[159] Black 159 by Patryczos

Cacy w sumie
Tylko teraz panel / konsola ( zwał jak zwał ) nijak ma się do ramion kierownicy

Dzięki.
Pozostałe elementy będą napewno kiedyś oklejone folią karbon. Kwestia czasu i wolnych środków.
Narazie muszę znaleźć pomoc przy osiowaniu proxy :)

zapytaj w regio o elm'a i już

Więc tak dzisiaj mały trip do Rybnika w celu pomiaru mocy na hamowni obciążeniowej Ecuteam:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Wyszło:

157,1 KM przy 4006 rpm
335,1 Nm przy 2462 rpm :)

attachment.php

Potem kierunek Gliwice no i wielkie dzięki dla kolegi Pamix za podłączenie do kompa i osiowanie proxy - po wymianie kierownicy licznik główny kilometrów już nie mruga :)

Przy okazji po raz kolejny przekonałem się o konieczności pomyślenia nad springami -30/35mm :D

Załączniki

• DSC08526.jpg
    DSC08526.jpg
    64.8 KB · Wyświetleń: 632
  • DSC08527.jpg
    DSC08527.jpg
    49.7 KB · Wyświetleń: 642
  • DSC08531.jpg
    DSC08531.jpg
    80.9 KB · Wyświetleń: 648
  • DSC0853fsffsdf2.jpg
    DSC0853fsffsdf2.jpg
    107.2 KB · Wyświetleń: 660
Witam.

Można wiedzieć gdzie dorwałeś kierownicę Ti i za ile?

Mam jeszcze jedno małe pytanko. Odkręcałem dzisiaj dwa plastiki z uszczelkami przy wycieraczkach. Miałem trochę liści pod spodem. Po złożeniu wszystkiego zobaczyłem że te dwie uszczelki nie przylegają do siebie a całość pasuje elegancko. Jest szczelina na środku na ok 0.5cm. Mógłbyś sprawdzić czy też masz tak u siebie? Dzięki.

Kierownice kupiłem przez allegro, bardzo rzadko się taka zdaża na sprzedaż, a ta z carbonem tym bardziej. Ale wytrwale przegladaj allegro to pewnie się trafi prędzej czy później.

A co do szczeliny to chodzi Ci o te miejsce gdzie jest uszczelka pomiędzy maska a szyba przednią?
Jeżeli o tą to na tyle Alf co oglądalem przed zakupem to każda z moim podejrzeniem dzwona miała ją albo źle spasowana albo zgrzypiała przy otwieraniu maski

Aha kiera wyszła mnie 500 albo 600zł, nie pamiętam dokładnie

Dzięki za odpowiedż. Zrobiłem zdjęcia to bedzie łatwiej. Czy też masz/macie taką szczelinę u siebie?

Załączniki

• DSCF6371.jpg
    DSCF6371.jpg
    26.3 KB · Wyświetleń: 205
  • DSCF6374.jpg
    DSCF6374.jpg
    72.5 KB · Wyświetleń: 220
Chodzi mi o tą szczelinę pomiędzy uszczelkami. Na drugim zdjęciu widać lepiej. Jak rozbierałem to nie zwróciłem uwagi czy była. Problem w tym inaczej skręcić tych plastików nie mogłem.

Mam jeszcze jedno małe pytanko. Odkręcałem dzisiaj dwa plastiki z uszczelkami przy wycieraczkach. Miałem trochę liści pod spodem. Po złożeniu wszystkiego zobaczyłem że te dwie uszczelki nie przylegają do siebie a całość pasuje elegancko. Jest szczelina na środku na ok 0.5cm. Mógłbyś sprawdzić czy też masz tak u siebie? Dzięki.

Byłem wczoraj ze znajomym oglądać Alfę bo też planuje kupić. We wszystkich oglądanych 159 występowała taka szczelina mniej więcej na środku przedniej szyby :)

Dzięki panowie za pamięć. Teraz będę mógł spać spokojniej :)

Panowie szybkie pytanko. Gdzie można dorwać takie panele w karbonie? Wychodziły one w ogóle w 159 czy tylko w Brerach i np. w jakiś wersjach limitowanych typu: Italia Indipendent?

attachment.php

Załączniki

• 3a0a9f8s-960.jpg
    3a0a9f8s-960.jpg
    151.8 KB · Wyświetleń: 586
hydrografiką zrób, najlepszy efekt. Można też folią okleić ale efekt może szybko się zepsuć.

Panowie szybkie pytanko. Gdzie można dorwać takie panele w karbonie? Wychodziły one w ogóle w 159 czy tylko w Brerach i np. w jakiś wersjach limitowanych typu: Italia Indipendent?

Załączone obrazy Załączone obrazy Black 159 by Patryczos-3a0a9f8s_960.jpg
Wygląda to obłędnie :) ładniej niż szczotkowane alu w TI :)

hydrografiką zrób, najlepszy efekt. Można też folią okleić ale efekt może szybko się zepsuć.

Widziałem już okleinę karbon wykonywaną we własnym chałupniczym zakresie przy użyciu suszarki - masakra; widziałem też oklejone panele przez profesjonalne zakłady - efekt super, pytanie tylko na jak długo

Wygląda to obłędnie ładniej niż szczotkowane alu w TI

Parę stron wcześniej wrzuciłem zdjęcia zamontowanej u mnie kierownicy z ori karbonem - efekt na prawdę świetny, ale bardzo rzadko spotykany. Teraz zastanawiam się nad panelami, ale w ori karbonie widzę, że dostępność chyba równa zeru :)

Kwestia gustu. Moim zdaniem hydro wygląda słabo, zwłaszcza na załamaniach. Folia podobnie, choć dobrze położona może zaskoczyć pozytywnie :)
Tak czy inaczej jednemu i drugiemu bardzo daleko wyglądem do prawdziwego karbonu i różnicę z kierownicą będzie widać ewidentnie.

Zgadza się. Jednak w przypadku deski 159 nie ma tutaj wypukłych załamań, przez co hydrografika DOBRZE położona nie będzie się wyginała. Z folią jest problem np w zegarach, trzeba naprawdę poświęcić dużo czasu na jej idealne położenie. :)

Widziałem na allegro wycięte gotowe elementy 3D do nałożenia z suszarką ale karbonu chyba nie miał. :)

Amortyzatory
Powrót