• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Alfa Romeo 4C GTA (2012)

• Autor wątku Autor wątku Tuti
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
No właśnie :-)

U mnie nic ostatnio nie spadło, bo ostatni raz tankowałem pona

Heh, może nie tak ostatnio - liczę mniej więcej od czerwca :P Tak jak pisałem, tylko z przelotnych rzutów oka na Twoje posty :P

A w temacie już się częściowo wyjaśniło: to nie J. Maznas :P

Na forum Alfistów chodzą słuchy: "W Genevie, zaraz po premierze 4C jeden z polskich dziennikarzy był tak zachwycony autem że pobiegł do przedstawicieli fiata i zamówił jedn egzemplarz 4C dla siebie. Ciekawe o kogo chodzi "... czy to nie czasem Szanowny Pan Naczelny?
6 godz. temu ˇ Lubię to! ˇ

Cars - miesięcznik o samochodach Nie, raczej to nikt z naszej redakcji. :)

Metallica - The Ecstasy Of Gold;) Polecam posłuchać wersji z orkiestrą symfoniczną San Francisco:)

O, dzięki za nutę :D

Co do tego polskiego dziennikarza to skłaniam się ku Jackowi Balkanowi :D

---------- Post added 05-03-2011 at 00:31 ---------- Previous post was 04-03-2011 at 23:41 ----------

Harald J. Wester o Alfie 4C

[/COLOR]Harald J. Wester o Alfie 4C

Mocne słowa padają w tym wywiadzie :D Że ma to być demokratyzacja 8C - auto dostępne dla wszystkich, ale i na wszystkich kontynentach - powrót do prawdziwie sportowej tradycji Alfa Romeo... a auto ma się podobać nie tylko Alfisti (tak, te słowa w końcu padły!), ale i ma "ekscytować oczy, serce, duszę wszystkich miłośników motoryzacji" :)
Może dlatego nie pokazali amerykańskich baleronów ze scudetto, żeby stworzyć na bazie amerykańskich platform coś bardziej zindywidualizowanego, z Cuore Sportivo... Na pewno wszyscy byśmy o tym marzyli :)

W Genevie, zaraz po premierze 4C jeden z polskich dziennikarzy był tak zachwycony autem że pobiegł do przedstawicieli fiata i zamówił jedn egzemplarz 4C dla siebie. Ciekawe o kogo chodzi :D

trochę to naciągane, ponieważ obecny koncept nie będzie miał zbyt wiele wspólnego z ostateczną wersją. zobacz na wnętrze, za nic w świecie auto nie będzie takiego miało.

trochę to naciągane, ponieważ obecny koncept nie będzie miał zbyt wiele wspólnego z ostateczną wersją. zobacz na wnętrze, za nic w świecie auto nie będzie takiego miało.

Z pewnością wnętrze się zmieni, nadwozie jeśli, to nieznacznie. Mało tego, przypuszczam że w Genevie pokazano makietę 4C, pewnie nie było tam żadnej mechaniki. Co nie zmienia faktu że do końca przyszłego roku auto ma być dostępne w sprzedaży, przypuszczalnie latem. Informajca o złożeniu zamówienia przez polskiego dziennikarza jest raczej prawdziwa, choć niepotwierdzona jak narazie.

Co nie zmienia faktu że i tak ma duże szanse zostawić:D A patrzeć tylko na nie?? Nieeee:)

Z pewnością wnętrze się zmieni, nadwozie jeśli, to nieznacznie. Mało tego, przypuszczam że w Genevie pokazano makietę 4C, pewnie nie było tam żadnej mechaniki. Co nie zmienia faktu że do końca przyszłego roku auto ma być dostępne w sprzedaży, przypuszczalnie latem. Informajca o złożeniu zamówienia przez polskiego dziennikarza jest raczej prawdziwa, choć niepotwierdzona jak narazie.

Dokładnie, zbieranie konkretnych zamówień na auta na salonach to dość powszechna praktyka, a nawet zwykłą Julkę sporo ludków zamówiło nie mogąc jeszcze nawet zasiąść w kokpicie :P

A jak wrażenia ze spotkania z 4C? Na zdjęciach ten lakier wygląda średnio, mało też zdjęć wnętrza. Pewnie nie wpuszczali dziennikarzy za barierkę? I chyba to auto nie jest zbyt niskie?

Ostatnia edycja:
Zdjęć wnętrza troche jest w sieci. Ogolnie widać że to tylko Concept narazie :) Co do "niskości" to widać ze modelkom w Genewie sięgał mniej wiecej do pępka :D wiec można przyjąć że ma nie więcej jak 120cm :p
Niektorych dziennikarzy wpuszczali za barierkę, jak na przykład reportera CarDesignNews.

Tylko, że te hostessy mogą mieć 180 cm, do tego mają szpile 10 cm :D

A jak wrażenia ze spotkania z 4C? Na zdjęciach ten lakier wygląda średnio, mało też zdjęć wnętrza. Pewnie nie wpuszczali dziennikarzy za barierkę? I chyba to auto nie jest zbyt niskie?

No wiec wrażenia dość średnie... Kolor mega fatalny, kompletna porażka... Zdecydowanie nie pasujacy do pełnego przepychu i blyskotek otoczenia. Jedyne co usprawiedliwia takie posunięcie to uwypuklenie pięknych kształtów i przetloczen. Auto ogólnie takie sobie, bardziej pasujace do stoiska Lotusa niż marki slynacej z pięknego designu i wyczucia smaku.

Generalnie stoisko AR było drugim, które oglądałem, niestety pierwszym był Mercedes... Stoisko bez polotu, wystawione 5 aut, z czego druga Giulietta jakoś z boku, z podstawowym wyposażeniem... Skromniejsze było tylko chyba stoisko Giugario z jednym, wystawionym autem ;-)

Moze kwestia "nakręcenia" sie, ale byłem mocno rozczarowany... Tym bardziej dziwne, ze AR całkiem niezle stoi w Szwajcarii, a Geneva to przede wszytkim wielki show połączony z zakupami. A tu jakoś tak skromnie, bez polotu i rozmachu, a do tego tandetnie...

A mnie ciekawi co widać przez tylną szybę z zewnątrz - widział ktoś fotki, albo na żywo? Bo dobrze zrozumiałem, że silnik jest z tyłu? Czy coś namieszałem?

Widac każdy ma własne zdanie w temacie. Słyszałem opinie polskich dziennikarzy, którzy mówili że tegoroczny salon w Genevie to Alfa Romeo 4C a za nią długo, długo nic :)

A mnie ciekawi co widać przez tylną szybę z zewnątrz - widział ktoś fotki, albo na żywo? Bo dobrze zrozumiałem, że silnik jest z tyłu? Czy coś namieszałem?

Z zewnątrz widać niby osłonę silnika z napisem Alfa Romeo, widać na tym zdjęciu:

big_alfa_romeo_4c_ginevra_2011_046.jpg

Silnik jest połozony centralnie, nie z tyłu, czyli przed tylną osią.

EDIT/
o myślałem że automatycznie doda wypowiedz do poprzedniego posta, jak zawsze, ale jednak nie :D Przepraszam za dubla :)

saroo ja u wszystkich slyszalem ze na pierwszym miejscu w genevie stoi przede wszystkim nowe LAMBO i Koenigsegg Agera :D

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót