[Giulietta] Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

• Autor wątku Autor wątku Emenems
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jamrozw, co powiesz na deskę ogólnie?

Design, jakość itp?

Ze zdjęć wygląda to rewelacyjnie, ale wiadomo, to tylko zdjęcia.

PS.
Dzięki za foty, mi się te auto podoba, ale cóż, wciaż czekam aby obejrzeć ją sobie w realu.
Co to była za wersja? Jaki silnik, wyposażenie?

tak auto stoi na doku przygotowawczym

---------- Post dodany o godzinie 08:02 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 07:55 ----------

ogólny efekt deski jest bardzo pozytywny napewno jest nowinką chociażby zastosowanie ekranu przełączniki i pokrętła od klimatyzacji materiały jak dla mnie są ok dobre spasowanie ciężko jeszcze mi powiedzieć w sumie oglądałem go 2 raz pewnie po 6 ,7 razie będę zauważał jakieś mankamenty. Jeśli chodzi o wersje silnikową to było to 1.4 multiair, o wersje wyposażenia niestety się nie dopytałem ale wydaje mi się że będzie to dystinctiv

nie chce krakać ale grupa fiata zabija historyczne modele przykładem jest lancia delta,wydaje mi się że podobnie będzie z giulietta zamiast agresywnego samochodu z zacieciem sportowym otrzymujemy miękką limuzyne no moze wersja QV bedzie sportowa ale to się okaże w praniu.

Po pierwsze wygląda fajnie, po drugie to jest Distinctive (wnioskuję po automatycznej klimie), po trzecie złorzeczysz na przód, ale żadnych zdjęć przodu akurat ;).
Co do "sportowości", to testerzy, którzy jeździli tym autem, wypowiadają się, że to najlepsza Alfa od 20 lat, a Ty kaprysisz tylko po obejrzeniu ;).
Jak oceniasz fotele? Jestem generalnie przeciwnikiem skóry, ale tutaj chyba są materiałowe wstawki na środku... Jak się na tym siedzi?
Te czarne boczki faktycznie słabo wyglądają... A myślałem o beżowych fotelach :(.

sorry ale nie zmiesciły się wczoraj wszystkie.

jeśli o podobanie to stwierdzam tylko że przód tego samochodu nie jest piękny trzeba się do niego przyzwyczaić może bedzie lepiej wyglądał z przyciemnionymi lustrami albo w innym kolore nadwozia , jeśli chodzi o jazde to pewnie może mnie zachwyci jak się nią przejadę.Fotele to pełna skóra perforowana, przody rewelacja jeśli chodzi o tył to niestety wyglądają identycznie jak w Lanci czyli kanapa

a jeszcze jedno pomimo wszystkiego dziwnie wyglądają czerwone fotele bez żadnego akcentu tego koloru w środku

Ostatnia edycja:
Ueeeeee, czyli skóra odpada :(. Rozumiem, że tego materiału Competizione (standardowy w Distinctive) nie dotykałeś?

no i na moje szczeście dzisiaj udało mi się oglądnąć czerwoną giuliette w wersji sport i wszystkie wady jak na moje życzenie zostały usunięte.
Odblaski w przednich reflektorach kolor tytan
tapicerka w kolorze szarym skóra z czerwoną nitką + kierownica w podobnej tonacji
deska rozdzielcza wykończona w kolorze niebieskim
inne pasujące felgi rozmiar 17

zupełnie inny samochód o wiele lepiej się prezentuje zdjęcia umieszcze jak bede w domu wieczorem w takiej wersji godne zastanowienia się.

Jeśli chodzi o gałkę zmiany biegów to jest tak jak w 500 metalowa wyglada naprawde fajnie i do tego jest bardzo krótka także bedzie bardzo krótki skok skrzyni

Jamroz, kim TY jesteś , ze Ciebie wpuszczają w tak strzeżone rejony:))? a serio mówiąc, zgodzę sie z tym przodem. To porażka. Niestety, ale takie już bedą alfy. Skonczyły się czasy drapieżnych przodów: teraz bedą już tylko pocieszne, muminowate, milutkie, pluszowe.
Do wyrzygania.

dobrze że jeszcze mnie tolerują i dobrze że wszystkie takie samochody przechodzą przez Bielsko, pozatym przecież to auto to już nie jest mega tajemnica:):)

Nie jest mega tajemnica, szczególnie, że...
http://instrukcje.fiat.pl/files/Giulietta.pdf

Mnie rozczarowuje nie tylko mordka. Ale i brak systemu start/stop. Jest tylko przestarzały, niemodny kluczyk. Przecież choćby 159 ma kartę i przycisk. Wszystkie nowe francuzy mają... A nasz muminek nie ma.

Przecież start/stop miał być we wszystkich wersjach oprócz QV... Co do kluczyka to jedna rzecz, która może się spieprzyć, mniej, więc ja jestem za :).

Ja akurat systemu start/stop bym nie chciał.

koledze chyba chodziło o odpalanie samochodu z przycisku natomiast system start and stop to inna bajka. S&S jest w standarcie , ja mam ten system w mito da sie przyzwyczaic tylko należy pamiętać o wyłanczaniu systemu przy schładzaniu turbiny

Ostatnia edycja:
koledze chyba chodziło o odpalanie samochodu z przycisku natomiast system start and stop to inna bajka. S&S jest w standarcie

A chyba, że chodziło o odpalanie z klawisza. Bo ja miałem we łbie ten system co uruchamia/gasi silnik w korkach.

A chyba, że chodziło o odpalanie z klawisza. Bo ja miałem we łbie ten system co uruchamia/gasi silnik w korkach.

tych sys jest juz tak dużo że można się pogubić:)

---------- Post dodany o godzinie 21:01 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:58 ----------

a wracając do giulietty to jeszcze jedna rzecz rzuciła mi się w oczy czyli zintegrowany czytnik kart sd w radiu

http://picasaweb.google.pl/jamrozw/Giulietta#
tu są wszystkie fotki jakie udało mi się zrobić :) miłego oglądania

Ostatnia edycja:
tu są wszystkie fotki jakie udało mi się zrobić miłego oglądania
Wojtek jesteś wielki !!!
ale ta błyszcząca powierzchnia pod radiem to plastik czy aluminium jak w bogatszych wersjach 159,w wersji BLU & ME jest wejście USB ,a w tańszych wersjach pewno niema.
Z niewiadomych została tylko cena w PL .
Napisz jak uda Ci się tym przewieść,ciekawe jak to się będzie miało do Twojego MiTo QV

Pozdro.

Amortyzatory
Powrót