• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[147] Bella Śląsk ( Cień )

Yokohama AE50?

Mam takie same. Będziesz zadowolony [emoji14]

Wysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka

Mam takie same. Będziesz zadowolony [emoji14]

No muszę przyznać że masz rację, oponki fajnie trzymają w zakrętach, ostatnio trochę popadało to na śliskiej drodze też czuje się pewniej ( oczywiście z głową ) i co najważniejsze są ciche =)

Dziś miałem sporo wolnego czasu więc wyczyściłem sobie komorę silnika :) Płyn , pędzelek i jazda, wszystkie przewody kielichy, blachy i osłony, na koniec wszystko wykończone preparatem nabłyszczająco konserwującym :) mała rzecz a cieszy, zastanawiam się też odświeżyć osłonę silnika i ją przemalować albo zrobić jakąś ciekawą hydrografike ( nie mówię tu o czaszkach z czerwonymi oczami, wściekłych tłokach czy innych cudach ) :)

143.jpg

144.jpg

145.jpg

146.jpg

Po miesiącu doszły do mnie emblematy z aliexpress ^^

16.jpg

słyszałem że aby nie blakły od słońca należy je pomalować lakierem bezbarwnym, ale zastanawiam się jeszcze nad kolorystyką czy nie zamówić srebrno czarnych i np nie zrobić scudtto na czarno plastidipem :] za parę dni wpadnie do mnie dokładka zderzaka z seata cupry, niestety samego zderzaka w kolorze i w lepszym stanie jeszcze nie udało mi się upolować.

w tej cenie to jak mi wyblakły zamowilem nowki :) pare zł raz do roku mozna zmieniac :) tyle ze ja mam czarne a i moze zmien zbiorniczek wyrownawczy nowy 50 zl a zmieni komore diametralnie

Ostatnia edycja:
Aby było tip-top, to lekko niżej zawieszenie ....

Myślałem nad tym, z pewnością nieźle by to wyglądało ale na chwilę obecną obniżenie jest dla mnie niepraktyczne :) może kiedyś... :)

Wysłane z mojego G3212 przy użyciu Tapatalka

Tak jak wspominałem tak zrobiłem, emblematy zamówiłem czarne i jak będzie komplet to zabieram się za jednym razem za realizację planu.

Póki co wczoraj poprowadziłem instalację do nowego grania w tylnej półce :) efekt jest zadowalający i przy tym brzmieniu więcej mi nie potrzeba :) jeszcze jakieś porządne głośniki wysoko tonowe na przód zamierzam założyć

173.jpg

Wczoraj wymieniłem mechanizm podnoszenia szyby lewy przód u Ozi'ego w Gliwicach. Już dawno tak nie cieszyła mnie sprawna szyba ^^

Coś musiało się zablokować bo były już naderwane mocowania linek i pozrywało je do końca wraz z plastikowym mocowaniem które zaczepisz o szybę. Silniczek pracował ale sam mechanizm opuszczania szlag trafił.

Ile im zeszło z wymianą takiego mechanizmu? Dostałeś nówke do Twojej?

Ozi miał nówkę na stanie, poszło mu to mega sprawnie bo wyjęcie starego i jego pozostałości ze skrzydła drzwi plus wstawienie nowego i ustawienie ( trochę z moją pomocą ) ;) jakieś 20 minut, ale przyjechałem już ze zdemontowanym boczkiem drzwi i tak samo sam go sobie założyłem bo mam jeszcze instalacje od światłowodów i przetwornicę którą po prostu chciałem sam sobie podłączyć :)

Jasna sprawa[emoji6] no i tak myślałem że miałeś szczęście z tym mechanizmem, do mojej nie mogę nic złapać (lewy tył) bo też problem z otwieraniem no a później kogoś kto to ogarnie właśnie...

To nie masz tragedii, ja bym do niego napisał na fejsie i się ugadał na termin i Ci to zrobi po fachowemu :)

To nie masz tragedii, ja bym do niego napisał na fejsie i się ugadał na termin i Ci to zrobi po fachowemu :)

Tak myślę zrobić tylko kwestia dostać ten mechanizm, no chyba że po rozebraniu okaże się co innego...ale nie sądze

Amortyzatory
Powrót