• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo Gtv Cup no.038

Miło popatrzeć na te znajome kształty w srebrnym... Już nie wiem który bardziej mi sie podoba - Twoja jest bardziej elegancka ;)
Katy do naszych 2.0 TS to wydatek rzędu 600 zł. Dość drogo... I ciężko wpaść w ogóle na jakąkolwiek używkę.
Jeśli uważasz, żę Twoja jest zakatowana, to byś musiał zobaczyć moją przed rozpoczęciem prac, z popalonymi przekaźnikami pod maską, bez plastików i malowaną w całości przez lakiernika - nieudacznika ;) Ale tak samo jak Ty na pewno uda mi sie ją doprowadzić do stanu idealnego - zawziąłem sie :)
Jak doprowadze ją do stanu bdb- to wpadam do Ciebie do Sosnowca na sesje, jako ukoronowanie wysiłków :)

Jestem na tak, ale byśmy zrobili szał na mieście dwoma naszymi maleństwami:) Możemy kiedyś się gdzieś spotkać,byłby pełny odlot:)

---------- Post added at 22:05 ---------- Previous post was at 22:04 ----------

Za jeden kat 600zł, czy za dwa? Nowe czy używane Mario?

Oczywiście 600 za 2 używane katy, bez wysyłki. Proponuje poszukać na ebay-u, bo w PL raczej nie dostaniesz... Albo w sumie - wyśle Ci na PW namiary gośćia, który może to mieć.

Co do spotu - na pewno wpadne :) Ale to jak będe pewien, że mój kubek tyle przejedzie nie pijąc za dużo oleju ;) W każdym razie - to na pewno byłby największy spot Gtv Cup w Polsce :D

Oczywiście 600 za 2 używane katy, bez wysyłki. Proponuje poszukać na ebay-u, bo w PL raczej nie dostaniesz... Albo w sumie - wyśle Ci na PW namiary gośćia, który może to mieć.

Co do spotu - na pewno wpadne :) Ale to jak będe pewien, że mój kubek tyle przejedzie nie pijąc za dużo oleju ;) W każdym razie - to na pewno byłby największy spot Gtv Cup w Polsce :D

Największy Mario i mam nadzieję że nie jedyny:)

Dzięki Mario z katami, bardzo mi pomogłeś. Z tego ogłoszenia co mi przesłałeś kupiłem ten podwójny katalizator, bo cały czas wywalało mi błędy na kompie. Moje były niestety wycięte. Teraz jak mi je przyślą to muszę umówić się na ich wspawanie i modlić się, żeby nie były zapchane. Kolejny mały krok w restauracji alfy. A kroków trzeba zrobić jak wiesz milion... Jedynie jak na nią spojrzysz to odzyskujesz wiarę w to co robisz. Bardzo duży budżet trzeba na to niestety.

Ostatnia edycja:
to moze i ja sie dolacze do tego spocika?? A mario nie przejmuj sie olejem, od wczoraj rowniez dolaczam do tego waskiego grona popijajacego olej, tyle ze ja chyba na czele bede bo 350km bardzo zrywnej jazdy i 3l oliwy niema, ale nie ma tego zlego, bo lezy drugi silnik wiec w przyszlym miesiacu przekladka

może byłbyś zainteresowany moją 155 2.0 TS silnik jak dzwon i nie łyka oleju. Oddam Ci całe auto za 3 tys zł...jak masz czas i miejsce na rozbiórkę to bierzesz silnik dla siebie, a resztę sprzedajesz i może uda Ci się wyjść na zero :)

Jak coś to dzwoń 502 127 077

Btw bardzo ładna ta Twoja Gtv :)

Pozdrawiam

Mateusz

Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin

To my to z Mariem przy "Kubkach" uprawiamy już profesjonalnie;)

:D Święte słowa ;) A ta najcięższa, prawdziwa walka rozgrywa sie pod koniec miesiąca.

Dziś udało mi sie zaczepić właściciela drugiej srebrnej Gtv Cup w Polsce. Co prawda nie miałem baterii w telefonie, więc nie uwieczniłem. Po rozmowie okazało sie, że właściciel jest autem zawiedziony, bo: "Sie psuje, drogie części, a poza tym - BMW miało napęd na tył, a nie jakieś tam g***". O stanie auta już nawet nie wspomne... :( Aż mi było przykro na to patrzeć - tapicerka przetarta, silnik pracuje w kłębach niebieskiego dymu... Z rozmowy ustaliłem, że niedługo będzie na sprzedaż :) Licze, że weźmie go jakiś prawdziwy alfaholik.

Jak dbał o tą Alfę, tak pewnie będzie dbał i o inne. Szkoda tylko samochodu.

:D Święte słowa ;) A ta najcięższa, prawdziwa walka rozgrywa sie pod koniec miesiąca.

Dziś udało mi sie zaczepić właściciela drugiej srebrnej Gtv Cup w Polsce. Z rozmowy ustaliłem, że niedługo będzie na sprzedaż :) Licze, że weźmie go jakiś prawdziwy alfaholik.

jak bys gdzies wychaczyl ja to daj znac

Co nowego u mojej Gtv-ki. Po pierwsze: stuknęło 111 111 km ;)

Zostało zamontowane: tweeter w drzwiach, lampka w drzwiach, przycisk opuszczania szyb i ogranicznik drzwi. Oprócz tego Alfa zalana 10W40 Valvoline - przestała kopcić! :) Wykryłem też winnego mocy 140 KM zamiast 150 - całkowicie nieszczelny dolot, mechanik złożył go bez obejm poza tym wyczyściłem filtr powietrza, bo jakoś szybko sie zabrudził... :/ Podejrzewam, że nieco mocy teraz przybyło.

No i zapraszam do działu bazar. Jeśli przez ok. 3 tygodnie sie nie sprzeda, to zostaną podjęte różne "drastyczne" kroki. Więc jeśli chcesz uratować limitowaną wersje przed zniszczniem - to radze sie pospieszyć :P

Myślałem, że ta Alfa trafiła na prawdziwego napaleńca, a tu klopsik. Pół roku zaledwie minęło i alfaholizm prysł. Szkoda, bo fura ładnie się prezentuje i myślałem, że z Tobą zostanie z 10 lat.

Widzę, że jednak Cię to przerosło Mario i poddałeś się. Co masz na myśli "drastyczne kroki"? Jak chcesz ją przerabiać to lepiej sprzedać komuś, kto ten projekt poprowadzi do końca. Ja swoją wyremontuję do końca i zostaje ze mną na bardzo długo. Małymi kroczkami, latkami ale krok po kroku systematycznie i efekt będzie. Szkoda, wielka szkoda, że się poddałeś.

Tak zaraz, że Alfaholizm prysł... ;) Ano jednak nie, zostaje przy Alfach. A czy musze być przywiązany do konkretnego modelu? Jeśliby sie sprzedała - mam upatrzone i prawie dogadane ładne 3.2 V6.

No właśnie chodzą mi po głowie różne wizje. Tak jak mówiłem, przez 3 tygodnie będzie stała na sprzedaż, może ktoś sie skusi. Jeśli sie nie uda - skończy tak: http://www.flickr.com/photos/luigi_cocca/4517901033/

?? Kurde.. poważnie limitowaną perełkę byś zmasakrował na rajdówkę :/ ? Przecież na rajdowkę to można każdą, pierwszą lepszą dowolną GTV czy 147 wziąść czy jaką kolwiek inną.. ale limitowanego Cup'a ? i to jeszcze który już był na dobrej drodze do idealnego stanu..

Bez urazy ale w takim wypadku rzeczywiście dobrze by się znalazł kupiec który dociągnie to do końca.. jak napisał zarazek małymi kroczkami odbudować i mieć rodzynka.. ale cóż :/

Na naklejki Ci kasy Mario nie szkoda? Szkoda samochodu na pseudotuning, bo od tych naklejek wcale nie będzie lepsza. Odpuść autu, sprzedaj jak masz go dość lub zrób jak należy. Jedno z dwojga, a nie niszcz coś, co jest właściwie historią motoryzacji. Może warto pomyśleć kupić sobie inną gtvkę i robić co z nią dusza pozwoli a tej dać wrócić do pierwotnego stanu.

No to ja chyba musze przybliżyć Wam historie Cup-a. Nie ograniczyła sie ona jedynie do tych 419 samochodów - oprócz nich powstało jeszcze 16. Te 16 było wyposażone w silnik 3.0, odelżone, z zawieszeniem Eibacha i oponami sportowymi Michelina. Dla ich właścicieli przygotowano krótka serie wyścigową na światowych torach. Mam nawet pewną dokumentacje już zgromadzoną - wrzuce tu co nieco, jak przyjdzie do mnie z Włoch.
Ja na kupca czekam. Jeśli sie znajdzie - to ok ;) Jeśli nie - zaczniemy robić. Wybaczcie, ale nie mam garażu ani kasy do tracenia na 3 samochody - nie moge trzymać auta na codzień, Cup-a i fun-caru. Więc Cup musi stać sie fun-carem - proste.
Poza tym spokojnie Panowie. Jak mówiłem: najpierw malowanie maski, dokładka, nowy zderzak, konserwacja podwozia, zrobienie pęcherzyków rdzy i polerka całości, potem do końca malowanie felg. Jak to już będzie zrobione, to wtedy pójdziemy dalej :) Tak więc - pewnie za kilka miesięcy dopiero.

Nic dobrego z tego nie wyjdzie. Tak jak powiedziałem wcześniej, szkoda tylko samochodu. 419 "Cup"-ów, a Ty fun-car z niego będziesz robił? Sprzedaj je lepiej komuś, kto to pociągnie dalej. Kiedyś za lata wspomnisz moje słowa. Kup jaką zwykłą gtv i wtedy można z nią robić co się chce. Nie masz kasy na naprawy, ale na przeróbki owszem. Ja też groszem nie śmierdzę ale wolę ją robić pomału tak jak ma być a nie na skróty. Mnie się to wcale nie podoba.

Kasa na naprawy jest - nie ma za to kasy na pakowanie w TS-a. Jeśli już na coś ciężko pracuje cały tydzień, to chce chociaż coś z tego mieć. Też dlatego sprzedaje... Ale odzewu jakos nie ma ;) Generalnie zauważyłem, że o Alfach najlepiej sie mówi, a najgorzej robi. Każdy chce obejrzeć pooglądać, dotknąć, przejechać - a prawie nikt nie chce mieć ;)

Tak jak mówiłem - auto stoi i będzie jescze stało na sprzedaż. Może znajdzie sie "ktoś" kto to pociągnie... Chociaż takich pasjonatów jest mało.

W każdym razie dzięki za słowa otuchy i wsparcia ;) Bycie posiadaczem takiego "limitowanego" cuda, to wyjątkowe upodlenie. Mówisz: zmienie felgi. Nie, bo są "oryginalne"... Myślisz: zmienie hamulce na 330mm. Też nie, bo oryginalne są 305mm. Może założe sprężyny Eibacha? Nieee... Bo oryginalne są wyższe. Może jakieś zmiany mechaniczne? Też nie, bo oryginalnie jest TS. Może troche pomodze w komorze silnika - jakiś ładny kolorek na te smutne plastiki? Oczywiście nie, bo "oryginalność". Ech, sory koledzy, ale ostatnio wyjątkowo mnie gniecie Gtv-ka ;)

Ehh no widzisz tak to jest z LIMITO EDIZIONE :) ja bym tam modził ;) zawiecha czy hamulce możesz modzić. Nic nie zmieniaj w zderzakach itd.

Amortyzatory
Powrót