Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Kolego! na masową skalę to VW i Toyota........ Smutne jest to, że od tak dawna nie ma nic nowego i to na masową skalę, fani AR się wykruszają.......
Nie no jasne, potencjał upada, co prawda mamy 4C i 4C spider ale to nie samochód dla kowalskiego. Za chwilę będzie Gulia z V6, SUV ale narzekać zawsze można. Ciekawe jaki będzie temat narzekań jak już tę Giulie pokażą - że drogo? Bardzo dobrze ma być drogo...Mam ten sam dylemat co kolega a na siłe przesiadka na wersje TI to nie dla mnie. Żal patrzeć na to jak upada taki potencjał i kawał historii. Co dalej? Gulia? Oprócz zapowiedzi widział ktoś to? Kupie se nakoksionego Fiata 500 bo i u Fiata nędza . Jak będę musiał wrócić do BMW to się załamię . Pozostaje też kupienie jakiegoś youngtimera GTV czy 155 i picowanie go. Było "save Saab" teraz trzeba "save Alfa".
Nie no jasne, potencjał upada, co prawda mamy 4C i 4C spider ale to nie samochód dla kowalskiego. Za chwilę będzie Gulia z V6, SUV ale narzekać zawsze można. Ciekawe jaki będzie temat narzekań jak już tę Giulie pokażą - że drogo? Bardzo dobrze ma być drogo...
A ja powiem tak, jak pokażą tą Jukę i właściciele BM-ek nie popuszczą zw..cze to znaczy, że będzie porażka. Nie ma "dizajnu" nie ma zabawy. Najgorsze co moze spotkać szefów AR to komentarze typu: no, no nawet może być .... mogła by być (coś tam)... no ale .... Tak więc albo pospadają szczęki na pierwszy rzut oka albo będzie poracha i zeby wypuścili 100 modeli potem będzie pozamiatane. Niestety ale na dziś nawet kiepskie miejskie samochody zaczynają wyglądać bardzo ładnie. Każdy człowiek jest wzrokowcem a szczególnie laik.![]()
Słuszna uwagaWyraźnie widać w tym wątku kompleks niemieckiej motoryzacji - jak wypadnie Giulia w konfrontacji z BMW czy Audi.
Każdy człowiek jest wzrokowcem? To dlaczego 2/3 aut na naszych drogach to szaraki stapiające się z otoczeniem? Moim zdaniem dlatego że człowiek a już na pewno polak to przede wszystkim pragmatyk - auto musi mało palić, być pakowne, tanie. Uroda i oryginalność schodzi na daleki plan.
Wyraźnie widać w tym wątku kompleks niemieckiej motoryzacji - jak wypadnie Giulia w konfrontacji z BMW czy Audi.
Mnie to guzik obchodzi, nie interesuje mnie co powiedzą właściciele BMW. Auto ma się podobać mnie i innym ludziom o nieco wyższym niż przeciętne poczuciu estetyki. Generalnie im mniej podobne do niemca tym lepiej.
Wolę chodzić z włoszką niż niemką![]()
Mnie to guzik obchodzi, nie interesuje mnie co powiedzą właściciele BMW. Auto ma się podobać mnie i innym ludziom o nieco wyższym niż przeciętne poczuciu estetyki.
Panowie chyba nie widzieliście przeciętnej włoszki z południa półwyspu........
Oczywiście, że wolę włoszkę niż niemkę ....
Panowie chyba nie widzieliście przeciętnej włoszki z południa półwyspu....
Panowie moim zdaniem tu nie ma kompleksu niemieckiej motoryzacji bo Alfa wyglądem nie ma się czego wstydzić. Problem jest całkiem inny- zacytuję wypowiedź na temat Giulietty posiadacza Audi A3 "fajnie to jedzie, drogi się trzyma, wnętrze ładne i prezencja też ale i tak bym nie kupił bo to Alfa, bo drogie części bo to się psuje... itp." A sam przy 250 tys. robił kapitalkę silnika w 2.0 TDI. Poza tym skonfrontujmy np. BMW serii 1 z Giuliettą- BMW wygląda jak kibel, a w środku jak szalet miejski w najbiedniejszej wersji, a Julka w najbiedniejszej wersji ma tyle samo w wypasie co BMW w średniej wersji. Tylko Ci co mają hajs nie kupią Giulietty pomimo że im się to auto podoba, bo co powiedzą znajomi, że to przecież Alfa bo to FIAT co ty żeś kupił/a ?. Poza tym teraz w modzie jest być pozorantem na siłowni, jeździć Mini albo BMW 1 i mieć produkty Apple nie wiedząc do końca jak się je użytkuje.
Dlatego ja uważam że Giulia nie będzie hitem sprzedażowym i że na tle konkurencji wypadnie blado pomimo designu zewnątrz i wewnątrz, tak jak to miało miejsce z nową Lancią Themą, która była hejtowana głównie przez tych którzy w niej nawet nie siedzieli, za to że bazuje na W210, a z tych samych rozwiązań korzysta Merc w nowej E-klasie, ale Lancia musi być zła bo to przecież włoskie. Niestety z tą mentalnością nie zrobimy nic. Ludzie dalej żyją w przekonaniu że niemieckie jest niezniszczalne i niezawodne, poza tym typowo "polska mentalność" nie pozwoli się przyznać, że "podoba mi się Alfa" bo co znajomi powiedzą. Niestety takich ludzi jest masa. Ja np. mam w to wy***ane, jeżdżę tym czym lubię, choć nie raz spacerując z narzeczoną, czy jadąc Nissanem spotkałem się z komentarzami "co Alfa się zje***a?". Najlepsza historia była wtedy gdy raz stałem na awaryjnych, bo pobłądziłem i szukałem ścieżki na navi i zatrzymał się Pan uprzejmy i się od razu zapytał co się zepsułoMnie to nie rusza, ale jest to takie trochę "piętno" posiadania Alfy i na niektórych to może wywierać mocny wpływ na psychikę i przez to też nie wybiorą tego samochodu bo Polacy już tacy są.