[159] Black 159 by Patryczos

Właśnie nigdy nie stosowałem pływaków, na zimę ma oryginalne 16",a teraz kupiłem 18" 5x112, ale w sobotę będę miał już pewność :)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

To tak jak i ja - 5x112. Pochwal się co to kupiłeś :)

Toora T238 ;)

Sezon wiosenny powoli się rozkręca:

- otwory w felgach na śruby rozwiercone z fi 14 do fi 16 także żeby można było spokojnie zastosować śruby m14 pasujące do 159,

- dziś odebrałem komplet śrub pływających m14 x 1,5 gwint oraz zestaw pierścieni centrujących z otworu 72,6 na feldze do 65,1 na piaście:

W przyszły czwartek mają dotrzeć oponki. Wybór padł na opisywane wcześniej Nankang NS-2 w rozmiarze 225/45/18 :) i jak tu wytrzymać do wiosny tej wiosny :D ?

Kolejny piękny dzień, słoneczko świeci, no to oponki siup i wpadły. Tak wyglądają Nankang NS-2 225/45/18:

attachment.php

attachment.php

Załączniki

• DSC08288.jpg
    DSC08288.jpg
    60.6 KB · Wyświetleń: 685
  • DSC08289.jpg
    DSC08289.jpg
    59.8 KB · Wyświetleń: 686
Do mnie tez dzis przyjechal ten sam rozmiar tyle ,ze jednak Toyo.

Daj znać jak opony bedą się spisywać. Myślałem o nich bo swietnie cenowo wypadają, ale przestraszyłem się opinii odnośnie jeździe podczas deszczu i ostatecznie kupiłem inne. Pozdrawiam :)

Do mnie tez dzis przyjechal ten sam rozmiar tyle ,ze jednak Toyo

Miałem kiedyś Toyo T1-R, bardzo fajna oponka:) najpierw wyjeździłem takie w 15", potem w 17". Ale miałem wrażenie, że tył mi na nich uślizgiwał przy bardziej agresywnej jeździe, czego nie było np. przy oponach Pirelli i Michelin. Pozatym miałem wrażenie, że samochód ma mniejsze przechyły boczne i mniejsze opory toczenia

Bierznik na prawdę daje rade, nawet na mokrej nawierzchni

Daj znać jak opony bedą się spisywać. Myślałem o nich bo swietnie cenowo wypadają, ale przestraszyłem się opinii odnośnie jeździe podczas deszczu i ostatecznie kupiłem inne. Pozdrawiam

To racja, główny czynnik, który z nimi przemawia to oczywiście cena, natomiast użytkowałem te same w rozmiarze 16" i spisywały sie bardzo dobrze, więc nie pomniejsza to im kontroli na mokrym i bezpieczeństwa na mokrej drodze, bo to nie zawsze zależy od samych opon :D również pozdrawiam

Tak prezentuje się na 18" w kolorze antracyt:

Ostatnia edycja:
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Załączniki

• DSC08348.jpg
    DSC08348.jpg
    67.2 KB · Wyświetleń: 692
  • DSC08320.jpg
    DSC08320.jpg
    115.3 KB · Wyświetleń: 706
  • DSC08330.jpg
    DSC08330.jpg
    85.3 KB · Wyświetleń: 702
  • DSC08336.jpg
    DSC08336.jpg
    62.6 KB · Wyświetleń: 691
  • DSC08323.jpg
    DSC08323.jpg
    76.1 KB · Wyświetleń: 732
Super.
Przydałaby się jednak jakaś delikatna gleba ;)
Pozdrawiam.
- Rafał

Super.
Przydałaby się jednak jakaś delikatna gleba ;)
Pozdrawiam.
- Rafał

Dzięki. Gleba byla w planach, narazie jednak sobie odpuszcze. Profil opony 45 wystarczająco na chwile obecną wypełnia nadkole, a prowadzenie w stosunku do kół 16 polepszyło się

Bella fajnie się prezentuję, ale teraz satynowe lusterka by chyba lepiej pasowały:)

No ładnie ładnie

Bella fajnie się prezentuję, ale teraz satynowe lusterka by chyba lepiej pasowały

Dziękuję za miłe słowa. Jest motywacja do dalszego działania - następny etap: malowanie zacisków na czerwono, a do tego białe napisy Alfa Romeo :)
Chromowane jednak bardziej przypadły mi do gustu, wcześniej miałem pomalowane na srebrno więc po zmianie na satynę różnica była by ledwo widoczna, a te chromowane na prawdę robią robotę.

Ja teraz bede miał grafitowe 18 i zimowe 16 tez bede odnawial i zmieniał kolor na grafit wiec już zamówiłem sobie na urodziny satynowe nakładki u dziewczyny ;) teraz tylko czekać do lipca ;p

Takie prezenty cieszą najbardziej :D a, że pomysłów jest dużo (czytaj: dywaniki, HID-y, itp. itd.) do na urodziny czeka się jak za dawnych dobrych lat :D

Amortyzatory
Powrót