fajne mody
a czy heble już dotarte?
czy juz piszczą przy hamowaniu czy nie?
Dotarte
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
fajne mody
a czy heble już dotarte?
czy juz piszczą przy hamowaniu czy nie?
Dotartei oczywiscie jak sa cieple to piszcza
ale tragedii nie ma
mozna jezdzic
![]()
Nie chce Cię martwić ale prawdziwe piszczenie dopiero przed Tobą , miałem to samo na początku piszczenie było akceptowalne ale później była masakra a najgorzej na rozgrzanych hamulcach. Dlatego zmieniłem u siebie cały komplet wraz ze zwrotnicami na zaciski z tarczami 330mm
Możesz napisać co dokladnie zrobiłeś ze piszcza tylko od czasu do czasu?
A masz zaciski z blaszkami do prowadzenia klocka czy takie bolce?
Moja teoria odnośnie piszczenia klocków jest taka sama. Ale mam w planie dodanie naklejek antywibracyjnych.Robiłem fasolki w zwrotnicy, aby zacisk wszedł głębiej na tarcze, oraz frezowałem krawędź klocka żeby nic nie wystawał , plus pasta montażowa ATE![]()
W 100% nie da się usunąć tych pisków , choć teraz jest 1000 razy lepiej , mi się wydaje ze na to składa się wiele czynników, napewno będę walczył z samym ułożeniem klocka w zaciskach, tam mamy luz góra-dół, i wydaje mi się ze to jest istotne jeśli chodzi o piszczenie.
Moja teoria odnośnie piszczenia klocków jest taka sama. Ale mam w planie dodanie naklejek antywibracyjnych.
Boskie felgi![]()
No Naklejka by była spoko właśnie też tak sądzę.
Przymiarka,udana zakładaj już je na wiosnę i porób dużo fotek![]()