Bazar Transaxle...

Ten cyfrowy jest z 75-ki np.:
https://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Alfa-Romeo-75-Clock-from-Borg-60533164-New-/113258294524

W linku masz nówkę i jest dość drogo, ale jest też podany nr części - będzie łatwiej gdzieś poszukać na aukcjach.

Dzięki, ale już tego próbowałem. Najtaniej jak udało mi się wtedy znaleźć używany i nie mam pewności czy działający, to prawie $100 z niepewnego źródła + $20 za przesyłkę.

Mój wygląda tak:
6866095972207866518.jpg

Właśnie chciałem uniknąć kombinacji i "przeszczepu", a jeśli już to zrobić to taniej niż 25 EUR ;) Dziękuję za pomoc

Nie no Panowie, bez jaj. To część do 75/Spider a nie do Giulietty z lat 50tych.
Elementy wnętrza do 75 walają się po całym kraju, bo zasadniczo, rzadko kiedy to się psuje i najczęściej jak jest auto zgniłe albo rozbite i ktoś rozbiera je na części to odzyskuje części mechaniczne a takie elementy jak szyby czy plastiki nie są nic warte.
Wżyciu bym nie zapłacił za taki zegarek więcej jak 50zł + wysyłka za używkę która nie wiadomo czy działa.
Poniżej masz linki:
Koleś z Siedlec rozebrał kilka 75. Zadzwoń do niego czy nie wala mu się gdzieś taki zegarek lub cały panel:
https://allegro.pl/oferta/alfa-romeo-75-zderzak-7330539099

Następny człowiek z Radomia też ma jakieś pozostałości po 75. Warto zadzwonić i zapytać co mu zostało:
https://allegro.pl/oferta/alfa-romeo-75-maska-7738419228

W tym miejscu kiedyś byłem. X lat temu rozebrali całą 75 1.8 na części. Ponieważ to jest typowy szrot gdzie rozbierają całe auta na najdrobniejsze elementy to swojego czasu wystawiali każdą pierdółkę z tego egzemplarza. Też warto zadzwonić i zapytać czy im coś nie zostało.
https://allegro.pl/oferta/alfa-romeo-75-zderzak-7330539099

Modele zegarków były niezależne od wersji silnikowej ( czy to diesel czy benzyna ), ważne byś pytał o rocznik między 89 a 91. Jeśli nie będą pamiętali jaki był ( a może się tak zdarzyć ) to proś by odnaleźli tą część i dali znać jaki ma kolor wyświetlacza ( pomarańcz czy zielony, będzie widać bez odpalania go ).

Jeśli nie znajdziesz, to dzwoń do mnie ( numer wysłałem Ci na PW ). Mam na półce w garażu na pamiątkę całą deskę z 75 1.8 :), wraz z kompem i zegarkiem z auta które kiedyś rozszabrowałem na szrocie. Jak nic nie znajdziesz to w ramach pomocy forumowej zamienię się z Tobą za Twój zepsuty tak bym miał dalej kompletną deskę na ścianie :), choć nie ukrywam, taki rozlany zegarek psuje wygląd gadzetu, ale jestem pewien, że jeśli dobrze poszukasz to znajdziesz na 100% w PL w normalnej cenie.

Przy okazji, szukam do kompletu udekorowania garażu kompletnych zegarów z Giulietty 116, z wersji po drugim lifcie z lat 82 - 85 ( te okrągłe, kompletne z komputerkiem ). Ktoś ma na zbyciu ?

Dzięki! Właśnie dlatego nie chcę kupować czegoś za $100 i bujać się jak dojdzie niedziałający i szukam głównie w PL. Do jednego z tych co podesłałeś już kiedyś pisałem i nie miał. Zobaczymy co na to ten drugi (BTW wstawiłeś 2 razy tego samego linka).

Jak nic nie znajdę i okaże się, że rozlany zegarek denerwuje mnie bardziej niż przypuszczam, to będę się odzywał, ale już teraz jestem turbo wdzięczny za pomoc i taką ofertę :)

Potrzebuje do alfy 75 TS

Obudowy filtra powietrza i wałka rozrządu razem z mechanizmem zmiennych faz.

Może ktoś ma na zbyciu?

Znalazłem fajne felgi do toyoty, wobec czego chętnie pozbędę się kilku elementów 75, które być może prędko (jeśli w ogóle?) nie będą mi potrzebne. Nie proponuję cen, liczę na kreatywność i znajomość rynku przez potencjalnie zainteresowanych.

Mam:
- komplet całego wnętrza do 75 america z szyberdachem, łącznie z boczkami drzwi, tapicerką bagażnika, wykładziną wnętrza, pasami bezpieczeństwa, podłokietnikiem. Wszystko co potrzeba, wyprane, czyste, niezniszczone choć oczywiście trzydziestoletnie.
- felgi borbet A 17 cali:
279.jpg

- felgi zender 15 cali z tego zdjęcia:
280.jpg

- felgi alfa 16 cali ze 164 z tego zdjęcia:
281.jpg

Felgi 17 po malowaniu proszkowym jakiś czas temu, 15 i 16 raczej do renowacji bo już swoje lata mają, opony dziady lub brak.

Odbiór w Alwerni lub w Krakowie.

Zapasów 'mechanicznych' nie ruszam :-)

Ostatnia edycja:
Szukam synchronizatora 2 biegu i ewentualnie koła 2 biegu do 75 3,0.
Oraz kompletu tapicerki bagażnika .

Ostatnia edycja:
Szukam 75 z busso. Gdzie szukać? Ile trzeba dać za przyzwoity stan? Czy 2.5 będzie sporo tańsze niż 3.0? Amerykańce tańsze niż Europa? No i czy czerwony jest zawsze droższy? Proszę o wskazówki :)

Ohne TUV - czyli bez przeglądu. Pytanie dlaczego :). No i bez papierów - ale da się zarejestrować na żółte. Jest klima - to chyba dość rzadkie w 75.

Klima, czyli jeszcze jedna rzecz która wymaga naprawy, na dodatek czynnik R12

Ja (już od zbyt długo) szukam sprzęgła do V6, może być również dwutarczówka z GTV6, albo chociaż samo koło zamachowe, z powierzchnią cierną w dobrym stanie. Moje dwa komplety mają już mikropęknięcia i zabielanie nic nie da.

Ja (już od zbyt długo) szukam sprzęgła do V6, może być również dwutarczówka z GTV6, albo chociaż samo koło zamachowe, z powierzchnią cierną w dobrym stanie. Moje dwa komplety mają już mikropęknięcia i zabielanie nic nie da.

wysłałem ci na priv link do ogłoszenia - gościu na Węgrzech ma komplet za 200eur

Amortyzatory
Powrót