• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

• Autor wątku Autor wątku Emenems
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W niedzielę 25.04 o godz,11.00 na TVN Turbo w programie Automaniak Patryk Mikiciuk będzie testował białą Giulliettę ,niestety nie wiem w jakiej wersji silnikowej . Wiem ,że ich testy są specyficzne ,często z przymrużeniem oka ale chyba warto zobaczyć i posłuchać jakie będą mieli wrażenia ,Pzdr

Co powiedzieli? Bo nie oglądałem :)

dlaczego wykasowano mój wpis o Prokopie? ??? napisałem jak było: Prokop w żenujący sposób żartował sobie z alfy, powielając wszystkie stereotypowe brednie. Zal było na to patrzeć.
Ten wpis też będzie wykasowany?

Za wykasowałem. Bo na Forum nie używamy wulgarów. Uchroniłem Cię po prostu przed ostrzeżeniem.

dlaczego wykasowano mój wpis o Prokopie? ??? napisałem jak było: Prokop w żenujący sposób żartował sobie z alfy, powielając wszystkie stereotypowe brednie. Zal było na to patrzeć.
Ten wpis też będzie wykasowany?

Ale za to Mikiciuk i Maznas byli za Alfą a nawet Prokop powiedział że jest ładna.

Nie zauważyłem tam wulgara. Na pewne zachowania są określone słowa, ze słownika, dodam. Ale OK. To powtórze, w bardziej eleganckiej formie: facet ktory testował auto, mówił mało sensownie (głownie o nazwie giulietta, ze to takie piękne) i tyle w sumie. Drugi facet w studio gadał bardziej sensownie, że alfy są już od pewnego czasu lepszymi autami, niż kiedyś. Prokop oczywiście robił opozycję (na tym ten program polega) ale używał wyświechtanych klisz, stereotypów, zdradzając jednocześnie, że ma BMW M5. To wiele wyjaśnia.
Widzowie dowiedzieli się więc, ze w alfach jak włączasz wycieraczki to zapalają się światła, jak wciskasz hamulec, to włącza się gaz itd. Zeby nie próbować go przekonywać , ze alfy to dobre auta.
Poziom tego programu jest żenujący. Dwóch gosci probuje coś z sensem opisać, skomentować, dowcipnie czasem ale z klasą. A Prokop robi z tego wszystkiego discopolową wiochę.
Czy tak może być?

Po za tematem, ale nie mogę. Prokop- pseudo gwiazda która nagle zna się na wszystkim.

tak, ale C6 zrąbali jako nie nadający się do jazdy w ogóle. najwyżej 60 km/h.

A co Prokop może madrego powiedzieć, taki sam cymbał jak ci wszyscy pajace prezentarzy. Ich profesionalizm to gadka o wszystkim po łebkach a jak ktos jest obeznany w jakimś temacie i zaproszony do studia to mu zdania nie pozwalają dokończyć i pieprza te swoje farmazony. Wiedza takich ludzi najczęściej pochodzi z gazety więc powtarzaja co tam przeczytali. Czemu tym się nie przejedzie jakiś Hołek czy ktoś taki. Jeśli się faktycznie dobrze to auto prowadzi to na miejscu FAP zaryzykowałbym taki test.

tak, ale C6 zrąbali jako nie nadający się do jazdy w ogóle. najwyżej 60 km/h.

Jeśli im powyżej 60 C6ka ciężko się prowadziła to na ich miejscu zastanowiłbym się czy ich możliwości psychomotoryczne umożliwiają im prowadzenie pojazdów mechanicznych. A programu nie oglądam- właśnie głównie przez Prokopa, bo takich kolesi to ja słyszę wielu bez telewizora.

Gazeta Wyborcza tymczasem pisze, ze cena Giulietty będzie sie zaczynać od 65 tysiecy. Oraz pisze: Ponętna krzywizna tu, piękny detal tam, a to wszystko z dodatkiem włoskiego dolce vita. Giulietta wyróżnia się na tle rzeczowych niemieckich kompaktów i przestylizowanych konkurentów z Francji.

Na początku alfa wyposażona będzie w jeden z czterech silników turbo - najsłabszy ma 105, a najmocniejszy 170 KM. Z czasem w ofercie pojawi się odmiana o mocy 235 KM i do tego modelu to chyba jedyny "słuszny" silnik.

Amortyzatory
Powrót