• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Alfa Giulia- 2015

W sierpniu we Włoszech sprzedano 435 Giulii. Od początku roku 1862 szt.
Tak dla porównania Audi A4 w sierpniu sprzedało się w ilości 726 szt.
W komentarzu na bestsellingscars napisali, że na ten poziom sprzedaży w sierpniu wpływ duży miał zakup Giulii przez Carabinieri.

W sierpniu we Włoszech sprzedano 435 Giulii. Od początku roku 1862 szt.
Tak dla porównania Audi A4 w sierpniu sprzedało się w ilości 726 szt.
W komentarzu na bestsellingscars napisali, że na ten poziom sprzedaży w sierpniu wpływ duży miał zakup Giulii przez Carabinieri.

Ciekawe czy wzrosła też ilość kandydatów na Carabinbieri :) ta QVka w ich barwach była niesamowita !

Ueberraschung! - Giulia dostała 98% w EURO NCAP, czyli deko wincyj, niż Volvo XC90, a to w teorii SUV-y są niby bezpieczniejsze.

W kontekście bezpieczeństwa to ENCAP jest czysto teoretyczny :rolleyes: Nie jest tajemnicą, że od lat producenci systemy bezpieczeństwa tworzą pod ten test(przebieg testu etc. od zawsze jest znany). Pod tym względem lepiej wypadają Amerykańskie testy bezpieczeństwa, i tam widać duże dysproporcje pomiędzy oceną tego samego samochodu(ocena europejska od amerykańsiej)

17.jpg

Ostatnia edycja:
W kontekście bezpieczeństwa to ENCAP jest czysto teoretyczny :rolleyes: Nie jest tajemnicą, że od lat producenci systemy bezpieczeństwa tworzą pod ten test(przebieg testu etc. od zawsze jest znany). Pod tym względem lepiej wypadają Amerykańskie testy bezpieczeństwa, i tam widać duże dysproporcje pomiędzy oceną tego samego samochodu(ocena europejska od amerykańsiej)
W tym kontekście to wszystko co jewropejskie jest o kant zadka potłuc, testy bezpieczeństwa - teoretyczne, normy spalin - teoretyczne, i tak można w nieskończoność, niestety w takich tematach Europa wypada względem USA jak plemiona afrykańskie które myślą że po tańcach przy ognisku spadnie deszcz.

Też jestem ciekaw jak wypadnie w Stanach.

Po tym Carabinierskim zdjęciu widać, jak wiele Giulia zyskuje, kiedy nie jest pomalowana na ten Okropny Biały( i tak właśnie ten kolor powinien się nazywać w katalogu).

Racja Solve, biały jednemu modelowi pasuje, innemu nie. Mi się widzi biały kolor w AR Gulietta i Porsche Macan, może być też w MB C-klasse, wszystko z czarnym dachem. Gulia bez szklanego dachu w kolorze białym wygląda bardzo źle na zdjęciach, nie wiem jak na żywo (czarna Gulia na zdjęciach wygląda średnio, na żywo naprawdę daje radę). Może czarny dach coś by tu zmienił wprowadzając zbawienny kontrast do spółki z czarną felgą.

nie czytałem od kilku stron tego tematu, ale chyba nie było jeszcze ;)) mam przeciek w kwestii ceny 280KM w wersji VELOCE (wyższej niż obecne sporty) - powinna być tylko ok 30 tys droższa niż 200 konna, czyli cena nie powinna przekroczyć 190tys.

Nam z Krzychem wychodziło sporo mniej niż 190k. Jak dobrze pamiętam nieco ponad 180k za opcję z Q4 Super.

Z tym ENCAP to jest dramat.

Giulia jest najbezpieczniejszym autem wg. ENCAP a Wy piszecie, że testy są do dup*. Nawet jeśli są, to chyba lepiej być najlepszym niż najgorszym :)

Ostatnia edycja:
za opcje super mogloby wyjsc troche ponad 180k, w sumie chyba idealnie trafiliscie. Mowimy o Veloce (ktora, do konca nie wiadomo, co bedzie miala, ale jest wyzej pozycjonowana niz Super).
Jesli koszty eksploatacji tego cuda będą do zniesienia, to na pewno będzie godnym rozważenia przeciwnikiem w konfrontacji AMG 45 CLA (dla sportowców) a Giulia Veloce 280KM (dla normalnych ludzi ;)

Jeśli taka będzie cena to kupno BMW 330ix droższego o 12kzł i sporo słabszej od Giulii może stać się mniej oczywiste. Zobaczymy czy będzie też opcja 250hp, o której mówił Krzychu.

W każdym razie 280hp będzie idealnie wypozycjonowana względem 330ix a 340ix.

Swoją drogą fajnie, że Alfa wraca do nazewnictwa z przeszłości. W UK cały cały czas występowały wersje np. Veloce, Lusso a w EU: Progressive, Distinctive, GLX :D co to w ogóle znaczy po Włosku.

Jesli koszty eksploatacji tego cuda będą do zniesienia, to na pewno będzie godnym rozważenia przeciwnikiem w konfrontacji AMG 45 CLA (dla sportowców) a Giulia Veloce 280KM (dla normalnych ludzi
Nie porównując już nawet tej pokraki do Giulii to IMO powinni ludziom dopłacać za zakup CLA albo dawać w zestawie woreczki na wymiociny, na to coś nie da się przecież patrzeć...

Ciekawe jak będzie to wyglądało w lepszych wersjach wyposażenia bo póki co wszyscy pieją że "golasy" i "drogo", ale jeśli wersje wypasione będą na poziomie konkurencji a do tego ciut tańsze i z lepszym performansem (takie modne słowo) to ja bym się nie martwił aż tak bardzo.

Nie porównując już nawet tej pokraki do Giulii to IMO powinni ludziom dopłacać za zakup CLA albo dawać w zestawie woreczki na wymiociny, na to coś nie da się przecież patrzeć...

Ciekawe jak będzie to wyglądało w lepszych wersjach wyposażenia bo póki co wszyscy pieją że "golasy" i "drogo", ale jeśli wersje wypasione będą na poziomie konkurencji a do tego ciut tańsze i z lepszym performansem (takie modne słowo) to ja bym się nie martwił aż tak bardzo.

Gdyby niektórym ludziom dopłacali za pisanie bredni, jezdzilbys Bentleyem :)) po wpisie takiego "autorytetu" już nie będę myślał o CLA - dzięki! :))

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Gama Giulii na początek września, imo wersje z drewnem lub z aluminiową stawką będą wyglądały już ciekawiej w porównaniu do tej czarnej niemieckiej trumny obecnie. Ceny tego auta to inna bajka, IMO jest dość drogo ale za rok-dwa pewnie będą dawać rabaty rzędu 10-20%. Wczoraj siedziałem w czarnej Giulii na 200 tys! która nie miała podłokietnika z tyłu. To zakrawa na kpinę.

http://www.automobilismo.it/moduli/articoli/attachments/2/5/8/62/nuovaalfa-romeo_giulia_listino.pdf

Bo to auto dla kierowcy nie dla ludzi z tylu ;)) mercedes za 250k tez wymagał 860 zł za tylny podłokietnik - Alfa pozycjonuje sie w premium, przynajmniej w paradoksach wyposażenia ;)))

Dziękuję za wyrazy uznania ;)

Tak naprawdę jak będę wybierał - zadecydują koszty wokół auta - oferta na ubezpieczenie, wysokość odkupu w leasingu, cena przeglądu, klocków etc. Oczywiście tez jazda próbna Giulia.

Gdyby nie te kwestie wziąłbym na pewno na ten moment AMG - wg mnie nie ma ciekawszego nowego auta w tym przedziale (pomijając dyskusje o guście i wyglądzie).

Jak będzie po wyjściu veloce (w która trzeba będzie wsadzić z 30 tys doposażenia i tak) - i jaki rabat na nią będzie po roku - zobaczymy.

W pełni Cię rozumiem, wyraziłem jedynie swoje osobiste zdanie na temat jego dizajnu. Sam uważam że gdyby zmienić mu nadwozie to było by świetne auto.
Co do Bentleya to nie chciał bym, też jest brzydki :) ale jeśli można to chętnie wezmę nowe 6er GranCoupe.

Amortyzatory
Powrót