• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Alfa Romeo Giulia (2012)

powiem wam że AR powinno zrobić limuzynę klasy Passata CC, czyli limuzyne 2+2. ta klasa z natury ma przede wszystkim wyglądać stylowo a praktyka schodzi na dalszy plan. dlatego AR powinno pomyśleć o czymś takim, prócz myślenia o zwykłym sedanie/kombi

Ale właśnie Alfa chce przestać produkować auta niepraktyczne.

Ale właśnie Alfa chce przestać produkować auta niepraktyczne.

Lancię już pogrzebali doczepiając znaczki do Chryslera, pora na Alfę? Może lepiej zamiast podobnego losu jednak sprzedać markę VW - o Lambo i Bugatti zadbali to może i o Alfę się postarają...

niestety, Mikelos, możesz mieć rację. Widać tutaj tylko jeden minus: jak wejdzie do grupy VW zaczną je kraść częściej:) a za kierownicami pojawią się karki.
Może jednak już lepiej przetrwać jakoś szaleństwa Sergio?

Lancię już pogrzebali doczepiając znaczki do Chryslera, pora na Alfę? Może lepiej zamiast podobnego losu jednak sprzedać markę VW - o Lambo i Bugatti zadbali to może i o Alfę się postarają...

Nie przesądzaj losu Lancii skoro modeli opartych na Chryslerze jeszcze nie ma w sprzedaży. A że Ty tak uważasz to znaczy tyle co nic.

Spokojnie saroo...po co te docinki? ja tez widziałem juz na zdjeciach 300c z logo Lancii.
Nie w tym istota jednak: raczej w tym podboju Ameryki. Auta będa robione pod ten rynek, a to zwiastuje bardzo nieciekawe czasy dla stylistyki alfy romeo.
I te nieciekawe elementy zobaczysz już w Giulii.

Spokojnie saroo...po co te docinki? ja tez widziałem juz na zdjeciach 300c z logo Lancii.
Nie w tym istota jednak: raczej w tym podboju Ameryki. Auta będa robione pod ten rynek, a to zwiastuje bardzo nieciekawe czasy dla stylistyki alfy romeo.
I te nieciekawe elementy zobaczysz już w Giulii.

Czy zobacze, czy nie zobacze to się jeszcze okaże, przypuszczam że tak jak ja jasnowidzem nie jesteś ;). Patrząc na stylistykę 4C nie bedzie źle a ona przecież rónież będzie powstawała z myślą o USA. Podbój Ameryki to nic innego jak walka o pieniądze, jak wszędzie dzisiaj.
A Thema to naprawdę ładne auto, świetnie wykończone. Na próżno szukać czegoś tej klasy w salonach Alfy :)

Tyle, że Thema to nie Thema a nowe 300C ze znaczkiem Lancii. Widziałeś ją na żywo czy bazujesz na zdjęciach? Bo jeśli tak, to Twoje zdanie znaczy tyle co nic.

Panowie, spokojnie. Nie robcie tutaj zadymy. To tylko rozmowa o nieistniejącym jeszcze samochodzie, a nie o waszych matkach, żonach czy klubach sportowych.

Panowie, spokojnie. Nie robcie tutaj zadymy. To tylko rozmowa o nieistniejącym jeszcze samochodzie, a nie o waszych matkach, żonach czy klubach sportowych.

Ale ta rozmowa ma już 369 postów... Ja jednak poczekam na Giulię zanim się wypowiem coś za dużo:)

prostacka próba wzbudzenia zainteresowania modelem... tak bedzie teraz do konca roku i dłuzej pewnie, a Giulii nie zobaczycie do konca przyszlego roku albo dłuzej.

W zasadzie się zgadzam choć taki manewr to akurat nie nowość( no i trochę ciężko wzbudzać zainteresowanie pokancerowaną julką z wspawanymi paskami blachy). Przed nami cały cykl przecieków rysunków konstrukcyjnych, "tajne" testy na balocco itp bzdety.

Ostatnia edycja:
chyba Sergio traci kontrolę nad działem PR i marketingu w swojej firmie:)

W najnowyszm Auto Świat jest wizualizacja - podobno ma być prezentacja w 2012 w Detroit , a produkcja w 2013. Mi się zdecydowanie podoba

W Detroit mają także pokazać Giuliette po facelift

Sporo tez piszą o wizualizacjach SUV (podobny do Kamal) - na bazie Jeepa Liberty - konkurencja dla BMW x1 lub audi q3, lub coś większego na bazie Jeepa GrandCheereke.

Widać mocno się nastawiają na amerykański rynek

Ostatnia edycja:
Jeżeli Giulia i SUV beda wyglądały tak jak na wizualizacji z Auto-Świat to będzie strzał w dziesiątkę. Po prostu coś pieknego szczególnie SUV niesamowity, jak ktoś ma niech wrzuci skany.

znalzlem suva:
alfa-romeo-big-suv-wm_620.jpg

Ostatnia edycja:
Co do skanów gazet będących aktualnymi radził bym się powstrzymać ze względów czysto prawnych. Poza tym jakoś dla mnie Auto Świat nie jest czasopismem opiniotwórczym...

W "Auto Świat" pojawiają się wizje podawane jako najbliższe oryginałowi ale często są rysowane przez nadwornego designera AUTO BILD - p.Huckfeldta i choć fajne - późniejsza rzeczywistość mocno weryfikuje projekty pokazywane na łamach tych gazet. Niemniej, barzdo fajna koncepcja,bez fajerwerków i mająca cechy wspólne ze 156 i 159 - dla mnie to zaleta.pozdrawiam.

O ile się nie mylę to większość, jeśli nie wszystkie te wizualizacje pojawiły się na AlfaNews i to dawno temu.

Amortyzatory
Powrót