[159] Black 159 by Patryczos

jak Ty te spalanie osiągasz? u mnie w miarę dynamiczna jazda w trasie 6,7 - 7 l. Najmniej co zszedłem to 5.8 - (mordowanie prawej nogi poprzez trzymanie jej ''w powietrzu'' :) ) przy prędkości 80km/h i 5 biegu. jaką masz szerokość opony?

Szerokość 215 w 16 calach, ciśnienie z tego co pamiętam to 2,3 atmosfery. Auto ma 164KM po wizycie u Cinka, także odpowiednio na swoją masę. Wydaje mi się, że kwestia zgrania się z samochodem i przede wszystkim nie męczenie go na biegach typu 4 bieg przy 50km/h. W sumie mniej więcej taka jak piszesz z tym 5 biegiem, choć ja 5 daje gdzie przy 90, a 6. przy 120km/h :)

hmmm u mnie szerokość oponek 225 , moc 161 km z tego samego silniczka, styl jazdy jak i zmiana przełożeń widzę podobny do mojego więc coś tu jeszcze może nie grać:)

Czarnula przygotowana do sezonu zimowego: założone zimówki Nexen 215/65/16 na aluminiowych felgach z sezonu letniego, a dziś akumulator (co prawda prawie nowy bo z maja 2013, moc 77Ah) dostanie 10h ładowania prostownikiem 6Ah, tak na wszelki wypadek. Teraz tylko czekam na mrozy i śniegi :D

No no dobre fanty, a nakładki chromowe na lusterka robią robotę...

Wczoraj zawitał u mnie kurier z paczuszkami, a w nich "cztery osiemnastki" ... na razie zdjęcie poglądowe, na dniach wrzucę real foto:

Kolor: "mistral anthracite matt"

Grudzień za pasem więc najwyższa pora na podsumowanie 2013 roku. Z przeprowadzonych wymian w tym roku, jeszcze przez poprzedniego właściciela:
- koło dwumasowe, łożysko oporowe, kompletne sprzęgło,
- nowy akumulator Varta 77Ah,
- łącznik stabilizatora,
- nowe wahacze górne - lewy i prawy,
- nowe tarcze hamulcowe - przód,
- nowe klocki hamulcowe - przód,
- regeneracja turbo i pompy wspomagania + wymiana rdzenia pompy wspomagania,
- wyczyszczony został układ doładowania,
- z filtrów: oleju, powietrza,
- nowa poduszka silnika - tylna,
- wymieniony płyn hamulcowy, olej silnikowy 10W40,
- wymieniony zbiornik układu wspomagania i został zalany prawidłowym płynem.

Od zakupu, tj. od czerwca:
- nowe łożysko koła przedniego - prawego,
- tuleje (duże) wahaczy dolnych - lewego i prawego,
- tuleje wahaczy górnych - lewego i prawego,
- regeneracja sworzni wahaczy dolnych,
- regeneracja lewego górnego sworznia,

A z przyjemniejszych gratów wpadło:
- chromowane nakładki lusterek od Giulietty,

- motylek z logo Alfy,

- no i ostatnia paczka z gratami z grudnia - cztery osiemnastki, padło na Borbet LV5:

Teraz nic tylko czekać do wiosny, zakładać 18" obuwie i wybierać się w plener. Aktualnie zastanawiam się nad:
- Eibacha-ami -30mm,
- doborem opon: 225/45 czy 225/40 ... a może 235/40 ??

Pozdrawiam alfaholików i do zobaczenia na drodze :)

Kto podpowie mi gdzie można dorwać farbę do zacisków w takim kolorze?

4b6d7f8s-960.jpg

Zimowy brudass

Załączniki

• uploadfromtaptalk1390836260989.jpg
    uploadfromtaptalk1390836260989.jpg
    84.4 KB · Wyświetleń: 245
jak je pogonisz zglos sie do mnie:)

jak je pogonisz zglos sie do mnie:)

misiu7911 zobaczymy jak będzie, narazie wystawiłem bo chciałbym wrzucić 19" TI, ale za tym znowu idzie modyfikacja zawieszenia na -30mm. Jak nie będzie chętnych to zostawię je sobie, bo to bardzo fajny wzór. Widziałem Twoje Ti na alledrogo, ale cena zbyt wysoka jak dla mnie...

18" Borbet jednak zostają.
Dziś odebrałem felgi po rozwierceniu otworów na śruby z fi14 do fi16.
Jutro zamawiam śruby, pierścienie i opony :) wybór padł na Nankang NS-2 225/45/18 :)

Orientujesz się ile powinny wystawać śruby pływające z felg tak żeby wszystko siedziało jak należy? Ja dzisiaj kupiłem śruby i pierścienie ale wydaje mi się że są za krótkie;/ Wystają 1,8 mm

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Orientujesz się ile powinny wystawać śruby pływające z felg tak żeby wszystko siedziało jak należy? Ja dzisiaj kupiłem śruby i pierścienie ale wydaje mi się że są za krótkie;/ Wystają 1,8 mm

Z tego co mi się wydaję to śruby powinny być długości 30mm i takie też chce zamawiać. A Ty jakiej długości kupiłeś? Masz jakiś dystans do tego?

Nie pytałem o długość bo gość w sklepie mówił że powinny pasować ;)najwyżej mi wymieni na dłuższe, z tego co mierzyłem będzie miała 28-30 mm, felga ma et35 wiec nie bawiłem sie w dystans, wystarczająco wystaje;) w wekend odkręcę i przymierze;)

Na tyle powinny wystawać jaką długość mają. Wydaje mi się, że powinny wystawać tyle samo ile poprzednie, które stosowałeś. A zakładałeś też pływające? Wrzuć najlepiej jakieś zdjęcia :)

Amortyzatory
Powrót