[159] aux

Tak czytałeś, że ominąłeś :P

W dziale zrób to sam jest opis wszystkiego co Ci potrzeba :)
Jeżeli po przyciśnięciu przycisku CD za którymś razem pojawi się AUX to znaczy, że tak. Jak nie, to nie.

no to lipa, bo facet mówi że nie jest w stanie podpiąć radia na krótko i zgaduj zgadula czy aux się tam wyświetla czy nie :(

Moje radio ma taki sam numer... wszystkie numery się zgadzają. Moje ma AUX.
Na 99% to radyjko będzie obsługiwać AUX.

Radio ma na schemacie opisane wejście liniowe (choć przykryte tą blachą), więc będzie pasować.

Radia, w którym nie ma AUX IN mają zupełnie inny rozkład przycisków (to znaczy przyciski są takie same, ale np. zamiast mute jest source itp.).

dziękuję Panowie, radio kupione.
Jak zmontuję wszystko wrzucę foto jak to wyszło (planuje zrobić gniazdo aux na wzór skody ;)

Co to znaczy na wzór skody ?

PS To Ty do mnie pisałeś przez Allegro w sprawie radia ;) (to bez wejścia aux za 115 zł) ?

Co to znaczy na wzór skody ?

PS To Ty do mnie pisałeś przez Allegro w sprawie radia (to bez wejścia aux za 115 zł) ?

tak ;) proszę jak się zeszło. na wzór skody znaczy tak:
attachment.php

w podłokietnik wsadzę gniazdo aux, przyda się na dłuższe wyjazdy etc.

Załączniki

• 756613229e060379m.jpg
    756613229e060379m.jpg
    8.2 KB · Wyświetleń: 1,263
Panowie a czy Wam tez na tym aux mp3 gra sporo ciszej i jakoś jakby mniej przejrzyście czy ja ,a coś skopane?

W opcjach radia masz dodatkowy regulator głośności. Zajrzyj w instrukcję... albo po prostu się pobaw w MENU radia.
Ja już to widziałem, choć z AUX nie korzystam.

W opcjach radia masz dodatkowy regulator głośności. Zajrzyj w instrukcję... albo po prostu się pobaw w MENU radia.
Ja już to widziałem, choć z AUX nie korzystam.

Tak ,znam tą opcje ale jakoś nie umiem jej ustawić , jak ustawię dobrą głośność to nie wiem jak zatwierdzić a jak zostawię nie robiąc nic to wraca do tego co było ,czyli cichutko.
Nie mam instrukcji a w sieci jest do radia z navi . no chyba że nie znalazłem jeszcze.

Mam podobny problem, dźwięk na aux jest trochę taki przytępiony i ten szum :( Ale w przypadku muzyki ze Spotify jest trochę lepiej. Najgorzej jak coś włączę z YT.

Tak ,znam tą opcje ale jakoś nie umiem jej ustawić , jak ustawię dobrą głośność to nie wiem jak zatwierdzić a jak zostawię nie robiąc nic to wraca do tego co było ,czyli cichutko.
Nie mam instrukcji a w sieci jest do radia z navi . no chyba że nie znalazłem jeszcze.

A to nie wiem jak się zatwierdza... sprobuj zatwierdzic jakims przyciskiem typu MENU czy cos- kombinuj ;)

Przeczytałem temat, wiem już, że muszę zmienić seryjne radio (bez przycisku CD) na takie z przyciskiem CD, przeczytałem drugi temat mówiący o instalacji AUX, natomiast: chce streamingować muzykę ze Spotify przez Bluetooth. Jakie urządzenie będzie można podłączyć do "dorobionego" złącza, które będzie służyło za moduł bluetooth?

Panowie mam AR z 2007 roku i mam funkcje aux chce właśnie kupić taki kabel ale zastanawiam się czy wystarczy taki zwykły z allegro ? tam coś pisze ze pasuje do radia grundik

Tak, pasuje. Ważne aby był to kabel jack 3.5mm > miniISO.

panowie, rzućcie jakieś rozwiązanie bo już mnie szlag trafia z tym wejściem:(
wciskałem przycisk CD na radiu ze sto razy i za ch..a nie chce przejść w tryb AUX
z tył radia na żółtej kostce podpięte BLUE&ME, tak mniemam bo po wypięciu nie działa
jak to wszystko ogarnąć, macie jakieś pomysły

p.s. posiadam takie radyjko i taki kabelek
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-brera-radio-cd-mp3-alfa-939-mp3-i5118892518.html
http://allegro.pl/zlacze-aux-in-alfa-romeo-159-fiat-grande-lancia-i4884403943.html

Amortyzatory
Powrót