• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Alfa Giulia- 2015

No bo jest drogie plus jak tylko wspomnę że chcę kupić alfę to idzie tekst czy laweta w zestawie. Plus nie oszukujmy się np giulia jest mocno w tyle jeśli chodzi o elektronikę użytkową.

ogólnie wypada się zgodzić z kolegą.

- - - Updated - - -

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Jestem zadowolony z faktu, że użytkuję auto, które ciężko nazwać pospolitym. Skąd ta nagrzewka na rekordy sprzedaży???

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ja też się cieszę, że [notranslate]Alfa[/notranslate] to nie pospolite auto i nie widać samochodów tej marki na każdym kroku :) Choć np. Mito i Giulietty są coraz bardziej popularne.

- - - Updated - - -

we Wrocławiu widziałem dwie a jeżdzę dużo codziennie. I jedno stelvio.
Na trasach w Polsce chyba ze dwa stelvio i jedną julię.

jak na auto będące od roku w sprzedaży, żenujący wynik. Brutalna prawda: nie sprzedają się.

W maleńkich miasteczkach jak i na wsiach jak np. u Ciebie nie widać ich na drogach, gdyż ludzie wolą kupić za kilka tysięcy Passata, Golfa, jakąś Toyotę. A może po prostu masz klapki na oczach jak koń dorożkarski?

- - - Updated - - -

we Wrocławiu widziałem dwie a jeżdzę dużo codziennie. I jedno stelvio.
Na trasach w Polsce chyba ze dwa stelvio i jedną julię.

jak na auto będące od roku w sprzedaży, żenujący wynik. Brutalna prawda: nie sprzedają się.

Zapraszam do stolicy. 2-3 Giulie co dzień (dziś akurat trzy się trafiły), przynajmniej jedno Stelvio na dwa dni (jak na złość wczoraj na jednej niewielkej ulicy dwa).

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ciekawe czy na forum Skody też są takie wątki:

[...]
Dzisiaj pojechałem na zakupy do centrum, po drodze spotkałem 152 Skody, w tym 64 Fabie.
[...]
Wczoraj w drodze do/z pracy (27km w jedną stronę) spotkałem 674 Skody, w tym 242 Octavie.
[...]
Spędziłem ostatni urlop nad morzem. Jako, że mieszkam na południu to podróż w jedną stronę wyniosła dobre kilkaset km. W czasie całego urlopu naliczyłem w sumie 9403 Skody, w tym 789 Superbów.
[...]
Koledzy doradźcie co zrobić, żeby moja Skoda się bardziej wyróżniała na drodze? Myślę o jakimś 'tuninku łoptycznym'...
[...]

Żeby nie było całkiem off-top to faktycznie za dużo Giulii jeszcze nie spotkałem na drodze, ale też niezbyt dużo jeżdżę ostatnio. Ogólnie jeśli chodzi o premiumy to w mojej okolicy zdecydowanie najwięcej spotykam Audi, następnie BMW, a stawkę zamykają Merce. Jaguar czy Giulia są na tyle rzadkie, że zawsze są zjawiskiem na drodze :cool:
//Infiniti widzę prawie codziennie, bo sąsiad takowe posiada ;-)

Ostatnia edycja:
Mieszkam w Warszawie i Gulie widziałem narazie jedną, czerwoną na jakiejś bieda feldze. Mimo to wyróżniała się z masy innych aut.

Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Ciekawe czy na forum Skody też są takie wątki:

[...]
Dzisiaj pojechałem na zakupy do centrum, po drodze spotkałem 152 Skody, w tym 64 Fabie.
[...]
Wczoraj w drodze do/z pracy (27km w jedną stronę) spotkałem 674 Skody, w tym 242 Octavie.
[...]
Spędziłem ostatni urlop nad morzem. Jako, że mieszkam na południu to podróż w jedną stronę wyniosła dobre kilkaset km. W czasie całego urlopu naliczyłem w sumie 9403 Skody, w tym 789 Superbów.
[...]
Koledzy doradźcie co zrobić, żeby moja Skoda się bardziej wyróżniała na drodze? Myślę o jakimś 'tuninku łoptycznym'...
[...]

Żeby nie było całkiem off-top to faktycznie za dużo Giulii jeszcze nie spotkałem na drodze, ale też niezbyt dużo jeżdżę ostatnio. Ogólnie jeśli chodzi o premiumy to w mojej okolicy zdecydowanie najwięcej spotykam Audi, następnie BMW, a stawkę zamykają Merce. Jaguar czy Giulia są na tyle rzadkie, że zawsze są zjawiskiem na drodze :cool:
//Infiniti widzę prawie codziennie, bo sąsiad takowe posiada ;-)

W punkt.
Jeżeli AR ma sprzedawać 400k aut rocznie.... liczby samą Europę i USA.... czyli Europa 10 180 000 km2.... plus USA 9 834 000 km2.... razem jakies 20 014 000 km2.... podzielić na 400 000 to wychodzi że raz w roku będzie sprzedana jedna AR na 50 km2 :)

TYLKO KU**A JAKI TO MA SENS? :D

Ja

W maleńkich miasteczkach jak i na wsiach jak np. u Ciebie nie widać ich na drogach, gdyż ludzie wolą kupić za kilka tysięcy Passata, Golfa, jakąś Toyotę. A może po prostu masz klapki na oczach jak koń dorożkarski?
Zapraszam do stolicy. 2-3 Giulie co dzień .

Fakt, Wrocław nie jest metropolią światową ale żeby od razu "maleńkie miasteczko i wieś" :)))??
No a stolica to stolica. Dwa miliony ludzi, najwięcej kasy, największy biznes itd. Gdyby tam nie było widać Giulii to byłaby już prawdziwa tragedia.

I tak dla fanów AR najważniejsza jest końcówka tego artykułu.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Dal fanów może. Klienci - użytkownicy znają większość z tego, lub więcej - z doświadczeń własnych... :-/ normalnie dejavu kolejne czytając to mam :) widać jest jeszcze coś pewnego i niezmiennego na tym świecie (poza podatkami i nieuchronną śmiercią) .

coraz więcej mnie utwierdza że z zakupem Giuli czy Stelvio warto poczekać jeszcze z rok minimum, żeby kupić auto wyprodukowane z części nie starszych niż 2018, żeby już były wszystkie poprawki zarówno elementów jak i softu. a w ogóle to najrozsądniej poczekać do pierwszego face-liftu.

Pracuje w serwisie VW, najgorsze są pierwsze roczniki aut i to się sprawdza w każdej marce oprócz FSO i modelu 125p :D Dużo nie doróbek i chorób wieku dziecięcego. Np. Arteon jeszcze nie zaczął się sprzedawać a już są na niego trzy akcje fabryczne :D Także rozsądnie podejść do tematu i zaczekać na auta z drugiego trzeciego roku produkcji ;)

coraz więcej mnie utwierdza że z zakupem Giuli czy Stelvio warto poczekać jeszcze z rok minimum, żeby kupić auto wyprodukowane z części nie starszych niż 2018, żeby już były wszystkie poprawki zarówno elementów jak i softu. a w ogóle to najrozsądniej poczekać do pierwszego face-liftu.

A nie lepiej odpuścić i kupić Mazdę 6 , tak jak zrobił to Andrzej? Można też ograniczyć nieco ryzyko i kupić Alfę ale w klekocie:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Pracuje w serwisie VW, najgorsze są pierwsze roczniki aut i to się sprawdza w każdej marce oprócz FSO i modelu 125p :D
Dokładnie. W BMW w serwisie powiedzą to samo. E90 dopiero pod koniec produkcji nadawało się do używania. F10 również. Pierwsze roczniki to królowe lawet. W Audi dopiero głęboki lift A4 B8 wyeliminował najgrubsze problemy, które są powodem złomowania samochodów (trochę przesada, ale to co zrobili z silnikami TFSI to... szkoda gadać).

Choć u Alfy jakiś grubych problemów nie słychać poza tym uziemionym Q przez oprogramowanie.

A nie lepiej odpuścić i kupić Mazdę 6 , tak jak zrobił to Andrzej? Można też ograniczyć nieco ryzyko i kupić Alfę ale w klekocie:)
Jeśli o mnie chodzi do Mazda 6 nie ma podejścia. Zarówno na zewnątrz, jak i wewnątrz. Nie mówiąc o prowadzeniu.

Pracuje w serwisie VW, najgorsze są pierwsze roczniki aut i to się sprawdza w każdej marce oprócz FSO i modelu 125p Dużo nie doróbek i chorób wieku dziecięcego. Np. Arteon jeszcze nie zaczął się sprzedawać a już są na niego trzy akcje fabryczne Także rozsądnie podejść do tematu i zaczekać na auta z drugiego trzeciego roku produkcji
Tylko w erze konsumpcjonizmu i lansowania się przed sąsiadami etc. liczy się żeby mieć nowość i w ten sposób jakich wtop producent by nie zaliczył to auto i tak się sprzeda :)

Tylko w erze konsumpcjonizmu i lansowania się przed sąsiadami etc. liczy się żeby mieć nowość i w ten sposób jakich wtop producent by nie zaliczył to auto i tak się sprzeda :)

To też jest powodem wypuszczania na rynek nowych modeli jak najszybciej, żeby zdążyć przed konkurencją. Do tego przybywa elektroniki i oprogramowania, które jak każdy system operacyjny wcześniej czy później powoduje błedy i wymaga "łatania"

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

:) Andrzej nie kupił Mazdy _zamiast_ Alfy. Zresztą Mazdę też po Lifcie i odczekaniu na zebranie wiarygodnych informacji.
Alfę zresztą też tak samo, gdy kupował nową. A i tak tragedia serwisowa na gwarancji z nią jedna wielka była. Z grubsza jak w tym artykule. Widać Włosi postarali się nie tylko o stylistyczne nawiązanie do 156, ale i o podobną awaryjność :P

- - - Updated - - -

Znaczy się pozerstwo ? - Jak dla kogoś to właśnie "liczy się" , to jego problem. Coś za coś.

Znaczy się pozerstwo ? - Jak dla kogoś to właśnie "liczy się" , to jego problem. Coś za coś.
No dokładnie, jego problem, gorzej tylko jak się później płacze że to wtopa :)
I nie piję tu do nikogo bo zaraz mi łatkę szydercy przypną ze względu na pewien zbieg okoliczności, tak po prostu jest, ogólnie.

Amortyzatory
Powrót