https://pl.aliexpress.com/item/Dla-..._expid=7e598305-e206-4335-b61b-9faed12dfd1c-1
Zawsze zostaje takie rozwiązanie - 10 cali
Zawsze zostaje takie rozwiązanie - 10 cali
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie mam AA w swojej Giulii ale z ciekawości zainstalowałem i sprawdziłem jak działa w naszych autach w salonie (OPEL). Wszystko fajnie, może poza tym, że w niektórych na wywołanie OK Google otrzymałem odpowiedź, że nie może mi pomóc. Całe wrażenie psuje jednak konieczność podłączenia kablem. Po to kiedyś wymyślono BT, żeby wykluczyć kabel, a tu powrót. Jak wyeliminują konstruktorzy tą niedogodność, to faktycznie fajne rozwiązanie.
Pewnie BT nie daje tej stabilności by to dobrze działało. Ja nie narzekamz tego co czytalem to kiedys to jest troche bez sensu, trzeba wlaczac hotspota na swoim telefonie(czyli wyciagac telefon za kazdym razem i wlaczyc hotspota) a powinno byc tak ze to urzadzenie w samochodzie podpiete po kablu jest na stale hotspotem a nasz telefon po prostu do niego sie laczy. licze ze predzej czy pozniej gotowce powstana na urzadzenie posredniczace a natazie trzeba sie meczyc po kabelku.
poza tym instalowanie tych apek wymaga roota, a to jest problem i gwarancji na telefon a w przypadku niektorych nie taka oczywista sprawa - np pare mcy temu szukalem info jak zrootowac mojego lg q6 i wychodzilo ze nie bardzo jest jak/czym (jestem laikiem w tych sprawach co prawda, moze jakos sie da jednak). rynek oczekuje prostego rozwiazania plug and play z minimalna i latwa koniguracja
Nie juz nie wymaga root.poza tym instalowanie tych apek wymaga roota,
Nie ma problemu żeby zrobić w automate / easer prosta akcje/reakcje np "podlaczenie do auta po BT powoduje wlaczenie hotspota"trzeba wlaczac hotspota na swoim telefonie
Nie juz nie wymaga root.
Nie ma problemu żeby zrobić w automate / easer prosta akcje/reakcje np "podlaczenie do auta po BT powoduje wlaczenie hotspota"
A mnie dziwi, że nikt jeszcze nie wpakował do samochodu całego smartfona z własną kartą SIM zamiast standardowej nawigacji z gigabajtowymi mapami. Przy cenach jakie sobie życzy FCA za dużą nawigację można by tam wpakować nawet najnowszego iphona i wtedy ta cena miałaby przynajmniej jakieś uzasadnienie.no to jakis juz jest postep. dovrze byloby zeby apka sana wlaczala hotspota - wiesz to ma byc rozwiązanie dla wszystkich a nie dla zaawansowanych uzytkownikow telefonow/programistow.
jest jeszcze sprawa ze jak pomiedzy jest uzyty telefon to w pewnych sytuacjach moze sie wyladowac i wylaczyc. dobrze by bylo gdyby zamiast tego jakues proste urzadzenie które szybciutko sie bootuje (np <5sek) bylo dostepne.
Jest nowa wersja AA 3.9.
mam niepotrzebnego smartfona (poprzedni tel) którego nawet włożyłem do auta, zainstalowałem AA itp. problem jest z tym że moje radio ma problemy z łącznością z każdym smartfonem którego próbowałem, na tym starym jest tragedia, na nowych lepiej ale nie idealnie. jak wymienią mi w końcu radio w serwisie na takie z nowym firmwarem (testowałem wszystkie telefony wielokrotnie i zawsze startował AA bez problemu) to wtedy droga będzie otwarta na takie rozwiązanie. póki co u mnie nie ma sensu.A mnie dziwi, że nikt jeszcze nie wpakował do samochodu całego smartfona z własną kartą SIM zamiast standardowej nawigacji z gigabajtowymi mapami. Przy cenach jakie sobie życzy FCA za dużą nawigację można by tam wpakować nawet najnowszego iphona i wtedy ta cena miałaby przynajmniej jakieś uzasadnienie.
Ale mnie nie chodziło o to, żebyś to Ty wkładał starego smartfona do auta, tylko żeby producent auta zamiast stacjonarnej nawigacji zintegrował w infotainment pełną funkcjonalność smartfona z własną pamięcią i kartą SIM bez potrzeby dodatkowego łączenia się z czymkolwiek innym. Wtedy na tym smartfonie, każdy może sobie zainstalować to, co jest mu potrzebna: gogle maps, Janosika, spotify, czy nawet odpalić youtuba na ekranie w samochodzie.mam niepotrzebnego smartfona (poprzedni tel) którego nawet włożyłem do auta, zainstalowałem AA itp. problem jest z tym że moje radio ma problemy z łącznością z każdym smartfonem którego próbowałem, na tym starym jest tragedia, na nowych lepiej ale nie idealnie. jak wymienią mi w końcu radio w serwisie na takie z nowym firmwarem (testowałem wszystkie telefony wielokrotnie i zawsze startował AA bez problemu) to wtedy droga będzie otwarta na takie rozwiązanie. póki co u mnie nie ma sensu.
Ale mnie nie chodziło o to, żebyś to Ty wkładał starego smartfona do auta, tylko żeby producent auta zamiast stacjonarnej nawigacji zintegrował w infotainment pełną funkcjonalność smartfona z własną pamięcią i kartą SIM bez potrzeby dodatkowego łączenia się z czymkolwiek innym. Wtedy na tym smartfonie, każdy może sobie zainstalować to, co jest mu potrzebna: gogle maps, Janosika, spotify, czy nawet odpalić youtuba na ekranie w samochodzie.mam niepotrzebnego smartfona (poprzedni tel) którego nawet włożyłem do auta, zainstalowałem AA itp. problem jest z tym że moje radio ma problemy z łącznością z każdym smartfonem którego próbowałem, na tym starym jest tragedia, na nowych lepiej ale nie idealnie. jak wymienią mi w końcu radio w serwisie na takie z nowym firmwarem (testowałem wszystkie telefony wielokrotnie i zawsze startował AA bez problemu) to wtedy droga będzie otwarta na takie rozwiązanie. póki co u mnie nie ma sensu.
Niby czemu? Przecież nie proponuję, żeby jednocześnie wyrzucać pozycje Radio, Media, Telefon. Nadal możesz zadzwonić z telefonu sparowanego przez BT, a jak nie będziesz miał sparowanego telefonu, to masz włożoną do auta dodatkową kartę SIM, z której też możesz zadzwonić. Minusem jest jedynie potrzeba uzupełniania limitu GB dla drugiej karty SIM.Takie rozwiązanie ma jeden minus. Brak możliwości wykonywania połączeń z domyślnego telefonu.
Ale mnie nie chodziło o to, żebyś to Ty wkładał starego smartfona do auta, tylko żeby producent auta zamiast stacjonarnej nawigacji zintegrował w infotainment pełną funkcjonalność smartfona z własną pamięcią i kartą SIM bez potrzeby dodatkowego łączenia się z czymkolwiek innym. Wtedy na tym smartfonie, każdy może sobie zainstalować to, co jest mu potrzebna: gogle maps, Janosika, spotify, czy nawet odpalić youtuba na ekranie w samochodzie.