https://www.facebook.com/alfaromeoproject950/videos/1631088937189375/
Odnośnie wydechu i dźwięku.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kolego, teraz tapicerka jest na tapecie
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
https://www.facebook.com/alfaromeoproject950/videos/1631088937189375/
Odnośnie wydechu i dźwięku.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Hmm... Wg katalogu Giulii różnica w wadze między MT i AT (w wersji 2.2 150 KM) to 71 kg (1.445 kg vs 1.374 kg). Jakoś mi się nie chce wierzyć, żeby Q4 ważyło tyle samo, co RWD.
Byłem 1,5 tygodnia temu w salonie - i tym poziomem wiedzy operuję. Przeciętny klient nie ślęczy na forach, nie szuka po sieci, a już na pewno nie ten, który ma do wyboru BMW, Mercedesa, Jaga i ewentualnie Giulię. O ile pamiętam, Giulietta miała 90% oferty w momencie wejścia do sprzedaży - dokładane były tylko słabsze diesle (105 i 150 KM) i benzyny (też chyba 105 i 150 KM oraz wersja LPG) - natomiast co do wyposażenia, podstawowych silników (czyli benzyny 120/170/235 KM i diesle 120/170 KM) czy wyboru skrzyni biegów - wszystko było od razu.
Napisałeś:
"W zasadzie każdy znajdzie dla siebie coś odpowiedniego po wejściu całej palety silnikowej i wyposażeniowej."
Prosty przykład - chcę kupić benzynę 200 KM z ręczną skrzynią biegów i beżową tapicerką. To jak będzie?
EDIT: Gdybym miał być złośliwy - chcę kupić kombi w benzynie 200 KM, z ręczną skrzynią i beżową tapicerką...
...bo jak rozumiem, wszyscy się w kolejce ustawiają po Q i warunkują decyzje zakupowe czasem na Ringu.
...bo jak rozumiem, wszyscy się w kolejce ustawiają po Q i warunkują decyzje zakupowe czasem na Ringu.
Na 100% będzie stelvio. Poza Europą SW nie będzie się dobrze sprzedawał.SW będzie na 100% - nie wiem jak alfa mogłaby zaprzepaścić tak bogate i znaczące dziedzictwo po 156 i 159 SW!!!???
Na 100% będzie stelvio. Poza Europą SW nie będzie się dobrze sprzedawał.
A jaki jest czas Passata? Superba? Mazdy 6? Mondeo? A4? C klasy?Akurat fantastyczny czas na Ringu spowodował, że o Giulii dowiedziało się pewnie więcej ludzi, niż w dniu premiery. Wszystkie media na ten temat trąbiły, i do rzeszy potencjalnych, NOWYCH klientów bardziej trafią fakty i liczby, anieżeli reklama o jakiś tam emocjach, pasji, namiętności i innych farmazonach, także trochę kulą w płot.
Ale to nie chodzi o to ile robi konkurencja tylko chodzi o to ile promocji zyskał model. Artykuły były w każdym portalu zajmującym się motoryzacją. Bez tego czasu nie byłoby o czym pisać.A jaki jest czas Passata? Superba? Mazdy 6? Mondeo? A4? C klasy?
Ludzi to nie interesuje.
SW będzie na 100% - nie wiem jak alfa mogłaby zaprzepaścić tak bogate i znaczące dziedzictwo po 156 i 159 SW!!!??? Przecież to są już synonimy najpiękniejszych kombi świata.
Belfer załóż, że za nim będzie Cię stać na Giulię to już dzieci wyrosną i tak dużego bagażnika nie będzie potrzebaahhh szkoda ...
I zaraz wjedzie Stelvio Q, zrobi czas lepszy o 7-8 sekund lepszy od Cayenne Turbo GLX i znów o Alfie będą pisali "ależ awantura na ringu, alfa zmasakrowała Porsche, Alfa znów najszybsza" a w drugiej linii "Fabio Francia miał na sobie Rolexa i kąpielówki" i tak po 10 latach takich info, każde dziecko będzie wiedziało, że to Alfa jest najszybsza i do tego najbezpieczniejsza wg. ENCAP. Nie ma lepszej promocji. Ale przecież ten cholerny brak beżowej tapicerki. Cały misterny plan...

Na tym forum, Alfaholików, więcej było dyskusji o jakości plastików czy pojemności bagażnika niż o czasie na Ringu.
Mając takie dane, i ograniczone możliwości - czyli wprowadzanie kolejno modeli do danych klas - co byś wybrał na miejscu FCA?