Witam,
Odkopie temat jeśli można jako nowy użytkownik:
chciałbym zapytać o dołożenie AUX'a do radia które mam u siebie. Czy w ogóle jest taka możliwość do tego systemu który mam ja?
Przegrzebałem kila różnych tematów łącznie z tym na forum i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. A też nie chciałem zakładać osobnego tematu więc zaryzykuje tutaj
Auto to Brera z 2009 (temat dotyczy 159 więc wole to zaznaczyć) Radio mam chyba najprostsze z możliwych bo płyty nie czytają mp3 :/ ale samochód mam wyposażony w Blue&Me. Port USB fabrycznie jest w schowku. Po podpięciu pendrive działa muzyka. Radio również jest z Nawigacją. Choć tu dziwna rzecz bo przycisk do NAVi mam na podsufitce i do auta dostałem płytkę z mapami włoch

Samo radio wygląda tak:
Więc pytanie: czy da sie np wymontować B&M a na jego miejsce dołożyć kostkę z AUX'em i jakoś aktywować te opcje w radiu z nav?
Czy musiałbym wymienić na inne fabrycznie oferowane radio? Zaznaczam że na funkcjonalności B&M czy tej dziwnej nawigacji mi kompletnie nie zależy ale na AUX do telefonu już mocno tak

no i może trochę na CD żeby działało z nagrywanymi własnoręcznie płytami mp3.
No, chyba, że jest jakieś sprawdzone radio z androidem które też ma taką możliwość AUX lub BT? Bo w innym temacie doczytałem, że są różne szerokości tego radia i to się wiąże z wymianą całego panelu. I u pytanie czy ja z tym swoim osprzętem radia z Nav wystarczy, że wymienię radio na takie z androidem czy akurat trafił mi sie przypadek że musze wymienić do tego cały panel?
Pozdrawiam Zajcu