mateuszszar
Aktywny
dopiero w wersji MY2020 jest android na pełnym ekranie.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Mam inforozrywkę na wyświetlaczu 8.8 cala, niestety po uruchomieniu AA, ok 1/3 wyświetlacza zajmuje logo AA (po co??). Czy da się coś z tym zrobić?
Dodatkowo - czy Wam na srodkowym wyświetlaczu pokazuje kierunek nawigacji po podłączeniu AA i uruchmieniu Google maps?
Chwila, czyli nie ma z praktycznego punktu widzenia różnicy pomiędzy 6,5" a 8,8"?Widziałem, że przy kamerze cofania nie ma, ale myślałem, że nawigacja, w tym AA wyświtla się na 8,8", a nie na 6,5"
Ciekawe, trochę żałowałem, że nie mam 8,8", ale widzę, że kompletnie nic z użytkowego punktu widzenia by to nie wniosło. Nosiłem się nawet z myślą przekładki z 6,5 na 8,8" , ale z tego co widzę, to lepiej przekładać od MY20, niż tej sprzed liftingu. Pytanie czy taki manewr będzie możliwy..
Lober napisał:Mnie jak na razie gryzie problem związany z komunikatami głosowymi urywanymi w połowie, ale to chyba bardziej problem androida aniżeli samochodu.
raczej malo prawdopodobne ze taki ekran by dzialal plug&play (oczywiscie samo wyswietlanie, bez dotyku). Musialbys przeszczepic cale bebechy - radio itd. raczej gra nie warta swieczki. Lepiej poczekac, imo predzej czy pozniej zrobia jakis update, ze bedzie to dzialac na pelnym 8.8, wtedy mozna rozwazyc upgrade na przedliftowy 8.8. Tylko w Alfie to pewnie bardziej pozniej niz predzej..
hmm nie pamietam, zebym zauwazyl taki problem
Chwila, czyli nie ma z praktycznego punktu widzenia różnicy pomiędzy 6,5" a 8,8"?Widziałem, że przy kamerze cofania nie ma, ale myślałem, że nawigacja, w tym AA wyświtla się na 8,8", a nie na 6,5"
Ciekawe, trochę żałowałem, że nie mam 8,8", ale widzę, że kompletnie nic z użytkowego punktu widzenia by to nie wniosło. Nosiłem się nawet z myślą przekładki z 6,5 na 8,8" , ale z tego co widzę, to lepiej przekładać od MY20, niż tej sprzed liftingu. Pytanie czy taki manewr będzie możliwy..
Mnie jak na razie gryzie problem związany z komunikatami głosowymi urywanymi w połowie, ale to chyba bardziej problem androida aniżeli samochodu.
Problem z komunikatami AA opisywałem parę stron wcześniej. Mam Android w telefonie już z zintegrowanym AA, bez oddzielnej aplikacji. Pierwszy komunikat, który powinien przykładowo brzmieć, "Za 300 metrów skręć w prawo", brzmi u mnie za "300 metrów"... i cisza. te zaraz przed manewrem są podawane w całości, zaś te pierwsze wyprzedzające manewr są ucinane w połowie. Problem występuje w Google Map i Waze. Problem dotyczy nie tylko Alfa Romeo, bo podobne watki pojawiają się na forach innych producentów aut.
U mnie Android Auto jest wbudowane w system operacyjny i nie ma do tego oddzielnej apki. Tak jest po którejś aktualizacji, chyba Android 10.Skąd kolega ściągał apkę? U mnie działa idealnie. Ściągnięte z APKMirror.
U mnie Android Auto jest wbudowane w system operacyjny i nie ma do tego oddzielnej apki. Tak jest po którejś aktualizacji, chyba Android 10.
Cześć Drodzy Forumowicze ! Ja mam niestety ten sam problem z AA - podczas nawigacji ucina mi komunikaty głosowe - np. "za 600 metrów..." i dopiero przed skrętem dopowiada "...skręć w prawo". Byłem w serwisie, wgrali mi update całego radia (w tym zawiera się update AA z tego co mi mówili), wgrałem najnowsze AA (z APKMirror) na mojego Samsunga Galaxy S8 i dalej jest ten sam problem. Co ciekawe dzisiaj odpaliłem aplikację AA na Samsungu i tam wypowiada cały komunikat. Po podłączeniu do AA Alfy dalej ucina. Ktoś może znalazł ostatnimi czasy rozwiązanie u siebie ? Pozdrawiam serdecznie.
Rozwiązaniem jest nie słuchanie analogowego radia, jak leci cos z apki z telefonu to komunikatów nie ucina.
Ale tak samo jest przy odtwarzaniu muzyki z pendriva. U mnie nie ma różnicy, czy radio jest wlaczone, wyciszone, czy slucha sie muzyki z pendriva czy nie. Komunikaty ucina w polowie w 90% wypadków. Dodatkowo problem występuje w wielu samochodach innych producentów. Nie mam Samsunga, także to tez nie jest wina producenta telefonów.