Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
dwustukonny silnik za słaby... dziękuję bardzo.
dwustukonny silnik za słaby... dziękuję bardzo
ech, zebrali się malkontenci, to który byście wzięli marudy, tbi czy 3.2 v6 jts ?W dziale giełda jest jedna z 3.2 i myślę ze jeszcze trochę poczeka na chętnego
plus tbi jest taki ze mniej pali niż wspomniana v6 a jak ktoś się uprze to do tych 235-250 kucy w tbi dociągnie bez większych kombinacji
Może i poczeka, gdyż większość chciałaby takie auto kupić za 25tyspln, nie patrząc na to, że w miare zadbane egzemplarze na zachodzie w tym roczniku kosztują około 10000 euro, doliczając akcyzę i pozostałe koszty wychodzi ponad 50tyspln. Do tego nowe 3.2 Q4 kosztowało około 190tyspln.ech, zebrali się malkontenci, to który byście wzięli marudy, tbi czy 3.2 v6 jts ?W dziale giełda jest jedna z 3.2 i myślę ze jeszcze trochę poczeka na chętnego
![]()
brednie straszliwe. Wobec tego co piszecie, żadna AR 159 w ogóle nie nadaje sie do jazdy. No bo skoro 200 KM to za mało, z turbodoładowaniem, to znaczy, ze 140 KM z MPI to w ogóle furmanka z chłopem, wszystkie diesle, 120 KM i 150 KM nadają się tylko do parkowania pod Tesco i tak dalej....
Ten silnik ma jedną, jedyną wadę: jest za cichy, nie ma brzmienia.
Może i poczeka, gdyż większość chciałaby takie auto kupić za 25tyspln, nie patrząc na to, że w miare zadbane egzemplarze na zachodzie w tym roczniku kosztują około 10000 euro, doliczając akcyzę i pozostałe koszty wychodzi ponad 50tyspln. Do tego nowe 3.2 Q4 kosztowało około 190tyspln.
Może znajdzie się jednak fanatyk ALFY i nie będzie szukał pięknego brzmienia auta w połączeniu ze spalaniem 5l/100km, no chyba że lupo komuś pasuje![]()
A jaki problem jest w tym, żeby był jeden przyzwoity wolnossący silnik w ofercie?
Powiedz, masz jakiś problem z rozumieniem słowa pisanego? Czego nie zrozumiesz w tym co się tu piszę? Tego, że maleńki silniczek w którym trzeba czekać aż turbo napompuje coś koło 1,6 bara nie dla każdego jest powodem do zachwytu i masturbacji?ok, skoro silnik benzynowy z turbo, o mocy 200 KM według was nie jedzie, to znaczy, ze żaden silnik ze 159 nie jedzie, a więc auto w ogóle nie jedzie. No gdzieś jest granica nonsensu? wlasnie sie dowiadujemy, ze 159 to w ogóle nie powinno się poruszać po drogach, takie dziadowskie ma silniki.
P
Fajnie by też było gdybyś czytał to co inni piszą. A większość pisze: 1750tbi nawet jedzie ale charakterystykę zabijającą przyjemność z jazdy. .
wskaż mi zatem jeden jakikolwiek silnik, ktory "jedzie" pod maską 159.
- - - Updated - - -
Nie uważam, żebym nie miał przyjemności z jazdy tym własnie silnikiem. Przeciwnie: auto daje dużo przyjemności. Ponieważ wcześniej parę lat jezdziłem boxerem, brak mi tutaj jednego: brzmienia. Pod kazdym innym względem ten silnik jest lepszy, zarówno od boxera jak i od TS, nie mówiąc o JTS.