karluum
Nowy
- Auto
- Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Nowa VkaA V-ka czy rzędowy?
Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nowa VkaA V-ka czy rzędowy?
Nowa Vka
Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
Czy ma ktoś wiedzę jaka jest/będzie przybliżona masa własna Giulii w wersji 280 KM q4 z automatem ?
jaka jest/będzie przybliżona masa własna Giulii w wersji 280 KM q4 z automatem ?
Cały układ napędowy waży około 70 kg więcej niż w wersji z napędem na tył w manualu.
Poniżej wnętrze z Veloce.
Ale zdjęcia wnętrza Veloce, które wrzuciłeś, ... Potęga smaku.
Bo wszystko jest na czarno?
Nie widzę w tym żadnego smaku - dokładnie tak samo wygląda każdy inny samochód (mam na myśli kolorystykę, a nie sam design wnętrza).
Jak dla mnie to Włosi dobrze kombinują.
Alfa dawno nie miała takiego wachlarza opcji i wersji nadwoziowych.
W zasadzie każdy znajdzie dla siebie coś odpowiedniego po wejściu całej palety silnikowej i wyposażeniowej.
Mamy zarówno 3 wariacje nadwoziowe, będzie cała masa konfiguracji wnętrza (ja już naliczyłem 4 rodzaje foteli ze względu na ich kształt i budowę), spektrum mocy od 136 do 510 KM zadowoli każdego, opcje ekologiczne/ekonomiczne też się pojawiły.
Do pełnego "sukcesu" brakuje mi tylko SW. Co ciekawe nikt z FCA nie chce zaprzeczyć ani potwierdzić takiej wersji. Niestety plan produkcyjny do roku 2020 nie przewiduje takiego auta. Chyba, że Giulia w innej wersji nadwozia to dla nich nadal zwykła Giulia...
Poniżej wnętrze z Veloce.
Zgadzam się w 100%. Brakuje SW, a fanaberie typu beżowa tapicerka cerowana zębem rekina na gorąco pewnie pojawią się w niedalekiej przyszłości![]()
Coś do czego faktycznie można się przyczepić to brak wersji veloce 280hp z rwd i manualem.
Jeśli chodzi o 330HP to będzie to nadal 2.0TBI V6 pewnie będzie miało 400-410HP, tak żeby nie było zbyt dużej różnicy pomiędzy Q a GT.
Patrząc na ofertę tapicerek w MiTo i Giulietcie, miałbym poważne wątpliwości. Włosi najwyraźniej doszli do wniosku, że łatwiej im farbować skórę i żądać za nią 5.000 dopłaty, niż kombinować z ładnymi tapicerkami. Całe szczęście, że w Giulietcie pojawiła się wersja alcantara + materiał, ale oczywiście tylko w czerni.
https://www.facebook.com/alfaromeoproject950/videos/1631088937189375/
Odnośnie wydechu i dźwięku.