• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Brerrrrra V6

Mi jakos nie przypada do gustu! przy 159 wygląda jak taczka! ale nie kazdemu musi sie podobać!

Właśnie wymieniłem przedni, lewy, dolny wahacz. Szybko zaczął marudzić, że mu gumka pękła ;) Od odkrycia uszkodzenia osłony sworznia przejechałem może 500km. Luzów nie było, bardziej się zatarł. Może jakieś WD-40 by pomogło, może nawet na dłużej. Myślę jednak, że max do zimy.
Trochę niemiło zrobiło się zaraz po wymianie, gdy mechanik po jeździe próbnej uznał, że ciągle coś stuka. Zaczęły się teorie: wahacz górny, poduszka amortyzatora, amortyzator (x2). Potem zrobiło się jeszcze gorzej, gdy powiedzieli, że w sumie to coś z tyłu stuka. Kazali mnie się przejechać razem z mechanikiem. I co? Nic nie usłyszałem. Okazało się, że mechanik słyszał stuki lekkich luzów tylnych zwrotnic, które przeżyją jeszcze wiele tys. km. Odgłosy, które mnie martwiły zniknęły! :)

Jako że temat czerwcowego konkursu jest zamknięty, zwycięzką fotkę wklejam tu :)

(FULL-SIZE)

Ostatnia edycja:
Moim skromnym zdaniem (nie urażając oczywiście nikogo) ta Brera jest najładniejszym autem na naszym forum. No taka prawda. Jestem pełen podziwu dla właściciela ile serca i pieniędzy włożył i na bieżąco wkłada, żeby auto było w takim stanie.

Ostatnia edycja:
Piękny samochodzik, gratuluję auta i koloru ;)

W końcu mam założony komplet nakładek na pedały i podnóżek :) Nie byłem na hamowni, ale czuję, że jest z 5KM więcej :crazy_pilot:

nakladki.jpg

Lepiej napisz jak się mają klocki??
Widziałeś fotki największego pontona zlotu?? :D
Gokarty!?!?!

End :)

Tego jednego klocka chyba w ogóle już nie ma :P Nity się przetarły i wypadł z obudowy w tamtym lesie ;) Będę robił hamulce pod koniec tygodnia, ale możliwe, że dopiero za 2 tygodnie (jak uda mi się skołować tańsze części, to będę musiał na nie poczekać). A skoro wspomniałeś, to pochwalę się innym czytelnikom, że na torze zajechałem do śmierci tylne hamulce :crazy_pilot:

Gokarty jak najbardziej :) Ale w czwartek i/lub w piątek. Odezwę się. Kamila też skołuję. Przyda mi się transport :cool:

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót