Chip tuning - Mapy

• Autor wątku Autor wątku Kayrol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
zabawa zaczyna się dopiero od 1800-2000obr/min. a kończy się na czerwonym polu, tzn. doszło do czerwonego pola ale dalej już nie ciągłem bo strach

ale to przeciez jest dol :P w tym miejscu JTD ma największy moment obrotowy, jak chcesz go obniżyć to musisz się pobawić regulacją zmiennej geometrii :P
ale imo nie ma co się bawić w stara mapke Matt'a tylko nagrac PRO1 :)

Chunkpunk mógłbyś jakieś mapki wrzucić do mojej alfki 2.4 cf2 136km ECU ...022 SW ...786

Siema xD Zaglądnołem z ciekawosc do was :P

Nic się nikomu nie stało z samochodzikiem ?
W mojej byłej :( alfuni zerwał się nowy rozrząd, wiem to od kupców

Kupiła go, i jeździła do pracy kobieta, nie wiem czy to wina za duzej mocy + kobieca ręka czy jakaś wada nowego rozrządu :P

Kayrol, Jezu nie strasz bo dzisiaj nagrałem pro1 i powiem czuć czuć te pare koni więcej:D nie wypróbowałem do końca bo mokro:( z ciekawości zmierzyłem 60-100km/h na 3cim biegu i wyszło ok. 4.5s. jak jest u was mierzył ktoś? a i jeszcze jedno na pro1 spalanie było gdzieś tak o 1 litr mniejsze niż na Matta mapie..

Pasek może się zerwać od złej mapy. Jest parę parametrów w tym ciśnienie na listwie wtryskowej które mogą generować większe obciążenie dla rozrządu.

to dlaczego nie zerwał się pod moją ciężką nogą jak wykożystywałem 101% mocy silnika, a zerwał by się przy nodze kobiety co jeździła ledwo ledwo ?
Podjade tam do warsztatu i się zapytam jednak co sie działo bo z fusów tu nikt nie będzie wróżył, b-ski sięwystraszy i będzie jeździł na serii przez ciebie <lol2> hehehe

U mnie póki co wszystko okej :) Czasy na 3 biegu ok 4.2 do setki. Rozrząd ma przejechane już 55tyś i żadnych problemów z nim póki co nie mam :) Karol sprzedałeś w porę auto :P A wie ktoś jak był czas od 60 do 100 na 3 biegu w serii??

Wrzucam wynik badania Fiatscanem - czy tylko ja mam taki dziwny sterownik?
No cóż trzeba będzie więcej $$$ wydać - a mogłem se boxa Noviteca kupić....

Powiedzcie mi jak jest z wirusowaniem aut, które mają złącze 3pin (fiat brava)?
wystarczy kupic coś takiego:
prod-1266505403.jpg

a dalej procedura jak dla OBD?
Macie jakieś doświadczenia?

Witam ,chcialem zapytac czy moja bella nadaje sie do tuningu nad kotym tutaj rozprawiacie, bo jak widze to raczej wszyscy macie tutaj silnik 2.4 jtd ?

A wiec znalazlem na sterowniku takie numery
55198815
156 486D1CBCA 16V

Amortyzatory
Powrót