[159] aux

Witam, mam pytanie czy da się zrobić, żeby muzyka z USB w schowku działała bez włączonego zapłonu? A dwa czy da się puszczać muzykę z komórki w jakikolwiek sposób?

Nie i bez wywalenia B&M i zastąpienia innym urządzeniem nie.

Chyba jednak da sie słuchać bez zapłonu, ale na 100% nie będzie możliwości wyboru utworu.

Nie i bez wywalenia B&M i zastąpienia innym urządzeniem nie.

Chyba jednak da sie słuchać bez zapłonu, ale na 100% nie będzie możliwości wyboru utworu.
nie trzeba wywalac b&m.moznaby sie wpiac pod kabel audio z b&m do aux albo z jakims modulem bluetooth albo besposrednio, tylko zrobic przelacznik badz prosty sumator sygnałów. inna opcja to symulator zmieniarki z we jack i lub bluetooth.

jak kiedys mnie najdzie wena to chce w ten sposob (sumator, badz moze automatyczny przelacznik z priorytetem i jakims timeutem) dodac streaming bt z komorki

Jak ktoś ma pomysł schemat cokolwiek zeby b&m zostało i dało się z niego wypuścić aux to proszę o info jak :) nie chce rezygnować z B&M ale jednak przydałoby się posiadać aux:)

najprosciej to przelacznik mechaniczny podwojny spdt (ale z 1 dzwigienka czy przelacznikiem)wrzucic pomiedzy b&m a radio (zolta wtyczka mini iso) - przelaczasz radio na b&m i wybierasz recznie pomiedzy b&m albo zewnetrznym źródłem. przelacznik zabudowac sobie w wygodnym i dyskretnym miejscu.kable ekranowane oczywiscie. tyle, szkoda schematu rysowac.

najprosciej to przelacznik mechaniczny podwojny spdt (ale z 1 dzwigienka czy przelacznikiem)wrzucic pomiedzy b&m a radio (zolta wtyczka mini iso) - przelaczasz radio na b&m i wybierasz recznie pomiedzy b&m albo zewnetrznym źródłem. przelacznik zabudowac sobie w wygodnym i dyskretnym miejscu.kable ekranowane oczywiscie. tyle, szkoda schematu rysowac.

A jak wtedy z dźwiękiem z rozmowy telefonicznej?

A jak wtedy z dźwiękiem z rozmowy telefonicznej?
wyedy przelaczysz przelacznik z powrotem. coz takie najprostsze rozwiazanie.
lepszy bylby sumator, telefon powinien zatrzymac muzyke a rozmowe pusci po bt do bm a nie po jack-u, wiec powinno byc tez ok.
lepsze rozwiazania to juz setki wydane na radio 2din + zestaw do obslugi sterowania z kierownicy do obslugi telefonu i muzy.

Panowie przeczytałem kilkanaście stron i do końca tego nie rozumiem, niektórzy kombinują nad przełączaniem między AUX a B&Me, mi by wystarczyło samo AUX bo to całe Blue Me jest tragiczne i w dodatku nie reaguje na większość poleceń gdy chcę posłuchać muzyki z pendrive. Wyciągnąłem radio, odpiąłem kostkę i wpiąłem tam kostkę z Jackiem tyle że nie mam w radiu funkcji Scan czy też SRC jest po prostu Mute w lewym górnym rogu, dodam że auto z 2008r więc radio powinno już obsługiwać takie rzeczy

Wydaje mi się, że musisz zrobić proxy, aby komputer wykrył brak aktywnego B&M.

potwieredzam - u mnie pojawiło się AUX jak odpiąłem B&M i zrobiłem proxi

lub czymkolwiek innym

Witajcie, dzisiaj również podłączyłem aux z tyłu radia i mam jeden problem, są bardzo mocne szumy. Dźwięk idzie bardzo cicho, a przy podgłośnieniu słychać wyraźne szumy. Czy to kwestia kabla, czy jakiegoś błędu z mojej strony?

na telefonie musisz dać maksymalnie mocny sygnał (lub bliski maksymalnemu). To będzie odpowiadało poziomowi liniowego sygnału audio - a taki powinien docierać do AUX. Jeśli w telefonie masz przyciszone na minimum, a radio w samochodzie podgłaszasz wysoko ponad średnią, to oczywiście szumy się pojawią.
Jeśli telefon masz na max -> a na odtwarzaczu w samochodzie ten sam poziom, co normalnie przy słuchaniu radia lub CD, to duże prawdopodobieństwo, że kabel ma jakąś usterkę (lub jest źle podpięty -> lub zły kabel).

- - - Updated - - -

Podpinałem kabel AUX kumplowi do jego brery i dźwięk jest na prawdę czysty a głośność odpowiednia (porównywalna do radia, może delikatnie cichsza -> testowane z iPhonem kolegi).

AUX jest nieco cichszy niż radio z BOSE u mnie. Radia słucham na 10-12 a muzykę z telefonu 16-18 przy głośności w tel. na max. Przy 26 na AUX to już cała buda się trzęsie.

Hmm ja ustawiałem radio mniej więcej na 25 a telefon miałem na maksa. Kabel kupiony na allegro za 5 zł, więc na pewno najwyższych lotów nie jest, ale możliwe też, że źle podpiąłem. Jutro sprawdzę :)

Podpinałem kabel AUX kumplowi do jego brery i dźwięk jest na prawdę czysty a głośność odpowiednia (porównywalna do radia, może delikatnie cichsza -> testowane z iPhonem kolegi).

Jeżeli tak to u mnie powinno być podobnie...

Trochę zmienię pytanie. Kabel jest dość długi, gdzie wyprowadzaliście kabel w swoich alfach? :)

Ja kumplowi przeciągnąłem pod konsolą (bez wykręcania konsoli - wyciągałem jedynie radio) -> pod mieszkiem od lewarka -> aż do zapalniczki (w zapalniczka jest w zamykanej popielniczce) -> więc wystarczy otworzyć popielniczkę, wpiąć kabelek do iPhona który idealnie mieści się w pojemniku na monety (w brerze).

W 159 chyba lepiej pociągnąć kawałek dalej, do schowka, no chyba że tam gdzie jest roletka zasuwana, telefon się mieści.

Amortyzatory
Powrót