• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[147] Bella Śląsk ( Cień )

Przejdź się do Radostowic na szrot, myślę że coś znajdziesz :)

Wysłane z mojego G3212 przy użyciu Tapatalka

Zalegam z wpisami ale wrzucę jedną z ostatnich modyfikacji.
Zmieniłem system oświetlenia z przodu dzień/noc na LED
Żarówki o mocy 8000 Lumenów
Barwa światła 6000K

109.jpg

110.jpg

111.jpg

112.jpg

113.jpg

Jak widać świecą o wiele mocniej niż tradycyjne żarówki.
Fotki nocne zrobię przy okazji lepszym sprzętem foto.

Ładnie się prezentuje, widać że zadbana :) Ciekawy paten ze światłowodami na drzwiach - pierwszy raz się spotkałem z czymś takim ale prezentują się całkiem ładnie :)
Szerokości

Do pełni zadbanej jeszcze jej troszkę brakuje ale staram się, dziękuję za opinie i odwiedziny, zapraszam częściej w temat :)

Pokaz jak w nocy świecą.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Myślę że mogłeś zaczekać do wiosny z montażem, w zimę będziesz miał duży problem podczas opadów śniegu, zasypie lampę i beret bo wiadomo, led nie nagrzewa klosza tak jak zwykła żarówka, także na okres zimowy to kiepski pomysł...

Nie miałeś problemu żeby zmieścić żarówkę w lampie? Tzn żeby zamknąć dekielek od lampy?

Swieci bardzo dobrze.

Nie miałeś problemu żeby zmieścić żarówkę w lampie? Tzn żeby zamknąć dekielek od lampy?

Ha, pewnie że miałem, jakoś jest " upchnięte " ale myślałem nad przerobieniem tych zaślepek bo zamierzam też wstawić ledy do świateł drogowych bo lipnie to wygląda teraz jak mijania w nowej technologii a długie jak świeczki :)

Pffffff :D dawaj na co dzień z nią haha

Zastanowię się :D

Dziś Pan kurier dostarczył mi kolejne żarówki led, tym razem seryjny typ H7 do świateł drogowych ( długich )
Żarówki tego samego producenta, tej samej mocy barwy światła itp
Cena niestety troszkę wyższa bo 157,99,- ale może przez to że typ H7 bardziej popularny od H1? Nie wiem...

Zrobiłem szybką przymiarkę na zapasowej lampie i mieszczą się bez problemu, zatyczkę można normalnie założyć a przetwornica 12/24V z can-busem bez problemu się mieści w obudowie także śmiało polecam.

162.jpg

163.jpg

164.jpg

165.jpg

166.jpg

A więc kolejny zapis w dzienniku pokładowym...
" Siódemka " wymagała natychmiastowej wymiany przedniego wahacza prawy przód.
Plan był wymienić oba ale brakło czasu, druga strona zostanie wymieniona w najbliższym czasie bo części już są, przy okazji wymieniłem łącznik stabilizatora.
Przy zaplanowanej już wymianie wahacza po drugiej stronie zostanie założony drugi łącznik oraz wymienię obie końcówki drążków kierowniczych a po tym wprost na zbieżność.

178.jpg

179.jpg

180.jpg

181.jpg

Wracając do tematu żarówek LED H7 świateł drogowych, siedzą już w autku, jestem zadowolony z tego co potrafią :)

182.jpg

183.jpg

184.jpg

Nie na soczewce, to nie będą razić z naprzeciwka ?

Amortyzatory
Powrót