Bazar Transaxle...

Kupię sprawny silnik 1.8 IE do AR75 1992 rok, może być goły słupek.

Kupiłem AR75. Silnik był w częściach. Okazało się, że zatarty, panewka chwycona a wał nie nadaje się do szlifu. Podobno dół pasuje również z 2.0 TS. Nie wiem jak 1.6. Ktoś może pomóc?

Kupiłem AR75. Silnik był w częściach. Okazało się, że zatarty, panewka chwycona a wał nie nadaje się do szlifu. Podobno dół pasuje również z 2.0 TS. Nie wiem jak 1.6. Ktoś może pomóc?

W 2.0 jest większy skok tłoka, a w 1.6 mniejszy niż w 1.8. Musisz szukać tylko od 1.8.

A Czy pasuje blok silnika i wał? Prawdopodobnie te dwie rzeczy mi wystarczą.

W garażu znalazłem:
- tarcze tylne Brembo 08.3910.20 komplet,
- panewki korbowe do V6 60513381 komplet,
- kopułka rozdzielacza do V6 Beru VK117.
Wszystkie części nowe, kupione z przeznaczeniem do 75 3.0, pasują pewnie do 2,5 i modeli bliźniaczych.

Cześć,

Poszukuje napinacza paska rozrządu. W mojej Alfie jest jeszcze starego typu hydrauliczny i cieknie jak cholera. Ktoś ma może na sprzedaż mechaniczny?

Sprzedam łączniki wału do AR Alfetty poprzez GT-V po 75 wersje do TS włącznie. Łączniki z bieżącej produkcji 17-18 rok. Jak ktoś potrzebuje to priv.
Mam też sporo różnych części do seri 105/115 ,116, 162

Cześć,

Poszukuję kilku części do Milano:
- reflektory przednie z wersji europejskiej, czyli standard 75, ale razem z podstawami
- spryskiwacze reflektorów
- oryginalna gałka biegów

Przy okazji się pochwalę:
32933216_211102249680283_5921527829685600256_o.jpg

Mam lampy przód Ale raczej do renowacji. Odblysniki takie sobie. 150 za oba

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Sprzedam komplet stalówek 15 calowych poszerzonych na 7,5 cala, wypiaskowanych i pomalowanych proszkowo na czarny połysk, z oponami 195/50 15 - semislick DMACK TRACKDAY, już docinany, ale wciąż jeszcze trochę mięsa ma. Do 75 ostro traktowanej na torze jak znalazł (świetnie trzymają na rozgrzanym asfalcie). Za tysiaka do zabrania. Felgi w stanie idealnym, raz użyte na 156.

Do sprzedania również mogę mieć nowiutki, nieużywany zestaw środek+końcowy z nierdzewki CSC do 3.0 v6. Środkowy układ bez tłumika żeby podkręcić brzmienie v6 :-) cena 2700PLN.

Jak znajdzie się zainteresowany powyższym, również dorzucić mogę świeżo poskładany motor 3.0 v6 do 75. Cena w zależności od specyfikacji do uzgodnienia (mam doprężone głowice, obrobione wałki rozrządu, blablabla).

Ostatnia edycja:
Potrzebuje 3 śruby do zawiasów drzwi. Ma ktoś? Do 75 takie jak na foto

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
238.jpg

Ostatnia edycja:
Sprzedam śnieżnobiałe, lansiarskie koła do 75:
150.jpg

Cena w okolicach 1000 do kosmetycznej negocjacji. Felgi proste, od malowania jeszcze nie używane (założone tylko do przymiarki). Opony 225/35/17 michelin+yokohama, trochę wiekowe, na upartego jeszcze oblecą (dużo bieżnika). Dekielki do felg gdzieś zapodziałem, ale moim zdaniem to największy badziew w tych kołach, bo w nich wyglądają gównianie. Bez dekli nabierają 'zadzioru'.

Zamienie ten o to widoczny emblemat na owiewkę drzwi kierowcy po 88r niebieskawa .

Korzystając od razu z posta ,ogłaszam ze zakupie Alfe Romeo 75 z obojętnie jakim silnikiem . Mile widziana 1.8 turbo America , 2.5/3.0 . Zapłacę za kazdy stan . Jak ktos ma ładna Americe / Milano jestem w stanie dac godziwe pieniadze , zanim cos kupie za granicami PL .

Załączniki

• milano.jpg
    milano.jpg
    73.7 KB · Wyświetleń: 17
Witam.
Wiem, że ogłoszenie nie dotyczy transaxla, ale tutaj jest najwięcej osób mających kontakty w starociach tej marki.
Szukam kompletu 4 drzwi do Alfa Romeo Giulia 105 ( dotyczy wszystkich wersji, Giulia, Giulia Super Nuova itp itd ).
Kolor obojętny, ważne by były bez rdzy i szpachli, mogą być gołe, bez szyb i galanterii.

Amortyzatory
Powrót