• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Bella 159 Marrone luci del bosco

Zima jest , to i zmiany są! :D
podkowy poszły w kolor tytan połysk , wraz z pełna regeneracja :D
24271070_10210649412045358_1851487285_o.jpg
24251265_10210649563689149_1365267633_o.jpg

przejrzałem po krótce cały temat i widzę że ogólnie bez kompromisów wszystko idzie... Ale szczerze podkowy w nowej odsłonie na zimę robią większą robotę niż repliki vossen ;-)

Fakt co oryginał to oryginał , teraz dopiero widać zalety połączenia kolorów :D

zapraszam was na mój nowy kanał mechaniczna pasja
https://www.youtube.com/channel/UC_Y...QTChhrvD0sut1w

na tym kanale będą realizowane wszelkiego rodzaju naprawy, modyfikacje i patenty związane nie tylko z alfami ale również z innymi autami .
Będziemy również testować wszelkie urządzenia, sprzęty i narzędzia związane oczywiście z motoryzacja, jak i różne auta różnych producentów

jeśli jesteście ciekawi co będzie się działo na kanale, obserwujcie :
Facebook : https://www.facebook.com/mechanicznapasja
Instagram : https://www.instagram.com/mechanicznapasja/
Snapchat : https://www.snapchat.com/add/mechapasja

Oczywiście zapraszam również do wymiany opinii, o czym byście chcieli oglądać

najbliższy odcinek będzie recenzja i montażu rejestratora jazdy

Łapa w górę (szkoda, że nie kręciłeś filmu gdy robiłeś swapa skrzyni) :D
Dobre intro, zawartość metrytoryczna.
Z mojej strony jedna uwaga - wymianę świec kręciłeś zapewne smartfonem? Jakość dźwięku jest lipna :( W przypadku filmu o wymianie oleju jest dobrze.

Przeglądając mój temat ,to sporo potencjału było , może kiedyś będzie odcinek związany z modyfikacja skrzyni w 9 :) co do dźwięku to niestety była awaria sprzętu , na dniach powinien pojawić się nowy , więc i z synchronizacja będzie lepiej , oczywiście do świec dogramy od nowa dźwięk więc będzie elegancko :)

Żeby nie było że nic się nie dzieje, ogóle materiały na kanał kręcę, ale nie wszystko co robię w aucie jest na realizacjach , tematyki są różne i czasem.film by trwał godzine :)
Z ostatnich rzeczy to czarna podsufitka, z ti , ale żeby nie było ,pokryłem całość w materiał podobny do alcantary jaka jest też na kierownicy, jeśli ktoś ogląda mechaniczna pasje to będzie wiedział :)
received_10211699097086828.jpgIMG_20180420_130122.jpgIMG_20180423_183803.jpg

- - - Updated - - -

received_10211674872681233.jpgreceived_10211699098686868.jpgreceived_10211674872441227.jpg

- - - Updated - - -

Z zewnątrz też zmiany, przede wszystkim pakiet body kitu autods(mopar) nowę opony Pirelli , i dekielku vossem :)
IMG_20180430_194031.jpgIMG_20180501_151319~2.jpgIMG_20180501_151135~2.jpgIMG_20180501_151218~2.jpgIMG_20180501_151250.jpgIMG_20180501_114754.jpgIMG_20180501_114714.jpg

Tylny zderzak mógłby mieć inaczej zaprojektowany dyfuzor, ale generalnie to body mi się podoba :) I dekielki również :)

A wiec nastał ten czas , kiedy czteroletnia przyjaźń została własnie zakończona ,i choć wiem ze będą takie chwile ze będzie mi jej brakowało , to wiem ze nowy nabywca ja doceni, i sprawi tyle samo radości co mi :)
Nowy właściciel jest tu na forum od niedawna, i obiecał mi ze będzie dbał i wszystko relacjonował tak jak ja to robiłem , trzymam za słowo ;) i choć muszę przyznać ze batalia chętnych była spora , czego bateria dwukrotnie w ciągu dnia nie wytrzymałą,to wiem , teraz przyszedł czas na nowe, inne nie znane :D a co to będzie? wszystko się niebawem okaże ;)

Nic dziwnego, to auto to petarda :cool: [MENTION=60922]daw7007[/MENTION] nie ma co żałować. Na co się przesiadasz?

To ja bylem umowiony na ogledziny. Wielka szkoda, ze ktos mnie uprzedzil, gdybym wiedzial ze nie bede 'pierwszy w kolejce' to moze jakos inaczej bysmy to rozegrali... Wracalem z trasy, jezdze ciezarowka, i dlatego ustawilem wszystko na dzisiak a 9:30, ale gdybym wiedzial ze ktos mi ja sprzatnie kilka godzin przed unowionymi ogledzinami to chyba podjechalbym wczoraj, mimo 1500km nawinietych do domu. Wrocilem w poludnie, padalem na twarz ale zajaralem sie juz dobrze tym autem i rozczarowalem sie mocno jak wieczorem zadzwoniles, ze ktos przyjezdza ja ogladac.

Najgorsze jest to, ze mam juz dosyc szukania 159, kazda sztuka, ktora ogladam to totalna padaka i chyba zrezygnuje z tej dennej marki bo do 30 tysiecy nie ma mozliwosci znalezc zadbanego egzemplarza z bogatym wyposazeniem, a taka Twoja sie wydawala.... Po roku szukania... Sprzatnieta doslownie sprzed nosa.... Umowilem ogledziny kilka godzin po tym jak wrzuciles oferte a i tak sie nie udalo. Rozumiem, ze ktos sie zglosil z kasa pierwszy i mial pierwszenstwo, ale rozczarowanie i tak pozostaje.

Chyba poszukam Saaba albo Accorda bo Alfy do 30 kola juz chyba nie znajde, a uzerac sie z pajacami, dla ktorych 'doinwestowana' znaczy po wymianie rozrzadu i olejow mam juz dosyc.
Oby korba bokiem wyszla temu kto mnie uprzedzil bo dobila mnie ta sytuacja i popsula caly dzisiejszy dzien. :P

Ostatnia edycja:
Chyba poszukam Saaba albo Accorda bo Alfy do 30 kola juz chyba nie znajde, a uzerac sie z pajacami, dla ktorych 'doinwestowana' znaczy po wymianie rozrzadu i olejow mam juz dosyc.
Oby korba bokiem wyszla temu kto mnie uprzedzil bo dobila mnie ta sytuacja i popsula caly dzisiejszy dzien. :P
Serio? To takie polskie. Mi się nie udało to niech jemu stanie się jak najgorzej. Mogłeś jechać od razu albo wpłacić jakąś zaliczkę, a nie teraz się mazać.

Przecież to w tonie żartu było powiedziane. Raczej nikt nikomu tutaj zle nie życzy. A rozczarowanie w pełni zrozumiałe skoro mówimy tu o rocznych poszukiwaniach. Ale pewnie to głownie żal, że samemu nie było się wystarczająco przewidującym [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja sprawę uczciwie stawiałem, starałem uszanować każda z stron , rzeczywiście mogliśmy uwowic się na jakąś kasę , ale z swojej strony nie miałem ciśnienia tego proponować , nie ukrywam ze kilku osobom musiałem Dać SMS informacje ze sprzedane , bo było sporo zainteresowanych :p Co do przesiadki to dziś jadę oglądać, a. Co to będzie to się okaże :)

Arco zrozumial i wyjasnil temat. Niech sluzy nowemu wlascicielowi, gdybym wiedzial ze bedzie takie zainteresowanie na pewno bysmy sie ugadali na jakies zaliczki, moze zbyt optymistycznie zalozylem ze bede pierwszy do ogledzin. Ale ja kolejny rok nie bede czekal na jakis zadbany, godny uwagi egzemplarz i w przyszlym tygodniu chyba poszukam jakiegos Aero 2.0T bo z tego co widzialem na Saabolotach w tej kasie mam juz luzik w wyborze egzeplarzy z podobnych rocznikow co 159 :)

Spokojnie znajdziesz fajne 159. 30k zł to spory budżet. Tylko nie trzeba się napalać na fajne zdjęcia, a cierpliwie czekać. Z tym autem miałeś pecha po prostu.

Amortyzatory
Powrót