Android Auto

• Autor wątku Autor wątku Imć
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
No właśnie, też tak chciałem zrobić, gdy wróciłem, aktualizacja była przerwana, więc dla spokoju uruchomiłem od nowa przed jazdą. Trzeba też uważać na akumulator, na włączonym zapłonie święcą np. światła dzienne, itd. :)

To ze zapłon starczy to akurat jest opisane, ale jest tez opisane ze moze akumulator paść od tego, a odpalenie w trakcie moze spowodować skok napięcia w dół zbyt duzy zeby nie przerwało.

Ja po prostu olałem te badziewne nieuzywalne mapy.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Panowie, czemu robicie offtopic w wątku o AA?

Cześć,

Podobno jest opcja, żeby odpalić Android Auto w trybie "mirroring" z wszystkimi aplikacjami jakie ma się na telefonie. Wymagania: telefon z rootem. Ja będę próbował w przyszłym tygodniu sprawdzić jak to działa. Niestety nie mamy dotykowego ekranu w naszych autach i używalność może być średnia, ale sprawdzić nie zaszkodzi :)

Tutaj link jak to wygląda:
https://www.youtube.com/watch?v=bASKUOCAFWM&t=87s

Cześć,

Podobno jest opcja, żeby odpalić Android Auto w trybie "mirroring" z wszystkimi aplikacjami jakie ma się na telefonie. Wymagania: telefon z rootem. Ja będę próbował w przyszłym tygodniu sprawdzić jak to działa. Niestety nie mamy dotykowego ekranu w naszych autach i używalność może być średnia, ale sprawdzić nie zaszkodzi :)

Tutaj link jak to wygląda:
https://www.youtube.com/watch?v=bASKUOCAFWM&t=87s

tak, tylko swojego lg q6 niczym nie udalo mi sie zrootowac i sprawa padla. jak znajde troche czasu to sprobuje ze starym samsungiem a3 na probe i dam znac czy i jak to dziala.

Jest nowa wersja 3.6.

Na szybko poprawiona możliwość przesuwania po mapie w GMaps - można do niej wrócić za każdym razem.

Wysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka

na alfaowner jest wzmianka że obecnie produkowane auta przychodzą z wersją firmwaru MV/TV 081.000.004, ale nikt nie wie co poprawia/dodaje ten firmware.

informacyjnie dodam że moje problemy z połączeniem się z AA (no i zrywaniem obrazu z kamery cofania czasem) wychodzi na to że skończą się wymianą radia na nowe - taką informację dostałem od szefa serwisu, radio ma być dostępne za jakieś 3 tygodnie i jak założą to dam znać czy problemy zostały rozwiązane i czy jakieś funkcje doszły

daje znac, jest nowsza wersja apki Android Auto 3.7. po dwukrotnym użyciu dzisiaj, widzę tylko 2 kosmetyczne zmiany - dzwoniąc do kogoś do kogo mam w komórce przypisane zdjęcie, teraz wrzuca się w tle jako taki wyraźny watermark a wczesniej miałem tylko jednolite niebieskie tło. druga zmiana to też taki watermark z okładki płyty wrzuca się w tle paska Spotify na głównym ekranie.

Ostatnia edycja:
Powinieneś dostać z najnowszym oprogramowaniem :)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

tak mi też w serwisie powiedzieli, bo nie było ich na stanie we włoszech i musieli czekać do 28 października na nową dostawę do głównego magazynu.

Czy do aut z roku 2018, które nie maja fabrycznie Carplay da się dołożyć tą opcję?

obecnie raczej nie, a przynajmniej nikt nie wie jak. numer czesci radia z cp/aa jest inny niz bez (tak samo z dab, z navi itp) moze po wymianie radia i np zrobieniu proxi by zagadalo, ale nikt tego nie sprawdził. w aso proxi nic nie da bo im wymusza konfig z fabryki, tylko z mesa. w autach 2018 dodatkowo trzeba ominac security gateway na obd. generalnie nie robilbym tego w autach na gwarancji i nie zanim znajda sie desperaci sprawdza proxi z mesa w giuli czy stelvio.

Nowa listopadowa wersja już dostępna.

Czy ktoś wie jak skorzystać z funkcji wyjdź z przewijania pokazanej na ekranie?
272.jpg

dopiero zainstalowałem, jutro spróbuję pokombinować, choć pewnie jeśli Tobie się nie udało to marne szanse. w starszych wersjach czasem w odpowiednim oddaleleniu mapy klikając w jakieś miejsce na mapie dało się wywołać jakiś znany googlowi punkt i wtedy z pojawiało się menu z którego da się wyjść. nie zawsze to się jednak udaje - czasem trzeba odłączyć/podłączyć kabel.

Działa tak jak mówisz ale nie może być ustawiona nawigacja do punktu A tj. przy przeglądaniu mapy.

Można by było zmapowac guzik option bo on nie ma żadnego zastosowania w AA

Można by było zmapowac guzik option bo on nie ma żadnego zastosowania w AA
jest jeszcze kilka innych drobiazgów w Giulii które mogłyby być prosto poprawione - np dlaczego w AA nie da się zadzwonić na kontakt naciskając słuchawkę na kierownicy (przynajmniej w mojej wersji firmwaru 059.xxx.xxx)?

jest jeszcze kilka innych drobiazgów w Giulii które mogłyby być prosto poprawione - np dlaczego w AA nie da się zadzwonić na kontakt naciskając słuchawkę na kierownicy (przynajmniej w mojej wersji firmwaru 059.xxx.xxx)?

W Stelvio to samo, co mnie bardzo irytuje. Jest wiele drobnych rzeczy które można poprawić małymi środkami finansowymi, ale FCA powinno słuchać użytkowników

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Amortyzatory
Powrót