EDIT.
Jakos sie udalo w koncu pobrac ta apke. mialem problem z zalogowaniem sie z komorki do konta na XDA, zalogowalem sie na PCcie uzywajac konta google, zrestartwowalem tez komorke, udalo sie zalogowac na komorce, pobralem z apki XDAlabs AAGateWay beta RC3 (platnosc paypala tez przechodzila). zainstalowalem. podobnie na komorce slave-ie tylko najpierw odinstalowalem z niej apke Android Auto - nie pisza ale jest niepotrzebna a balem sie ze moze mieszac.
Reszte uruchomienia wg tego watku, pierwszy post:
https://forum.xda-developers.com/general/paid-software/android-3-0-proxy-gateway-android-auto-t3813163
cos mi tam najpierw nie zadzialalo, ale po paru probach ruszylo przez WiFi. tescik map, spotify, rozmowa, hula, choc na spotify muzyka ciut przycinala przy pierwszym odpleniu przez jakies 2-3sekundy. tu dowod, robilem fotke komorka masterem a slave lezal sobie w pojemniku na kubki:
jak odblokowalem telefon zeby zrobic fotke to autoobracanie ekranu zaczelo mi motac (1 foto ponizej) w wyswietlanym obrazie, potem obrocilem z powrotem to obraz sie zmniejszyl (2 fotka). pewnie apke jeszcze musi gosc dopracowac, a samemu trzeba tez moze odpoweidnio telefon pokonfigurowac (poki co wylaczylem w slave autoobracanie, nie wiem czy to pomoze, nie probowalem, bardziej prawdopodobne ze w masterze by trzeba bylo to wylaczyc):

zaczalem sie jednak bawic zmianami DPI, dzialalo, zmieniala sie skala choc przy wiekszych od 100 ustawieniach dla DPI z boku robily sie ok 0.5cm marginesy - no ale duzo wiecej sie miescilo na ekranie. chcialem wrocic do braku skalowania ale w koncu cos przestalo sie laczyc (probowalo ale wychodzilo) - moze to wina tego ze moje radio ogolnie robi taki timeout nawet po kablu czesto (za wolno apka AA sie odpala i radio rezygnuje z polaczenia?), szczegolnie z tym starszym(wolniejszym) telefonem (to jeden z powodow dlaczego bede mial wymieniane radio na takie z nowym firmwarem bo na nowych telefony laczyly sie bezproblemowo zawsze jak testowalem w salonie a u mnie na starym raz na 2 razy nie (czasem kilka razy pod rzad nie), a na nowym raz na 2-3 razy sie nie udaje) . zaczalem kombinowac. w koncu probowalem laczyc sie z powrotem po kablu, ale to samo. pokasowalem polaczenia AA na komorce w masterze, ale nic to nie pomoglo. chyba zresetuje pozniej radio do ustawien fabrycznych, bo 15 minut kombinowania ani razu nie polaczylem sie ani po kablu ani przez WiFi.
na dzien dzisiejszy chyba trzeba tez wlaczac hotspot na masterze recznie, ale autor apki chyba cos kombinuje zeby nie trzeba bylo tego robic (jest nawet jakies ustawienie, ale cos mi nie dzialalo raz i musialem wlaczyc i tak recznie). poki co mozna pobawic sie apka Automate i wlaczyc router jak tylko sparuje sie nam telefon z autem po BT (choc nigdy tego nie robilem, wiec tez nie podpowiem jak dokladnie to sie robi).
Jak zrobie jakis progres to dam wam znac. jak beda jakies nowosci odnosnie AAGateWay tez napisze.