[Giulia] Alfa Giulia- 2015

Na pytanie jednego z popularnych blogerów prasowych o możliwość testu Giulia ...
Informacja bezpośrednio z działu prasowego FCA - "obecnie mamy do testów prasowych tylko 1 sztukę Alfa Romeo Giulia i ma zaplanowane testy do połowy lutego 2017."
Rozejrzyjmy się więc wokół, popatrzmy na cele sprzedażowe alfa romeo oraz na istny wysyp polskich testów prasowych tego auta, i już wiemy dlatego jest jak jest.

I z drugiego źródła ...
Skoro taki dziennikarz jak pan Pertyński, jedyny polski juror Car Of The Year od sierpnia nie może dostać samochodu do testu, to ja nie mam więcej pytań.
Osobiście kupiłem właśnie nowe auto bo czas przyszedł na zmianę, nie jest to Alfa. Poczekam 4-5 lat i wtedy się zastanowię czy chcę mieć Giulię. Liczę , że okoliczności po stronie FAP i dealerów będą bardziej sprzyjające.

dziennikarz Pertyński, jedyny polski juror Car Of The Year - jedyny aktualnie ? czy kiedy ?
Gdzie on publikuje ?

Osobiście kupiłem właśnie nowe auto bo czas przyszedł na zmianę, nie jest to Alfa. Poczekam 4-5 lat i wtedy się zastanowię czy chcę mieć Giulię. Liczę , że okoliczności po stronie FAP i dealerów będą bardziej sprzyjające.

Jeśli stary Alfista nie kupuje Giulii tylko co innego to może faktycznie ten samochód jest do bani?
A kolegę wpakowałeś na minę, nieładnie ;)

Nie jest do bani, tylko Giulia pojawiła się za późno i sporo osób które czekały na następcę 159, zwyczajnie się nie doczekały i przesiadły na coś innego. A czy byli Alfiści wrócą do Alfy, czas pokaże.

Nie wrócą bo Włosi oszukują z pojemnością bagażnika i jest zbyt podobna do BMW i do tego jest droższa od Mazdy 6 ;)

Nie wrócą bo Włosi oszukują z pojemnością bagażnika i jest zbyt podobna do BMW i do tego jest droższa od Mazdy 6 ;)

[troll] Jest też za szybka i za lekka, a płużący przód zapewnia większe emocje niż jakis tam napęd na tył. To już nie to samo cuore sportivo. Zamiast szlachetnych genów opla przyszły jakieś zabawkowe maserati i ferrari, kpina jakaś, obraza dla każdego prawdziwego alfisty [/troll]

835870843_5_1080x720_22-turbo-diesel-150km-m6-lubuskie.jpg 839386193_1_1080x720_business-carserwis-dealer-nr-1-warszawa_rev024.jpg

Dwie Giulie, i każda zerka inaczej ;)

A poza tym

Giulia zdobywca nagrody EuroCarBody 2016.
To plebiscyt na najlepsze rozwiązania stosowane w projektowaniu i produkcji karoserii samochodowych.

Jury kongresu EuroCarBody złożone jest z międzynarodowych specjalistów, którzy po wysłuchaniu prezentacji poświęconej każdemu z poszczególnych modeli "zgłoszonych do konkursu biorą udział w głosowaniu, oceniając m.in. koncepcję projektu, technologię produkcji oraz jakość wykonania karoserii samochodowych. Zwycięska Alfa Giulia zebrała na koncie łącznie 39,46 punktów na 50 możliwych".

161021_Alfa-Romeo_Body-Giulia_01.jpg

http://www.samar.pl/__/19/19.m/1/19...onkurs-na-najlepszą-karoserię-wygrywa---.html

http://www.quattroruote.it/news/eve...a_si_aggiudica_il_premio_eurocarbody2016.html

Ostatnia edycja:
Jeśli stary Alfista nie kupuje Giulii tylko co innego to może faktycznie ten samochód jest do bani?
A kolegę wpakowałeś na minę, nieładnie ;)

E nie, ja koledze tylko pomogłem. Auto sam sobie zamówił znacznie wcześniej.

Naprawdę nie twierdzę, że to auto jest złe - jest prawdopodobnie bardzo dobre, lepsze niż jakakolwiek Alfa z ostatnich 25 lat.
http://www.topgear.com.pl/giulia/powrot-w-wielkim-stylu
Trzymam za nią kciuki i biorę pod uwagę jako mój następny samochód.

Kiedy sprzedawałem Giuliettę, to żona prawie płakała. Alfistą zostanę do końca życia, choćby przez to https://www.facebook.com/alfettaPL
Tyle, że mam aktualnie inne priorytety i wymagania, a czekać dłużej już naprawdę nie mogłem (diesel mnie nie interesuje w ogóle).

Ostatnia edycja:
Zrobią na pewno, tylko mają małe moce przerobowe i nie dają rady wprowadzać kilku modeli na raz. Moim zdaniem będzie taka kolejność:
1. Pełne wprowadzenie oferty Giulii sedan
2. mały SUV
3. Lift Giulietty / Giulia SW
4. ewentualnie duży SUV
5. ewentualnie następca 166

Zrobią na pewno, tylko mają małe moce przerobowe i nie dają rady wprowadzać kilku modeli na raz. Moim zdaniem będzie taka kolejność:
1. Pełne wprowadzenie oferty Giulii sedan
2. mały SUV
3. Lift Giulietty / Giulia SW
4. ewentualnie duży SUV
5. ewentualnie następca 166

Myślę w 100% tak samo! Dziwi mnie tylko, że firmie wielkości FCA brakuje potencjału żeby zrobić to szybciej. Jak sobie patrzę w jakim czasie Jaguar czy Mazda weszły przebojem na rynek, z nową tak naprawdę ofertą modelową, to się zastanawiam czemu w FCA to tak długo trwa??

brak kasy na kontach? brak decyzji?
bo po giulii widać, że fantazję i umiejętności mają

Amortyzatory
Powrót