[Giulietta] Alfa Romeo Giulietta - temat zbiorczy

• Autor wątku Autor wątku Emenems
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Możliwe, że te wszystkie testy na onecie, wp to przeredagowane testy z innych portali/prasy?

Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że w ciągu kilku dni w Polsce wypożyczono tyle Giuliett :D

Tak podejrzewam, chociaż WP twierdzi, że testowało we Włoszech. Może był jakiś dzień testów dla prasy.

Możliwe, że jakieś tam testy w Italii były. Kiedyś DAF jak wprowadzał model 95XF to dziennikarzy zapraszał do Hiszpanii na pierwsze testy. Modele od wyboru do koloru- ComfortCaby 380 do SSC 530.

Ten tekst z WP pisał... delikatnie mówiąc debil.

Podaje i objaśniam, przeczytałem tylko jedną stronę dalej nie miałem siły.

1) "Obecnie narodziła się nowa Giulietta, która ma kultywować mit poprzedniczki." - kultywuje się tradycję a nie mit, poza tym mit jest o czymś czego tak naprawdę nie było np. Bóg Neptun :D
2) "Później narodziła się Alfa Romeo 156, nagrodzona tytułem Samochodu Roku 1996. " Spoko maroko luz i spontan :D W 1996 roku I miejsca miał Fiat Brava/Bravo, a 156 mogła być co najwyżej w fazie projektu, nagrodę dostała w 1998roku.
3) ''Kolejne modele to kolejne sukcesy: 159 - Samochód roku 2006." Czy oby na pewno??? - Nie, Alfa była trzecia.

Dalej nie chce mi się czytać.

Jak to mówią, nobody is perfekt, ale takie błędy? Zaledwie kilka zdań.

Dzisiejsze "Auto motor i sport" okładka z tytułem "Alfa Romeo Giulietta jeżdzi jak Audi" (mam nadzieje ,że chodzi o wybieranie nierówności ,a nie jazde po zakrętach)
W środku 5 stron o Giulietcie pod tytułem "Bat na najlepszych"-zachwycają się nad właściwościami jezdnymi,komfortem i silnikiem 1.4 Multiair 170 KM.

Panowie chyba to niezłe auto jest.

Ostatnia edycja:
Jak tak można? Jeśli rzeczywiście o wybieranie nierówności to spoko, ale zakręty to już inna bajka. Audi ma dobre zawieszenia ale takie porównanie jest co najmniej nie na miejscu.
" Również reflektory są charakterystyczne dla marki" gdzie? w którym miejscu? Najwyżej w MiTo ostatecznie 8C

Ostatnia edycja:
ta, testowało we Włoszech....chyba Monicę Belucci.....

W ostatnich dniach marca Alfa Romeo a raczej FIAT zaprosił dziennikarzy z całego świata na swój tor testowy do Balocco, gdzie udostępniono im chyba wszystkie wersje silnikowe nowej Giulietty, od diesla po QV. Stąd te wszystkie testy ostatnimi czasy nowej Alfy i zapewne stąd testy na polskich portalach. Bo niby dlaczego dziennikarze z Polski mieliby nie być zaproszeni.

Było w czym wybierać

220.jpg
221.jpg

Ostatnia edycja:
Test "bat na najlepszych"

Przyznam, że byłem ździwiony po przeczytaniu testu auto motor i sport. Nie widziałem jeszcze w tej gazecie tak optymistycznego testu odnośnie włoskiego samochodu :) Widać, że testujący faktycznie wybrał się do Włoch bo jest na zdjęciach w testowanej wersji samochodu. Pisze, że Giulietta będzie rywalizowała z BMW, Audi i Volvo w klasie compact. Oto kilka cytatów z artykułu - "klasy premium są pozycja za kierownicą i tworzywa", "maksymalny skręt kół od lewej do prawej dzielą jedynie dwa obroty kierownicą. Aż tak bezpośrednie przełożenie przekładni kierowniczej to rzadkość", "mechanizm biegów pracuje precyzyjnie i z przyjemnym oporem", "spontaniczne reakcje na polecenia kierowcy i dobry komfort podróżowania to zasługa dopracowanego i odchudzonego zawieszenia", "już niedługo Audi i BMW będą porównywać swoje kompakty do Alfy Romeo Giulietty", "Na taką Alfę czekali nie tylko Alfiści".

Już tylko osiem wpisów i będzie tysiąc w tym wątku, piszcie. Co tam jeszcze w tej Giuliettcie fajnego?

Niezłe, my czekamy na jeden egzemplarz 10 lat i robimy na forum 1000 wpisów o jednym modelu wyczekiwanym 3 - 4 lata, a inne marki co roku wypuszczają coś nowego i co miesiąc robią lifting czy wprowadzają jakieś nowinki....

nowe modele

Audi A3 jest produkowane od 2003 roku i w tym roku nie będzie następcy, Nowe BMW też wejdzie dopiero w przyszłym roku także w segmencie Premium rzadziej się wymienia modele niż w masówce. Giulietta opóźniła się o rok zapewne z powodu kryzysu oraz cięcia środków na rozwój nowych modeli. Nie ma co marudzić bo wykorzystali ten czas na dodatkowe dopracowanie i przetestowanie modelu:) A część Alfistów którzy nie mogli doczekać się nowego modelu w 2008 i 2009 roku a nie potrzebowali rodzinnego samochodu mogła kupić Mito.

Pokazałem znajomej fotki giulietty a ona mowi: o, zerżnęli auto z Astry:)
Troszke było mi wstyd:) 10 lat czekać i dostać klona astry IV:)

klon astry

Tak samo można powiedzieć o Astrze, że podobna jest do Fiata Bravo. Fakt że Giulietta jest przykładem obecnej włoskiej stylistyki z której też niemcy czerpali inspiracje przy Astrze, nie jest powodem do wstydu. To całkiem naturalne. Dla mnie nie jest normalne że opel teraz wygląda tak dynamicznie (chociaż oczywiście nie jest tak ładny jak Alfa).

Nie znam szczegółów, ale Julka była zaprojektowana wcześniej od Alfy IV. Przez ostatnie lata była tylko dopieszczana, ponieważ wszystkie projekty zostały wstrzymane na poczet promocji MiTo. Więc moim zdaniem podobieństwo jest całkiem przypadkowe.

Amortyzatory
Powrót