• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] aux

Ogrzewam kotleta bo:

za cholere nie moge odtworzyć mp3 z usb, a podobno mozna (bo juz przestaje w to wierzyc)

AR 2010, radio ori, z napisikiem "mp3" w prawym dolnym rogu, port usb w schowku sprawny na 100% (zmienialem jezyk w blue&me, bezproblemowo sie udalo)
i teraz tak:
probowalem z 4 rozne peny, wszystkie w fat32, wszystkie po formacie, mp3 od 128k do 320k, muzyka od klasycznej do odglosu TDI i nic...
nie da się wcisnac u mnie 2x CD przycisku, znaczy da, ale nie przelacza sie w zadne "aux" czy "mp3 mode wypas"

ma ktos jakis pomysl ?

a próbowałeś z opcją MEDIA PLAYER w Ble&Me? Czy tylko próbowałeś przez radio??

Może kwestia nazewnictwa utworów? Wiem, że niektóre odtwarzacze lubią proste nazwy typu np. 001, 002 itd
Oprócz nazw spróbuj zmienić we właściwościach wartości w zakładce "szczegóły".

Sprobuje opcji media player w B&M (nie probowalem)

nazwy utworów - przeróżne:
1.mp3,
graj_do_huja.mp3,
itd wiec to nie to ;/

No bo z tego co piszesz wynika, że chcesz odtworzyć przez B&M, a próbujesz przez radio... znaczek MP3 na radiu to tylko informacja ze radio odtwarza płyty CD z MP3... a B&M ma osobną funkcję do muzyki...

Ostatnia edycja:
dzieki za odpowiedzi,
wszystko juz dziala slicznie i pieknie i faktycznie - poprzez media player w B&M

mamy dowod, ze "szukanie na forum, zamiast pytanie wprost" jest mylące, dzieki 4 poprzednim stronom typu "plug & play i gra :)"

dzieki jeszcze raz, wszystko dziala super

Mam pytanie, czy jak posiadam radio 939, mam w nim po dwukrotnym naciśnięciu AUX, ale mam podpiętą oryginalną zmieniarkę, to czy nadal będe miał miejsce na podpięcie kabla AUX zakupionego na allegro, nie wyciągając wtyczki od zmieniarki jak trzeba było zrobić w 147

Ja także muszę zastąpić cd jakimś innym cywilizowanym nośnikiem. Najchętniej podłączył bym jakoś port na kartę SD lub pendrive'a. Radia jeszcze nie rozkręcałem, ale dodam że w schowku mam wyjście na Iphone'a (taki jak w 4s). Czy najlepszym rozwiązaniem będzie niestety kupno zmieniarki, a może da radę odtworzyć muzykę z adapterem lightning port na micro USB?

Mam pytanie!

Mam to radyjko
attachment.php

Ze zmienionym już softem! Do nowego. W czytniku CD mam mapy aby działała nawigacja. Radio działa ale chciałbym odtwarzać muzykę z iPhona czy takie złącze załatwi sprawę: http://allegro.pl/zlacze-aux-in-alfa-romeo-159-fiat-grande-lancia-i4884403943.html

Rozumiem że trzeba wyjąć radio? Pociągnąć gdzieś kabel żeby się nie majtał i jak podłącze jack do tel to muzyka będzie lecieć z telefonu i będzie można korzystać z mapy? Powiedźcie czy wtedy działają te dwie rzeczy i jak to wygląda dokładnie?

Załączniki

• alfa159.jpg
    alfa159.jpg
    65.3 KB · Wyświetleń: 1,260
Spróbuj to się przekonasz ;) I napisz czy będzie działać.

Sterowanie będzie przecież z iPhone ;) Tylko nie wiem czy da się to w ogóle podłączyć. Sam nigdy NavConnecta nie wyciągałem, ale próbowałem uaktywnić samo aux i nie znalazłem takiej opcji.

Dlatego moje pytanie jest takie czy coś takiego w ogóle zadziała? I czy jest sens wyciągania radia i grzebania tam? W ogóle jak uaktywnić AUX w tym modelu Navi? Dwukrotne wciśnięcie CD nie daje takie możliwości są jakieś inne?

Przeleciałem instrukcję i słowo "aux" w niej nie występuje. Najwyraźniej nie ma takiej opcji.

opcja AUX była tylko w standardowych rediach bez B&M. W poprzedniej 159 miałem tak podłączone. Teraz mam ta samą navi co ty i niestety klapa ....... . Niby czyta mp3 ale spaliłem 3 płyty i z żadnej nie chciało czytać. Co nie znaczy że się nie da bo mam jedna płytę z mp3 po poprzednim właścicielu i śmiga :) muszę znaleźć chwile i spróbować jeszcze raz :)

Pampik, może chodzi o nazewnictwo plików na płycie? Emulatory zmieniarek mp3 mają z tym często problemy. Wystarczy zmienić nazwy folderów oraz utworów i zaczyna działać. Struktura folderów (a właściwie ich brak) może też być kluczem do sukcesu.

Ilość utworów w katalogu/ na płycie też może mieć znaczenie.

No i same mp3 jakie mają parametry? Częstotliwość, bitrate itd....

Ja też testowałem MP3. Instrukcja NavConnect szczegółowo opisuje jakie pliki są obsługiwane. U mnie jest tak, że napęd gubi się w trakcie utworu, przeskakuje na kolejny, czasem nie potrafi wczytać utworu, który wcześniej już odtwarzał... Tych, co w nazwie miały znaki specjalne faktycznie nie czytał. Ostatnio wypaliłem płytę z utworami, które nazywałem kolejno 1,2,3. Wszystkie 44 kHz, urządzenie wg manuala czyta zmienny bitrate. I dalej dupa. Tyle że mój napęd nagrywa z min prędkością 16x. Znajomy mi jeszcze podpowiedział, żeby spróbować nagrać płytę wolniej, ale nie mam takich możliwości.
Przy okazji kupię zestaw do czyszczenia napędu, może to coś pomoże.

Amortyzatory
Powrót