• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[147] Bella Śląsk ( Cień )

Ja też miałem 407sw 2.0 HDI i bardzo miło wspominam to autko. Totalna bezawaryjność, przyjemne zawieszenie, ale silnik trochę słaby. Przy 1.6 to musi być trochę nieciekawie jeśli chodzi o moc.

Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka

Ja też miałem 407sw 2.0 HDI i bardzo miło wspominam to autko. Totalna bezawaryjność, przyjemne zawieszenie, ale silnik trochę słaby. Przy 1.6 to musi być trochę nieciekawie jeśli chodzi o moc.

Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka

Szczerze? Nie wiem jakie kto ma oczekiwania ale mnie tam 1.6 wystarcza :) podobno jest to nowsza konstrukcja od 2.0hdi, tak mówią eksperci na forum 407.AR 147 też w sumie nie brałem każdego spod świateł także nie narzekam. Sam jestem ciekaw przygody z inną marką ^^
Póki co oswajam się jeszcze z innością bo dotychczas posiadałem same włoskie samochody począwszy od Fiatów i Alf :)

Mimo że jakiś czasu już latam Pugiem po drogach dalej gdzieś jest pragnienie posiadania AR, zastanawiam się nad zakupem jakiejś GTV albo nawet 166 :) jeżeli benzyna to tylko od 2.5 v6 :D

O proszę. Jaka w końcu? Czym więcej czytam takich komentarzy, tym jeszcze bardziej nie chce sprzedawać swojej, którą mam już 6 lat i chciałbym coś niebawem zmienić [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

O proszę. Jaka w końcu? Czym więcej czytam takich komentarzy, tym jeszcze bardziej nie chce sprzedawać swojej, którą mam już 6 lat i chciałbym coś niebawem zmienić [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie umieliśmy się dogadać ;) wyszły jakieś problemy później z tym silnikiem :/ po za tym jednak ciut za słabe.
Na pewno będzie brakować szklanego dachu i poczucia że prowadzisz okręt ;) ale kolejny okręt siedzi mi w głowie. W przyszłym tygodniu chyba pojadę obejrzeć Alfę 166 2.4 20V w JTD ;)

Bardzo dobry wybór ale z busso byłby jeszcze lepszy :)

Niestety Alfę ktoś nabył i ni ma... Rozmawiałem jeszcze z paroma osobami którzy mieli styczność z serwisem tego modelu i niestety odradzili mi zakup.
Sam nie wiem, mam na oku jeszcze poliftową 156 w sw dla mnie może nawet lepiej bo pakowniejsze :D do tygodnia, góra dwóch może znajdę coś interesującego :) jeśli nie to chyba będę szukać benzyny ale to już raczej inna marka

Alfaholik WRACA do gry ! :)

Nacieszyć się nie mogę znów mając w garażu Alfę a nie jakąś francuską lipę... ;) Miało być rodzinnie i jest, we Włoskim stylu. Po przygodach z Peugeotem oraz poszukiwaniami upragnionej Włoszki i przejrzeniu masy zajechanych egzemplarzy nawet nie myślę by zmieniać ten samochód, zupełnie zmieniłem podejście tym bardziej że natrafił mi się piękny zadbany egzemplarz :)

A pojawiła się Ona dziś, Alfa Romeo 156 sw fl :) 1.9 jtd 16V M-JET Autko bardzo przyjemnie się prowadzi, widać że było dbane, wskazuje na to jego stan jak i bardzo sympatyczny poprzedni właściciel który rzetelnie przedstawił mi jej historię i miał ją szmat czasu :)

1fb7082f9c7b5.jpg

Myślę że niedługo założę osobny temat w którym znów będę prowadził nowy " dziennik pokładowy " :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót