Autex serwis
Nowy
- Auto
- 159, giulietta, giulia,
sprostowanie to nie wystepuje w 2,2 z materiałów szkoleniowych mam że w 2,9 V6 jest ten system, ale w sumie 2,2 i tam jest mega 
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jest już jakiś właściciel Julli ???
Witam wszystkich.
... czy jest już na forum ktoś kto posiada samochód z tym mechanizmem różnicowym i mógłby coś na ten temat powiedzieć?
Bardzo prosiłbym o opinię również tych, którzy taką wersją jeździli.
Niestety zmartwie Cie. Z Twoich slow wynika ze 6 lat jezdziles autem nie wiedzac jak dziala w nim Q2.. Chyba ze cudzysłów mial swiadczyc o niklym zwiazku tego rozwiazania z prawdziwa szpera.Jeżdżę przeszło 6 lat Giuliettą, która jest wyposażona w Q2 (czyli "szperę"). Co prawa sposób jazdy Giulią będzie zupełnie inny, gdyż ta druga ma (wreszcie!) napęd na tył, ale szczerze polecam ten system. Zamiast wyhamowywać buksujące koło przesyła więcej momentu obrotowego na koło o lepszej przyczepności co daje jeszcze większą frajdę w jeździe krętymi drogami. Na poparcie tych słów powiem Ci, że już zamówiłem Giulię i czekam na odbiór.
Niestety zmartwie Cie. Z Twoich slow wynika ze 6 lat jezdziles autem nie wiedzac jak dziala w nim Q2.. Chyba ze cudzysłów mial swiadczyc o niklym zwiazku tego rozwiazania z prawdziwa szpera.
Jeżeli to pytanie do mnie, to wybrałem 200 KM (benzyna) i trochę opcjiJaka wersje ?![]()
Odpowiedz sobie na pytanie: jak i gdzie będziesz jeździł? Jeżeli masz w planach odwiedzanie torów i szybką jazdę sportową, to warto, a jeśli będziesz się poruszał tylko po drogach publicznych to są inne ciekawsze pakiety.
w standardize w kazdej Giuli jest elektroniczne Q2 - pewnie siedzi w module ABS/ESP/VDC I udaje ze cos tam robi (w 159 nie zauwazylem zadnego dobrodziejstwa porownujac zachowanie wersji bez eQ2 (2005r) z obecna TBi (z eQ2)).... tyle że jak przegląda się chociażby opis wyposażenia Giulii dostępnych na stocku, to w tym opisie stoi jak byk że każda ma Q2. Więc to nie jest Q2 tylko musi być to coś więcej, tzn. coś innego.
Na odpowiedź w tym zakresie mi też zależało, a więc czy jest sens dokładać to do AWD. Na tory się nie wybieram, ale z powyższych postów wynikało, że warto o tym pomyśleć też na cywilnych drogach dla RWD czy też FWD..a czy dolozenie wlasnie tej opcji samobolokujacego sie mechanizmu roznicowego Q2 LSD ma wiekszy sens w Veloce gdzie jest Q4 I nie wiem czy dokladanie LSD nie bedzie sie albo gryzlo z tym albo czy niewiele da. jest tu jakis fachowiec ktory potrafilby sie wypowiedziec?