innych dziwnych modyfikacji jak np. duration+15%) :)

Właśnie tak pomyślałem, że jak duration jest skopany, to i Smoke limiter będzie do niczego.

Wielkie dzięki :) Żeby nie zaśmiecać tutaj tematu napisałem do Ciebie maila z pytankiem :D

Ostatnia edycja:
Pytanie do weloo. Czy do gt 3.2 są dobre czipy i mapy u nas czy może lepiej kupić np oryginaly chip z autodelty. Z tego co na ich stronce jest napisane to wzrost mocy +12bhp, większy moment, brak limitera i ograniczenia max obrotów.

Imho na 12bhp szkoda hajsu, a limitery to Ci ściągnie z softu każdy połapany tuner.

Ja u siebie jeszcze delikatnie w sofcie pogrzebałem. Na hamowni jeszcze nie byłem licze na minimum 145KM, poprzedni pomiar był 140KM :)

Też tak myślę. Mnie się wydaje że na czipach to spokojnie wyciąga się minimum +40 HP. Może wello znajdzie mi coś ciekawego :) Kiedy wpadniesz do chłopaków na matuszczaka? :)

To ile max z v6 można wyciągnąć i czy w ogóle warto?

No tak tylko na turbinach wychodzą niezłe czipy.

Ostatnia edycja:
- ma ktoś może gotowca od Giulietty 1.4 MA 170 CV.
- warto robić tunning w tej firmie Alltunning, ktoś ma jakieś doświadczenie z tą firmą.

Załączniki

• chiptunning1.jpg
    chiptunning1.jpg
    41.8 KB · Wyświetleń: 319
Ostatnia edycja:
Właśnie miałem napisać, że w PB gotowiec to hardcore i to taki z fantazją :)

Jeśli Alientech ma gotowce to pewnie jest ich program, bo Alltuning jest ich dystrybutorem ;) W gotowce bym się nie pchał, szkoda silnika. Jak chcesz robić program to mogę podpytać.

- prosze podpytaj o ten tunning programowy.
- widzę także że inne firmy zagraniczne też robią programowo i te same wartości mocy, momentu gwarantują.
- a jakim programem odczytac binaria z ecu za pomoca wtyku OBd2 ?
- pytam na lewo i prawo i nikt nic nie wie.

- prosze podpytaj o ten tunning programowy.
- widzę także że inne firmy zagraniczne też robią programowo i te same wartości mocy, momentu gwarantują.
- a jakim programem odczytac binaria z ecu za pomoca wtyku OBd2 ?
- pytam na lewo i prawo i nikt nic nie wie.

FGTech Galletto V54, KESS, MAGPro... :)

Bubu, programem tego nie przeczytasz, trzeba sprzet odpowiedni miec, jak wyzej ;)

Sent from my BlackBerry 8900 using Tapatalk

- jestem po rozmowach telefonicznych z panem Mechanikiem.
- otóz w tej alfie trzeba odczytac ECu z pomoca K-taga (lub cmd flash) po rozebraniu ECU.
- potem zmienic w programie i zapisać programem Kess (lub cmd flash), hamownia i ewentualna korekta map.
- mam podjechać do pana Mechanika aby mógł zobaczyc czy da radę odczytac ECu po OBD2.
- nie jest On pewny tego cmd flash.
- a ten galetto v54 to wg. Mechanika taki polski Galletto v52 (v53) po wymianie układów scalonych.

...idzie po złaczu OBD2 CMD, ja robię to Geniusem, niema problema, nie trzeba targać sterownika

Amortyzatory
Powrót