• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo Gtv Cup no.038

Pięknę autko a na żywo jeszcze piękniejsze....
Wczoraj byłem przejazdem w Poznaniu i jechałeś przede mną...nawet ci fotkę telefonem zrobiłem:)

Że też Cie nie zauważyłem! W każdym razie pozdrawiam!
Ostatnio musze jeździć Bellą, bo niestety rozbiłem mój wóz do kulania sie po mieście :(

W każdym razie ciesze sie, że auto sie podoba - w tym tygodniu odwiedzi lakiernie - i to zapewne w całości ;)

Nie mogłeś mnei widziec bo jechałem Białym vito:)

Mimo, że auto na sprzedaż to i tak jeszcze je wykańczam.

Ostatnio przeprałem tapicerke, odświeżyłem skóre i zakonsrwowałem plastiki. Do skóry użyłem Gliptone'a, tapicerka została wyprana preparatem Nielsen Nap Low Foam, a do plastików zastosowałem Poorboys Natural Look. Ogólnie preparaty sprawdziły sie bardzo dobrze. Myśle, że razem z woskiem Poorboys Naty's Wax Red i zwykłym szamponem Sonaxu stanowią konfiguracje prawie idealną, przynajmniej jak dla mnie.

P8290917.jpgP8290922.jpgP8290923.jpgP8290926.jpgP8290930.jpg

Jak to auto wchodziło na rynek to musiało dupe urywać :P Co nie oznacza, że teraz nie urywa :)

Fajna bryka!!! Też szukałem GTV ale ciężko było znaleźć w mojej okolicy coś fajnego...

Mario, jakie dalsze plany? 3tyg minęły od Twojego oświadczenia, nie ukrywam, że śledzę temat i kibicuję pięknej alfinie powrotu do ideału i długiego życia godnego unikatowi.

Ostatnio po odpaleniu pedał sprzęgła wpadł mi w podłogę... Szybka wizyta u Nagórskiego i wymiana pompki oraz wysprzęglika - 650 zł.

Co do planów... To obecnie nie ma żadnych. Za auto zapłaciłem 10 tys, włożyłem w nie masę czasu, pracy i realnych pieniędzy. Stoi teraz na otomoto za 11 900... Aż można sie zirytować - bo nie ma prawie żadnych telefonów. Wiedziałem, że sytuacja na rynku jest zła, ale... Są klienci - tylko wybierają padła za poniżej 10 tys, z komisów. Ja mam na wszystko faktury, uczciwie prezentuje stan auta, pokazuje wydruki z ASO. No i chyba taka strategia nie ma racji bytu na naszym rynku. Nie mówiąc już o tym, że przyjeżdżają 'zainteresowani" którzy narzekają np. na spoiler, dokłądkę i mówią, że by to od razu wyrzucili... Można i tak. Ale mam już dosyć robienia za taksówkę i dobroczyńce - to ostatnie wystawienie tego auta. Nie znajdzie sie normalny klient - trudno.

sprzedaj mi progi, to nie beda ludzie wybrzydzac ze to takie agrotuningowe duperele, a ja bardzo bym sie pocieszył

Dziś nadszedł czas na pożegnanie się z Bellą. Pojechała z pasjonatem Alfy, będzie to jego trzecia w rodzinie. Nie powiem, troche żal mi tego wyjątkowego samochodu... No ale przecież V6 ciągle jeszcze przede mną :)

Dziś nadszedł czas na pożegnanie się z Bellą. Pojechała z pasjonatem Alfy, będzie to jego trzecia w rodzinie. Nie powiem, troche żal mi tego wyjątkowego samochodu... No ale przecież V6 ciągle jeszcze przede mną :)

Witam wszystkich forumowiczów,
przedstawiam sie, iz jestem nowym wlascicielem"kubka" i zamierzam dokonczyn projekt maria1942. Jestem posiadaczem i pasjonatem bellii od wielu lat, jak mario pisal to jest moja trzecia podopieczna. Wszystkie w kolorze Rosso. Jednak na tym forum to moj debiut, mam nadzieje ze mi dane podzielic sie z wami finalnym efektem przywrócenia No.038 do stanu za czasów jej świetności. Szczacuje, ze potrwa to ładne kilka miesiecy jak nie lat, bo z założenia nie toleruje kompromisów, co sie wiązać będzie z koniecznościa gromadzenia i wydawania nie małej gotówki w tym okresie. Nadmienie, że pierwszym krokiem w najblizszym jeszcze czasie (w tym roku będzie) będzie kapitalka TS'a- termin już mam u swojego mechanika, gdzie się leczą nasze wszystkie, jak to z moja żoną określamy "funie".
Tyle formalności, poprostu Cześć - do nastepnego wątku...

P.S. Mariusz życze Ci tej V6 serdecznie...

Witam wszystkich forumowiczów,
przedstawiam sie, iz jestem nowym wlascicielem"kubka" i zamierzam dokonczyn projekt maria1942. Jestem posiadaczem i pasjonatem bellii od wielu lat, jak mario pisal to jest moja trzecia podopieczna. Wszystkie w kolorze Rosso. Jednak na tym forum to moj debiut, mam nadzieje ze mi dane podzielic sie z wami finalnym efektem przywrócenia No.038 do stanu za czasów jej świetności. Szczacuje, ze potrwa to ładne kilka miesiecy jak nie lat, bo z założenia nie toleruje kompromisów, co sie wiązać będzie z koniecznościa gromadzenia i wydawania nie małej gotówki w tym okresie. Nadmienie, że pierwszym krokiem w najblizszym jeszcze czasie (w tym roku będzie) będzie kapitalka TS'a- termin już mam u swojego mechanika, gdzie się leczą nasze wszystkie, jak to z moja żoną określamy "funie".
Tyle formalności, poprostu Cześć - do nastepnego wątku...

P.S. Mariusz życze Ci tej V6 serdecznie...
to mi się podoba :D witaj, i czekamy na relacje :)

Bardzo sie ciesze, że pojawił się nowy właściciel Alfy na tym forum :) Cieszę sie, że bella poszła w tak dobre ręce... I życze powodzenia w odbudowie - mam nadzieje, że nic nowego jeszcze nie wyskoczy i uda się zobaczyć jeszcze tutaj zdjęcia 'mojej' belli w stanie idealnym. Troche żauje, że to nie mi uda sie zrealizować do końca ten projekt - no ale wszystko jak zawsze rozbija się o środki i chęci.

A co do V6 - to dopiero za jakiś czas. Ale będzie, na pewno - bo w końcu ta choroba nie mija.

P.S. krupek007 O zdjęciach pamiętam i będe wysyłał sukcesywnie od przyszłego tygodnia. A w ogóle wiesz, że w u siebie w Sosnowcu masz 2, srebrnego Gtv Cup?

Pięknie, 2x Cup u mnie w mieście ;) Srebrna swoją drogą parkuje czasami jeden blok dalej od mojego, pozdrawiam właściciela ;) A czerwona piękna, do zobaczenia na drodze ;)

P.S. krupek007 O zdjęciach pamiętam i będe wysyłał sukcesywnie od przyszłego tygodnia. A w ogóle wiesz, że w u siebie w Sosnowcu masz 2, srebrnego Gtv Cup?

Tak wiem, kolega zarazek juz pisal by zrobic szal na miescie...:) niestety dopiero na wiosne taraz Veloce stoi w garazu i czeka na przyszly sezon... w miedzy czasie zimowe wieczory w garazu i bede robil zawieche i inne szczegoliki... Nowy sezon rozpocznie sie remontem silnika i blacharki. Efekt opublikuje bankowo.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót